Zero Day Weekly: Symantec Veritas verkoop, Oracle controverse, Intel-chips, Facebook fout

Welkom op de Week Zero Day’s in de beveiliging, de website roundup van opmerkelijke beveiliging nieuwsberichten voor de week die eindigde op 14 augustus 2015.

Van de website:. Dropbox voegt USB beveiligingssleutels “Dropbox is het toevoegen van een twee-staps verificatie tool als het de bedoeling om de cloud storage service te garanderen en geven bedrijven een ander effect optie in een blog post, het bedrijf zei dat het zal Universal 2 Factor toe te voegen ( sleutels U2F). Deze toetsen zijn bedoeld om te gaan in een USB-poort wanneer u zich aanmeldt bij Dropbox. De sleutel zal stand-in voor het typen van een beveiligingssleutel of het krijgen van een tekst op uw telefoon. ”

Van IT News:. Oracle trekt blogpost kritisch ten aanzien van de veiligheid leveranciers, klanten “Oracle gepubliceerd, dan snel verwijderd, een blogpost kritiek van derden security consultants en de zakelijke klanten die ze gebruiken Geschreven door Oracle chief security officer Mary Ann Davidson, de posten scherp vermaand zakelijke klanten voor reverse engineering, of het inhuren van consultants ingenieur, het bedrijf proprietary software te keren, met als doel het vinden als nog niet vastgelegde beveiligingsproblemen. ” : Oracle ‘zondaar’ klanten: Reverse engineering is een zonde en we weten het beste (

Van SC Magazine: Onderzoeker genereert duizenden telefoonnummers, past ze aan Facebook-accounts “Een security-onderzoeker heeft een algoritme dat een fout exploiteert in een Facebook-standaard privacy-instelling naar mobiele telefoonnummers gekoppeld aan Facebook-accounts informatie in verband met deze te verkrijgen en dan krijg ontwikkeld accounts. ” Facebook zegt dat de privacy van gebruikers is ‘zeer belangrijk’, maar geen (

Van de website: New beveiligingsprobleem in de oude Intel-chips “Een security-onderzoeker ontdekt heeft ontdekt dat er een nieuwe en potentieel schadelijke beveiligingsprobleem in Intel-processors uitgebracht tussen 1997 en 2010. security-onderzoeker Chris Domas blootgelegd een kwetsbaarheid in de x86-architectuur van de pre-Sandy Bridge silicium die het mogelijk maken een aanvaller om software te installeren in beschermde System management Mode ruimte van een chip, dat is wat regelt firmware-beveiliging. Domas heeft ook vrijgegeven proof-of-concept code voor de aanval. het is niet bekend of AMD-chips zijn ook kwetsbaar voor deze aanval. ”

Van de website: Cisco networking versnelling kan worden gekaapt, waarschuwt bedrijf “. Cisco heeft gewaarschuwd voor een aantal van zijn routers en switches kunnen worden gekaapt De netwerking reus zei in een advies dat het een heeft gezien” beperkt aantal “gevallen waarin aanvallers zal vervangen firmware van het apparaat (zogenaamde “ROMMON ‘). Kort voor ROM Monitor Hierdoor wordt het apparaat besturingssysteem is geladen. het stelt beheerders een aantal configuratietaken uitvoeren.

Van de website: Android, u ernstige veiligheidsproblemen. “. Google heeft voldaan aan zijn eigen deadlines te halen voor het bevestigen van twee vervelende Android beveiligingsfouten, en er niet in slaagt om te communiceren Het is tijd om een ​​aantal stok zetten over” Dit is Android’s moment om te stoppen en hebben een ‘Trustworthy Computing’ moment, “tweeted Scott Williams, een Sydney-gebaseerde IT-consultant, op vrijdag. Hij heeft gelijk. Twee enorme kwetsbaarheden moeten snel worden gepatcht, en dat is gewezen op de uiterste shoddiness van de processen van de Android-ecosysteem voor updates.” : IBM ontdekt Android kwetsbaarheid rangschikking maakt het uitvoeren van willekeurige code (

