Yelp sluit zich aan critici gemunt Google heel Europa zoeken schikking

Local search bedrijf Yelp, vooral bekend om zijn gemeenschap restaurant reviews, is toegetreden tot de wachtrij in Europa oproep tot mededinging toezichthouders om een ​​sterkere lijn gezet op Google als het gaat om te zoeken.

Google, EU-aanpak definitieve overeenkomst over antitrust probe nadat Google stelt verse search veranderingen; Google wordt geconfronteerd met de Europese concurrentieregels klacht via Android-apps, Google’s search voorstellen ‘niet alleen een moneyspinner’, zegt de Europese concurrentie chief; Heeft Google genoeg gedaan ‘? EC wil adviezen over tweede partij van de antitrust remedies; Weigeren Google’s ‘ineffectief’ antitrust fixes, pleiten Europese uitgevers

De Europese Commissaris voor Concurrentie Joaquín Almunia is, en al oor op dit moment, na onlangs het verzenden van “pre-afwijzing” brieven aan degenen die antitrust klachten die bij de EC had ingediend, in de hoop aan de bedrijven dat het huidige voorstel bedacht door Google voldoende problemen aan te pakken dan te overtuigen de dominantie van de Europese zoekmarkt.

Nog een bedrijf Almunia kan luisteren naar is Yelp, die een officieel bezwaar in juni ingediend bij het voorstel, volgens de New York Times.

De Amerikaanse Federal Trade Commission is bezig om Google te onderzoeken op concurrentiebeperkende praktijken met betrekking tot haar online advertising business, volgens Bloomberg.

Yelp kunnen gewicht toe te voegen aan klachten over de huidige voorstel, dat zegt dat Google moet; plek links naar drie rivalen; diensten wanneer het bevordert zijn eigen gespecialiseerde zoekdiensten, zoals lokaal zoeken of winkelen. Totdat de overeenkomst wordt juridisch bindend, Google zal niet aangeven wanneer het bevordert haar eigen diensten.

Zoals opgemerkt door de New York Times, de San Francisco gevestigde bedrijf is een veel kleinere speler op zoek dan Google, maar een van de grootste Amerikaanse bedrijven naast Microsoft om formeel bezwaar te maken tegen de schikking. Anderen die hebben geklaagd onder andere Groot-Brittannië gevestigde Foundem.

Almunia gaf eerder deze maand dat het voorstel zal waarschijnlijk voor ieder wat wils, maar hij is scherp wrap up de afwikkeling voordat hij vertrekt kantoor dit najaar.

Hij heeft ook verdedigde het voorstel, tegen aanspraken van een Duitse uitgeverij, dat het bedrag van niets meer dan een geld-spinner voor Google, omdat rivalen zullen moeten bieden in de veiling voor de drie toegewezen schakels.

Yelp’s CEO Jeremy Stoppelman luchtte zijn klachten in een brief aan de voorzitter van de Europese Commissie José Manuel Barroso, markeren de intentie van het bedrijf om een ​​formele klacht in te dienen.

“Ik heb echt bang voor het landschap voor innovatie in Europa onvruchtbaar is, en dit is een direct gevolg van de misstanden Google heeft toegezegd met haar machtspositie”, schreef Stoppelman, volgens de New York Times.

Yelp bevestigd op de website het heeft een klacht ingediend bij EC ingediend maar weigerde commentaar te geven op de zaak. kantoor almunia had niet gereageerd bevat op het moment van schrijven.

Hoewel Google’s search Europa schikking een einde kan worden nadert, wordt Almunia kantoor momenteel op zoek naar klachten over andere aspecten van haar activiteiten, met inbegrip van bezwaren tegen Android, de App Store, en YouTube.

? Google’s DeepMind claimt belangrijke mijlpaal in het maken van machines praten als mensen

Google koopt Apigee voor $ 625.000.000

? Artificial Intelligence, Google’s DeepMind claimt belangrijke mijlpaal in het maken van machines praten als mensen; Developer; Google koopt Apigee voor $ 625.000.000, Cloud, Box integreert met Google Docs, Springboard, mobiliteit; Google weerlegt Edge batterij beweringen van Microsoft: Chrome op Surface duurt langer

Box integreert met Google Docs, Springboard

? Google weerlegt Edge batterij beweringen van Microsoft: Chrome op Surface duurt langer