SAP goose gander theorie

Eerder vandaag de Twitterverse had een kleine uitbarsting toen Ray Wang van Forrester stuurde de volgende berichten

Horen van SAP-klanten die er nieuwe clausules die zal dwingen klanten te verbinden tot geen onderhoud Third Party;. Grote ERP-leveranciers die bedrijven verplicht om te bevestigen dat ze niet ontvangen van ondersteunende diensten met uitzondering van die leverancier. Meer dan 1 verkoper;. Suggereren aan klanten niet weg ondertekenen derden onderhoud rechten in nieuwe contracten. Dit is niet concurrerend!

Frank Scavo was helemaal over deze en maakt de volgende punten

SAP (en andere leveranciers) audacity in deze, als het waar is, is ten minste drie-voudig

James Governor of RedMonk achtergrondmuziek met

voorspelling: Oracle en SAP zowel om aan de slag getrokken door Neelie Kroes en de EU-concurrentie directie. onderhoud wandeling + ondersteunende diensten clausule

en ten slotte Dale Vile van Freeform Dynamics toegevoegd

@ Dahowlett @ rwang0 Dat is schandalig als het waar is

Mijn eigen reactie is niet worksafe. Evenmin is dat van een aantal van mijn collega’s Onregelmatige Ik nam contact op Skype. Maar wat er werkelijk aan de hand hier?

Ten eerste, de contractvoorwaarden die SAP wil op te leggen te doen, als dat inderdaad het geval is en als afdwingbaar te voorkomen dat klanten uit te gaan aan derden voor het onderhoud. Verduidelijking van het juridisch jargon bevestigt. Dat is un-nodig in veel gevallen, omdat ondanks het feit SAP heeft problemen in haar klantenbestand op de snel-to-be-opgelegd onderhoud prijsstijging, velen zouden niet actief op zoek naar elders te gaan. Volgens mijn collega Onregelmatige Prashanth Rai, 70% van de budgetten in het onderhoud toch. Of het nu gaat om SAP of ANO is niet van belang – tenzij SAP is in staat om terug te draaien en maken een sterke TCO zaak. In plaats daarvan, SAP lijkt te zijn aandacht te vestigen op mogelijk zware clausules. Dat is een ernstige misstap.

Ten tweede, laten we niet vergeten dat RiminiStreet heeft een concurrerend aanbod voor SAP-klanten in de trant van dat het al actief is voor Oracle klanten. Ik heb elders gehoord dat Oracle is spugen veren die RiminiStreet blijkt succesvol in haar aanbod te zijn. In haar recewnt winst aankondiging, RiminiStreet zei dat het verviervoudigd het boeken van het vorig jaar tot $ 86.000.000. In Oracle spreken, dat is ongeveer $ 160.000.000 dat het niet krijgen.

Tot slot – volg het geld. Bij het bekijken van SAP overkoepelende strategie, het lijkt alsof het is zichzelf te veranderen in een services business. Het is al te horen luid en duidelijk door de klanten dat de dagen van de voortzetting van mega-deals zijn voorbij. Die plooien zijn vermogen om de groei op de bovenste regel te genereren. Mijn eigen schattingen zijn dat in de drie jaar dat eindigt 31 december 2009, zal het gezien hebben van een daling van de software-omzet van ongeveer 12%. Al het gepraat die uit Walldorf is te snijden kosten. Dat zal compenseren voor het verlies van de groei en bijdragen aan het behoud van de bottom line. En dat is wat ze proberen te doen – het behoud van hun lijfrente troef.

Echter, als (en ik benadruk IF) is dit een van de pijlers waarop SAP’s strategie zit dan is het een cack-handed manier om te gaan over. Gisteren, Leo Apotheker, SAP co-CEO was allemaal voor het praten op klantwaarde. Als operaties vent, ik geloof hem. Maar vandaag, het lijkt erop dat we een voorbeeld van de onderneming schieten zichzelf in de voet met de klanten die dachten dat ze hadden een echt partnerschap met het bedrijf.

Wat moet de klant doen?

Survey zegt SAP HANA brengt besparingen, en het is waarschijnlijk waar

SAP lanceert HANA-only versie van Business Warehouse

Net zoals Ray en Vinnie Mirchandani de laatste berichten gewaarschuwd: pas op voor verlieslatende clausules. Zij mogen niet afdwingbaar zijn, maar waarom risico gerechtskosten in de eerste plaats;? Hier krijg je een goede advocaat; Als uw deal is gevestigd in Europa, controleren om te zien wat het EU-standpunt is op niet-concurrerende praktijken. Dit zal variëren per land per land basis, maar kunnen onderhevig zijn aan overkoepelende wetgeving of beslissingen. Kijk bijvoorbeeld ontwikkelingen in de Apple-Orange zaak die momenteel werkt via de rechter. En vergeet niet wat er gebeurde met Microsoft als het ging tegen Kroes;. Evalueer het partnership u vast te houden met uw softwareleverancier. . Nu meer dan ooit het moet een echt partnerschap, niet een die verbonden is in juridisch jargon dat je het gevoel alsof je wordt genomen om de schoonmakers te zijn, terwijl deze post is gericht op SAP, op basis van wat we horen , hetzelfde geldt voor een leverancier waarvoor u een strategische relatie.

Winnaars Aangekondigd voor de SAP HANA Innovation Award

SAP investeert in Vivanda, een food digitalisering, big data bedrijf

Big Data Analytics; Survey zegt SAP HANA brengt besparingen, en het is waarschijnlijk waar, Big Data Analytics; SAP lanceert HANA-only versie van Business Warehouse, SAP, winnaars bekend gemaakt voor de SAP HANA Innovation Award; Big Data Analytics, SAP investeert in Vivanda, een levensmiddel digitalisering, big data bedrijf