? IBM heeft het over de voortgang van Watson, OpenPower

Vijf jaar geleden IBM Watson kwam onder de aandacht van de wereld dankzij Jeopardy. De werkelijke prestatie van Watson, was echter niet de overwinning op Ken Jennings, zegt Rob High Jr., een IBM Fellow en hoofd van de Watson Group, tijdens zijn keynote op de GPU Technology Conference. Eerder was het vermogen van Watson’s om zo veel informatie te verwerken en de vragen gegooid om het te begrijpen.

IBM keek dan rond om te zien waar anders die mogelijkheden nuttig zou kunnen zijn, en het eerste dat in me opkwam was artsen. Sindsdien is gebleken dat er veel bedrijven die kunnen profiteren van wat zij noemt cognitieve computing.

IBM’s cognitieve computersysteem, Watson, is meer dan alleen een kampioen Jeopardy deelnemer. Hier is hoe Watson wordt gebruikt om een ​​groot aantal praktische toepassingen te drijven.

Het verschil tussen cognitieve informatica en kunstmatige intelligentie is een beetje vaag. Hoge toegegeven dat er eigenlijk niet veel verschil, hoewel hij zei cognitieve computer IBM’s gaat over het versterken van de menselijke capaciteiten, in plaats van ze te vervangen. Maar veel onderzoekers beschrijven AI in soortgelijke bewoordingen, en misschien wel de meest relevante verschil is dat Watson is een verzameling van diensten die een mix van beide diep leren en traditionele hand-gecodeerde functies gebruikt.

Deze cognitieve systemen hebben vier eigenschappen: ze leren, ze ondersteunen natural user interfaces, de waarde ervan is hun deskundigheid (die ze nodig hebben om gelijk te hebben de meeste van de tijd), en ze evolueren in de tijd op basis van nieuwe informatie. Het heeft ook in staat zijn om dit alles te doen op grote schaal om de gegevens zondvloed verwerken. IBM zegt dat 2,5 exabyte aan data, of wat High gezegd is het equivalent van 650.000.000.000 Harry Potter boeken, worden gecreëerd elke dag. Dat is niet alleen tekst, uiteraard, een groot deel van deze bestaat uit beelden en vooral video.

Om Watson evolueren, IBM begon met de factoid pijpleiding voor algemene domeinkennis ( ‘Wie was de eerste speler die 40 homeruns sloeg en stelen 40 basen in een seizoen?’) En vervolgens ontwikkelde een Watson Discovery voor specifieke domeinen die kunnen helpen met het oplossen op vragen die u niet wist te vragen.

Een van de meest bekende voorbeelden was het werk van IBM met Memorial Sloan Kettering Cancer Center op Watson voor Oncologie, die data opneemt uit klinische notities, medische tijdschriften, studieboeken en miljoenen pagina’s tekst, en beveelt behandeling opties. Het zal naar verluidt worden gebruikt in ziekenhuizen in India onder vermelding van later dit jaar. Van daar IBM verschoven naar een Watson Engagement Advisor, die in feite een digitale conciërge of customer support middel.

Meest recentelijk IBM is gericht op het maken van Watson als set van diensten voor klanten die willen hun eigen applicaties met natuurlijke vraag-en-antwoord-vermogens op te bouwen. Vandaag de dag heeft 32 diensten die op de Watson Developer Cloud gehost op zijn Bluemix platform-as-a-service.

volgende grote uitdaging IBM Watson: Het indienen van uw belastingen; Dit Watson-aangedreven robot conciërge is heroverweging van het hotelwezen; U kunt nu IBM Watson in de Formule One racing putten; Nu IBM Watson wil om te kijken na uw kantoor, ook; IBM injecteert nieuwe Watson smarts in Commerce Insights platform

High zei dat IBM enorme opname van deze Watson diensten van zowel startende en gevestigde organisaties heeft gezien. Enkele voorbeelden zijn The North Face, die zij heeft gebruikt om een ​​slimmere aanbeveling engine voor online winkelen op te bouwen; Bright Mind, dat gericht is op fysieke training voor amateurs en professionele atleten te verbeteren, en Elemental Path, die een stuk speelgoed dinosaurus die kan interageren met zich heeft ontwikkeld kinderen in meer natuurlijke manieren. Kellogg’s slechts een Bear Naked site die gebruik maakt van de chef-kok Watson om klanten te helpen creëren van een betere maat muesli mixen gelanceerd.

Nu IBM werkt aan het maken van Watson menselijker. Dit omvat een Tone Analyzer (denk aan dit als een soort spellingcontrole voor toon voordat u die e-mail te sturen naar de baas), Emotion Analyse van de tekst, en Personality Insights, welke dingen je hebt geschreven uw persoonlijkheidskenmerken te beoordelen gebruikt (u kan het hier uit te proberen).

