Walmart Labs klikt up mobiele startup Stylr

Walmart Labs, de technologische innovatie-hub voor ‘s werelds grootste retailer, heeft aangekondigd dat het zijn eerste Silicon Alley overname met de aankoop van Stylr.

Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone, Apple’s garantie voor waterbestendige iPhone 7 niet vloeibare schade; $ 400 Chinese smartphones? Apple en Samsung afschuiven goedkope rivalen, de prijzen te verhogen in elk geval;? Google’s DeepMind claimt belangrijke mijlpaal in het maken van machines praten als mensen

Geboren in New York van twee Stanford alumni en gefinancierd door New York gevestigde incubator dreamit Ventures, Stylr is een location-based mobiele app die het mogelijk maakt het winkelend publiek om kleren in de nabijgelegen winkels te vinden. De deal bevordert mobiele push Walmart Labs ‘en markeert de 13e acquisitie in de afgelopen drie jaar.

De voorwaarden van de deal zijn niet bekendgemaakt.

In een blogpost de aankondiging van de overname, Gibu Thomas, Senior Vice President van mobiele en digitale bij Walmart, zei de Labs-team was onder de indruk van hoe snel Stylr oprichters Eytan Daniyalzade en Berk Atikoglu waren in staat om de ontwikkeling en groei van de app.

Thomas benadrukt de focus Walmart Labs heeft geplaatst op de mobiele app ontwikkeling, gezien de schatting dat 80 procent van de Walmart klanten onder de leeftijd van 35 het bezit van een smartphone, en de helft van hun apparaat dat wordt gebruikt in de winkel om te helpen met hun boodschappen.

Thomas schreef in de blog

We zijn enthousiast over de mogelijkheid om de klanten te bedienen met onmisbare digitale tools die het gemak van online winkelen te brengen in onze fysieke winkels en integreren van onze online en offline ervaringen om onze klanten in staat stellen om op elk gewenst moment winkelen, overal.

Wat is de belangrijkste verklaring is dat de vermelding van de integratie en de noodzaak om offline en online winkelen ervaringen te overbruggen. Walmart voegt zich bij de schare van andere retailers die zijn allemaal op die missie en waarschijnlijk het bestrijden van de dezelfde vijand – Amazon.

Met een gerucht smartphone aankondiging komende woensdag, Amazon upping de ante op het vermogen van de technologie om het winkelend publiek te bereiken en maken ze geld uitgeven. Een Amazon smartphone zou de gigantische online retailer een directe link te geven aan de consument, wordt gevraagd de rest van de retail pack (Walmart in het bijzonder) om rundvlees hun eigen mobiele spier.

Walmart is uiteraard bewust van de uitdaging. Het is al het kopen van een scala van bedrijven met uiteenlopende technologieën en hun integratie in Labs ‘producten. Vorige maand Adchemy, een product zoek-en e-commerce onderneming verworven. Daarvoor was er Yumprint, een recept en maaltijd planning service, en daarvoor kocht Torbit, de makers van Web acceleratie technologie. Zij voegden zich bij Small Society, Set Direction, Grabble en OneRiot, bedrijven gericht op het bouwen van de retailer mobiele app-strategie, evenals Inkiru, OneOps en Lekker Labs.

De acquisities bracht Walmart Labs ‘werknemer telling meer dan 2.000, en het zal nog twee halen uit Stylr. Zowel Daniyalzade en Atikoglu zal toetreden Walmart Labs in San Bruno, Californië.

Lees verder

Cloud computing groeit op, een API in een tijd

Google koopt Apigee voor $ 625.000.000

Walmart Labs koopt product bedrijf Adchemy; Walmart krijt up $ 1.89B omzet in China, Wal-Mart’s e-commerce business: Kan het verplaatsen van de naald, zijn materiaal; Walmart Labs versnellen van de front-end met Torbit aankoop; Walmart klikt up big? data startup Inkiru

Raspberry Pi raakt tien miljoen omzet, viert met ‘premium’ bundel

Adobe reanimeert NPAPI Flash voor Linux na 4 jaar stasis

Wolk, Cloud computing opgroeit, een API in een tijd, Developer, Google koopt Apigee voor $ 625.000.000, hardware, Raspberry Pi vliegt tien miljoen omzet, viert met ‘premium’ bundel; Veiligheid; Adobe reanimeert NPAPI Flash voor Linux na 4-jaar stasis