Walmart online kruidenier diensten rijden e-commerce groeistrategie

Discount retailgigant Walmart hield haar jaarlijkse aandeelhoudersvergadering in Fayetteville, Arkansas op vrijdag, waarbij een schare van corporate executives nam een ​​schitterende podium om diverse triomfen Walmart’s het afgelopen jaar tout.

Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone, Apple’s garantie voor waterbestendige iPhone 7 niet vloeibare schade; $ 400 Chinese smartphones? Apple en Samsung afschuiven goedkope rivalen, de prijzen te verhogen in elk geval;? Google’s DeepMind claimt belangrijke mijlpaal in het maken van machines praten als mensen

De grote, natuurlijk, is Walmart online kruidenier bestellen en pick-up service, die de retailer zegt groeit in gebruik tegen een tarief van 25 procent per maand.

Walmart heeft uitgebreid online kruidenier diensten aan 40 markten sinds het programma de eerste lancering in een handvol van de Amerikaanse steden vorig jaar, met een extra 14 verwacht tegen het einde van deze maand. Tegen het einde van juli zal Walmart bijna verdrievoudigen van het aantal winkels en markten die de dienst aan te bieden.

Uit van de totale groei van e-commerce Walmart, die CEO Doug McMillon beklaagde was te traag in de loop van het eerste kwartaal winst rapport van de retailer vorige maand, heeft online supermarkt stond om zijn enorme potentieel. Het is ook een van de belangrijkste speerpunten Walmart als het bedrijf kijkt naar haar mobiele app, website en brick-and-mortar winkels versmelten tot één naadloze shopping ervaring.

In feite, Walmart heeft vandaag aangekondigd dat het een partnerschap met Uber, Lyft en Deliv om te beginnen met het testen van last-mijl kruidenier bezorgdiensten. Walmart verwacht dat de pilot-programma te starten binnen de komende twee weken in Denver en een extra, niet gespecificeerd markt. Dit is op de top van een kleine pilot-programma in Miami tussen Club en Deliv Sam’s, die begon in maart.

Dat gezegd hebbende, is het duidelijk Walmart heeft bedacht hoe hij zijn enorme brick-and-mortar footprint kunnen benutten – om de kosten te verlagen online supermarkt diensten meer te brengen en uit te breiden – waarbij 75 procent van de Amerikaanse bevolking binnen vijf mijl van een Walmart winkel woont sneller dan de rest.

Maar door eigen rekening Walmart, stoep pick-up is het meest zinvol voor de kern klantenbestand, waar lage merchandise meer kosten dan het gemak wordt gewaardeerd. Wat meer is, Walmart levering piloot is een experiment in hart en nieren, die signaleert dat de winkelier niet heeft bedacht of de opzet van het programma maakt het waardig van een nationale expansie.

Ik weet niet of deze tests zal werken, maar ik ben blij dat we hen proberen, “zei McMillon tijdens een vraag-en-antwoord-sessie op vrijdag.” Net als in het geval van Deliv, hybride mengsels en tests nodig hebben om een ​​te zijn onderdeel van onze strategie en ik ben blij om te experimenteren met dingen die niet kunnen werken.

In sommige opzichten brengt deze Walmart achter een aantal van haar belangrijkste concurrenten – namelijk Amazon en Target – die ook een scala aan e-commerce kruidenier initiatieven loodsen.

Amazon is het testen van zijn abonnement gebaseerde AmazonFresh kruidenier bezorgservice in stedelijke markten, waaronder Seattle, Brooklyn, Philadelphia en meerdere regio’s in Californië. Het is ook breidde haar levering opties via de één-uurs levering dienst PrimeNow.

Target, ondertussen, heeft zich tot startups Curbside en Instacart uit te rollen lokale pick-up en de levering diensten in bepaalde markten rond Minneapolis, San Francisco, New York en New Jersey.

Zelfs internationale keten Walmart Asda heeft-route op basis boodschappenbezorgdienst werk in het Verenigd Koninkrijk, maar Walmart geeft toe een groot deel van dat succes is te danken aan gecomprimeerde geografie van het gebied ten opzichte van de VS

Het is erg moeilijk om de route op basis van de levering te laten werken in de Verenigde Staten “, aldus Michael Bender, executive vice president en COO van Walmart Global e-commerce.” Sterker nog, we denk niet dat het zal werken in de VS.

Walmart getest-route op basis van de levering in San Jose en Denver, maar Bender zei dat deze nieuwe on-demand aanpak in samenwerking met Uber, Lyft en Deliv zal naar verwachting groter voordeel voor klanten en meer rendement voor Walmart brengen.

Telco’s;? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en vrije stem, Cloud;? Xero lanceert samenwerking met Macquarie Bank voor BPAY betalingen; MKB; GoDaddy koopt WordPress management tool ManageWP, E-Commerce; PayPal breidt samenwerking met MasterCard

Hoe dan ook, het is nog steeds de vroege dagen van online supermarkt voor Walmart en haar concurrenten. Maar als Walmart kan achterhalen van de economie en hoe te schalen naar een landelijk levering systeem, zal het een game changer in de industrie.

Maar zelfs zonder wijdverbreide lijndiensten, is Walmart goed gepositioneerd om enorme succes in stoep kruidenier pick-up te vinden. Het programma geeft Walmart een bijna ongeëvenaarde differentiator uit andere retail kruideniers, en het kan genoeg zijn om de consument weg te lokken van ketens als Kroger en Publix zijn als het gaat om het kopen van boodschappen in het digitale tijdperk.

Waarom Walmart heeft meer nodig dan gratis verzending naar Amazon Prime vechten | Walmart CEO schetst omnichannel retail strategie om aandeelhouders, associeert | Walmart projecten 2017 omzetdaling na miljarden geïnvesteerd in e-commerce | Walmart jaagt Amazon in het spel van drones | Walmart e-commerce een jaarlijkse omzet hit $ 13700000000

? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en gratis voice

? Xero lanceert samenwerking met Macquarie Bank voor BPAY betalingen

GoDaddy koopt WordPress management tool ManageWP

PayPal breidt samenwerking met MasterCard