Kunstmatige Intelligentie;? Google’s DeepMind claimt belangrijke mijlpaal in het maken van machines praten als mensen; Innovatie;? LG investeren in AI voor slimme apparaten, autonoom rijden; Big Data Analytics;? IBM AI gebruiken om big data te temmen in zijn tweede Afrikaanse onderzoekslab; kunstmatige Intelligentie, IBM Watson: Dit is wat een filmtrailer gemaakt door een AI eruit ziet

Op de GPU Technology Conference, IBM heeft een grote aanwezigheid op de tentoonstelling verdieping, waar onder andere het is te laten zien hoe Watson diensten kan helpen SoftBank’s Aldebaran NAO (uitgesproken als “nu”) en Pepper robots beter te communiceren met mensen door middel van natuurlijke taal en gebaren. NAO gebruikt vijf Watson services: spraak-naar-tekst, tekst-naar-spraak, Dialog, Tradeoff Analytics (die kan worden gebruikt om verschillende factoren te wegen bij het maken van een aanbeveling) en Personality Insights.

IBM’s Alexa Wilson zien hoe NAO met Watson kan helpen bij het vinden van het juiste cadeau voor een kind met behulp van Personality Insights de meest betrouwbare beoordelingen te identificeren. Hilton is het testen van een NAO robot genaamd Connie als conciërge in een hotel in McLean, Virginia. In Japan, Nestle is het gebruik van de grotere Pepper robot om klanten te helpen selecteert u koffie Nespresso boutiques.

Dit alles kost veel rekenkracht.

In een andere demonstratie op de beursvloer, IBM was te laten zien hoe het toevoegen van een Tesla K40 GPU naar een server met twee Power8 CPU’s kan het aantal documenten Watson Concept Insights kan indexeren gelijktijdig te verhogen van zeven naar 60, waardoor de trainingstijd met 8,5-voudige. (Deze demo ook gebruikt een oudere GPU en dubbele precisie rekenen, dat is overkill, zodat de real-world boost van, laten we zeggen een 8-way Tesla P100 server op de helft van precisie, moeten ordes van grootte groter zijn.) Watson kan dan gebruik maken van wat zij heeft geleerd om te adviseren vergelijkbare inhoud. In de demo, IBM publiceerde een video van vorig jaar GTC keynote, en Watson gebruikt spraak-naar-tekst en Concept Insights aan te bevelen TED Talks op dezelfde AI concepten. IBM zei dat door het optimaliseren van de OpenPower architectuur, het was in staat om Inferencing stimuleren door 40x.

De OpenPower Consortium houdt zijn eigen top dit jaar weer op de GPU Technology Conference, waar lidbedrijven maakte verschillende aankondigingen. De belangrijkste is een samenwerkingsverband tussen Google en Rackspace naar een server gekopieerd Zaius met twee IBM Power9 CPU’s en zowel IBM’s CAPI en Nvidia’s NVLink interconnects dat het zal bijdragen aan de Open Compute Project ontwikkelen. De server werkt met Google’s 48-volt rack design, dat het eerder dit jaar aan de Open Compute Project ingediend.

Rackspace kondigde ook aan dat de bestaande “Barreleye” Power8 server is door Open Compute is aanvaard. Tenslotte IBM zei dat het werkt samen met Nvidia en ODM Wistron op een high-performance computing server die Power8 CPU’s aangesloten op Tesla P100 GPU’s met behulp van NVLink, die beschikbaar zal zijn in het vierde kwartaal wordt gebruikt.

Hoewel al deze dingen zouden moeten versnellen, High betoogde in zijn keynote dat cognitieve computer niet zal worden over een enkele hardware-technologie. In plaats daarvan zal over verschillende architecturen en diensten kunnen worden gecombineerd tot nieuwe toepassingen. Deze zullen leren door middel van formele en informele opleiding, interactie met mensen op onze voorwaarden, bieden vertrouwde expertise en vast te stellen nieuwe vormen van relaties tussen mensen en machines.

High zei dat cognitieve computer sneller dan hij had verwacht werd vooruitgang geboekt, en het zal uiteindelijk inhalen transactieverwerking als de dominante computing-werklast. Het zal niet lang meer duren, zei hij, voordat we verder gaan dan gadgets zoals telefoons om cognitieve computers overal – op het werk, in onze huizen en in onze auto’s.

Watson

? Google’s DeepMind claimt belangrijke mijlpaal in het maken van machines praten als mensen

? LG investeren in AI voor slimme apparaten, autonoom rijden

? IBM AI gebruiken om big data te temmen in zijn tweede Afrikaanse onderzoekslab

IBM Watson: Dit is wat een filmtrailer gemaakt door een AI eruit ziet