– Richard Johnson (@richinseattle) 13 augustus 2015

Van de website: Hackers gebracht na het potten van $ 100m van gestolen materiaal “Een internationaal team van computer hackers en voorraad handelaren is belast met het potten van meer dan $ 100 miljoen aan illegale winst uit op de verkoop van gestolen-markt bewegende persberichten Het Amerikaanse Department. van Justitie zei dat in aanvulling op de twee Oekraïne-gebaseerde ring-leiders, zeven verdachten uit Oekraïne en de Verenigde Staten waren betrokken bij de criminele samenzwering, het maken van meer dan $ 30 miljoen in de illegale transacties op de gestolen informatie. Marketwire, PR Newswire en Business Wire – die persberichten distribueren voor grote publiekelijk verhandeld bedrijven – had haar systemen gepenetreerd door een paar van de Oekraïne-gebaseerde hackers die 150.000 persberichten van zo ver terug als 2010 gestolen …. een parallelle civiele zaak van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission notering 32 verdachten zei dat de regeling leverde meer dan $ 100 miljoen in de onrechtmatige winst, als gevolg van de hackers de verkoop van de gestolen gegevens aan handelaren. ”

Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone, Apple’s garantie voor waterbestendige iPhone 7 niet vloeibare schade; $ 400 Chinese smartphones? Apple en Samsung afschuiven goedkope rivalen, de prijzen te verhogen in elk geval;? Google’s DeepMind claimt belangrijke mijlpaal in het maken van machines praten als mensen

Veiligheid, Hoe het niet om een ​​data-inbreuk te controleren (en waarom sommige echt willen dat je “pwned” get), veiligheid, Re-thinking veiligheid fundamentals: Hoe verder te gaan dan de FUD; Innovatie; M2M-markt stuitert terug in Brazilië, veiligheid;? FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS gov’t ambtenaren

Van CSO Online: Als u een licht op cybercrime schijnen, gaat Dark “Een van de beste manieren om je vijand te begrijpen – wat hij van plan is, wat zijn mogelijkheden zijn en hoe hij je kan beschadigen – is te bespioneren hem En volgens sommigen. cybercrime experts, een van de eenvoudiger en meer effectieve manieren om dat te doen is om op te hangen waar de slechteriken doen -. op het Dark Web ”

– Jake Laperruque (@JakeLaperruque) 13 augustus 2015

Van de website: Microsoft lost vier kritieke beveiligingslekken in augustus van Patch Tuesday “Naar Microsoft’s geplande maandelijkse ronde van de security fixes, zelfs het bedrijf de nieuwste besturingssysteem, Windows 10, werd niet laten van de haak voor deze maand zogeheten Patch Tuesday. , het bedrijf heeft uitgegeven 14 bulletins vaststelling van bijna vijf dozijn aparte kwetsbaarheden in Windows, Windows Server, Internet Explorer en Office, onder andere producten “: Adobe patcht kritieke Flash beveiligingsfouten (

Van de website van Symantec om spin-off Veritas storage bedrijf: rapport “Symantec is klaar om de verkoop van de data-opslag bedrijf Veritas om Carlyle Group LP kondigen Volgens Reuters, bronnen bekend met de situatie zeggen dat een deal is bereikt te verkopen. Veritas om de privacy equity firma, en de verkoop zal naar verwachting worden aangekondigd op hetzelfde moment als de kwartaalcijfers van Symantec op dinsdag. ”

Van de website: Docker 1.8 voegt ernstige container security “De nieuwe open-source Docker container vrijlating heeft tal van nieuwe functies, maar de kop nieuws is de verbeterde beveiliging Server en cloud ontwikkelaars houden Docker en containers, maar ze zijn ook meer dan een. beetje bezorgd over de veiligheid van containers. Nu, in zijn laatste release, Docker 1.8, Docker is het aanpakken van het probleem het hoofd op met Docker Content Trust (DCT). ”

Hoe het niet om een ​​data-inbreuk te controleren (en waarom sommige echt willen dat je “pwned” get)

Re-thinking veiligheid fundamentals: Hoe verder te gaan dan de FUD

? M2M markt stuitert terug in Brazilië

FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren