Singapore mobiele advertentie firma een boete van $ 950K voor ‘bedrieglijk’ bijhouden van de locatie van de consument

Singapore gevestigde InMobi is een boete van US $ 950.000 voor naar verluidt het volgen van de bewegingen van de consument en het dienen van hun locatie-gerichte reclame zonder hun medeweten of toestemming.

Naast de financiële sanctie, de mobile advertising bedrijf ook zou hebben om een ​​”uitgebreide privacy-programma” op te richten, de Amerikaanse Federal Trade Commission (FTC) zei in een verklaring toe te voegen dat InMobi had ingestemd met de schikking. De verkoper advertentienetwerk bereikt meer dan 1 miljard apparaten wereldwijd via mobiele apps, waar geo-gerichte reclame voor de consumenten.

FTC zei de Singaporese bedrijf had haar reclame-software met claims dat het gereedschap alleen de locatie van de consumenten zou bijhouden wanneer ze aangemeld en in overeenstemming met het apparaat privacy-instellingen van de gebruiker verkeerd.

Er werd echter gevonden ‘verblijfplaats, ongeacht of de apps met behulp van InMobi software zocht de consument consumenten te hebben gecontroleerd toestemming om dat te doen, en zelfs na de consument had geen toestemming voor toegang tot hun locatiegegevens.

FTC Voorts zouden de advertentie verkoper een database had gebouwd, die informatie vanuit de consument zou gebruiken, te synchroniseren met de locatie van de consument – op basis van de draadloze netwerken ze bij – zelfs als ze de locatie hadden uitgezet collectie optie op hun toestel.

De Amerikaanse overheidsinstelling voegde eraan toe dat InMobi Online Act de Amerikaanse Children’s Privacy Protection voor de extractie van gegevens uit apps die duidelijk zijn gericht op kinderen had geschonden, en hadden verzuimd om een ​​ouder of voogd voor het verzamelen en gebruiken van persoonlijke gegevens van kinderen veilig te stellen.

directeur FTC van consumentenbescherming, Jessica Rich, zei: “InMobi bijgehouden de locaties van honderden miljoenen consumenten, waaronder kinderen, zonder hun toestemming, in veel gevallen uitdrukkelijk privacy voorkeuren van de consument volstrekt negeren.

“Deze schikking zorgt InMobi zal de consument ‘privacy keuzes te eren in de toekomst en zal verantwoordelijk zijn voor het houden van hun privacy beloftes worden gehouden,” zegt Rich.

Volgens de FTC nederzetting, InMobi was onderworpen aan een US $ 4.000.000 civielrechtelijke boete, maar de boete werd uiteindelijk vastgesteld op US $ 950.000 op basis van de financiële positie van de onderneming. Het zou ook nodig om alle verzamelde gegevens van kinderen en consumenten die niet vooraf toestemming voor het verzamelen van gegevens had gegeven te verwijderen.

Moving forward, de Singapore bedrijf werd ook verwacht te houden aan locatie privacy-instellingen van de consument, alsmede zich te onthouden van het verzamelen van hun locatie gegevens, tenzij het uitdrukkelijke toestemming om dit te doen hadden. Haar privacy-programma zou moeten worden gecontroleerd door een derde partij om de twee jaar, voor de komende twee decennia.

Godan, het voeden van de wereld met open data

DataRobot streeft naar laaghangend fruit van data science automatiseren

Connected, cloud-tijdperk heeft behoefte aan betere netwerken

Facebook open bronnen ZStandard data compressie-algoritme, is bedoeld om de technologie te vervangen achter Zip

Australische luchtvaartmaatschappijen verbieden Samsung Galaxy Note 7;? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en gratis voice; iPhone 7 pricetags kan China de verkoop belemmeren;? Korea’s Minkonet zet inheemse object advertenties boven de VR streaming-dienst, Samsung en T-Mobile samen te werken aan 5G trials

Data Management, Godan, het voeden van de wereld met open data; Big Data Analytics; DataRobot streeft naar laaghangend fruit van de gegevens wetenschap te automatiseren, Cloud, Connected, cloud-tijdperk heeft behoefte aan betere netwerken, opslag, Facebook open bronnen ZStandard data compressie-algoritme, heeft tot doel vervang technologie achter Zip