Toen Apple met U2 en een te grote van de worst

Op een bepaald punt in het recente verleden bij Apple hoofdkantoor, een kamer van middelbare leeftijd business heads besloten dat de band die het best tot uiting Apple, of zou worden de meeste verwelkomd door iTunes-gebruikers, was een zekere effecten-gedreven Ierse band U2, dat was ooit omschreven door Henry Rollins als de slechtste ritmesectie in grote rots.

Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone, Apple’s garantie voor waterbestendige iPhone 7 niet vloeibare schade; $ 400 Chinese smartphones? Apple en Samsung afschuiven goedkope rivalen, de prijzen te verhogen in elk geval;? Google’s DeepMind claimt belangrijke mijlpaal in het maken van machines praten als mensen

Muzikale smaak en snobisme opzij, het verzet tegen de beslissing van Apple om de nieuwste album U2’s voor gratis te bieden heeft niet een geval van kijken een gegeven paard in de bek, noch vernietigende kritiek die gebruikers ontvangen de verkeerde gratis ding, maar eerder onenigheid in het mechanisme geweest die Apple ervoor gekozen om de muziek te leveren.

Er is een manier om de gebruikers van een ecosysteem een ​​gratis stukje van de inhoud aan te bieden, het is er een die al heel vaak heeft gezien, en stelt de gebruiker om te beslissen of ze willen het te ontvangen – het is een dialoog over de storefront dat een eenvoudige heeft ja of nee antwoord.

Het voorbeeld aan de rechterkant is de manier waarop Google, dat de zogenaamde anathema van de persoonlijke levenssfeer en de trapper-keeper van de online wereld als zijn tegenstanders moeten worden geloofd, presenteert gratis films aan haar gebruikers.

Ik heb nog nooit persoonlijk zorgde voor de avonturen van Shaun the Sheep, maar het is een snelle druk op de knop om te voorkomen dat hij uit mijn leven. Overwegende dat Apple besloten om zijn eigen gedrag in het verleden met gratis songs met Kerstmis af te zien, en koos ervoor om niet alleen aanbieding U2 naar iTunes klanten, maar om er een volwaardige aankoop die niet in staat uit de geschiedenis van een klant te worden verwijderd was te maken.

In een recent gesprek met deskundige Michelle Starr, die de aankoop verwijderd uit haar geschiedenis wilde, Apple antwoordde dat “weg te vegen een aankoop uit de geschiedenis is niet echt een functie”.

Dat was op vrijdag, en door dinsdagochtend Cupertino gehad; vermurwen naar gebruiker druk; en produceerde een “functie” om de gewraakte album te verwijderen uit iTunes-bibliotheken en geschiedenis.

Hoe kwam Apple uiteindelijk met zoveel ei op zijn gezicht van een PR-stunt dat de anders stille gezelschap van Silicon Valley moest vermurwen in het gezicht van de klant woede?

Net als de misattributed citaat aan Otto von Bismarck zegt, met betrekking tot het feit dat het het beste om geen wetten en worstjes te zien wordt gemaakt, is het ook vaak het beste de controle die een cloud service provider kan uitoefenen over een dienst niet te zien.

“U2 4 U gaf gebruikers een griezelige glimp van de macht die achter cloud-technologie ligt, ‘James Grimmelmann, hoogleraar rechten aan de Universiteit van Maryland, getweet.

“Toen Apple U2 druppels op je iPhone, dan breekt de illusie dat je iPhone werkt gewoon op zijn eigen, dat is diep verontrustend,” zei hij.

Voeg in sommige groepsdenken dat Apple is zeldzaam pijler van privacybescherming en zuiverheid onder een riool van leveranciers zoals Google, dat is het scannen van elk stukje informatie dat zij haar handen op om advertenties weer te geven, en een aantal, door de staat gesponsorde surveillance angsten; – en het is een aanslag en merk tegen Apple dat het zou kunnen doen zonder de waargenomen afstand te bewaren tussen zichzelf en zijn concurrenten.

Het is waarschijnlijk een goede zaak dat Tim Cook heeft versterkt in de afgelopen paar dagen dat Apple is een bedrijf dat hardware verkoopt, niet een die software duwt, zoals de recente track record in de niet-fysieke wereld is het nemen van een beetje een pak slaag.

Als het gaat om computers en moderne internet cloud-diensten, is het goed te beseffen dat wanneer iemand zegt “cloud”, moet worden vervangen door ‘iemand anders computer “als u wilt weten wie heeft echt waar controle.

Veiligheid, Hoe het niet om een ​​data-inbreuk te controleren (en waarom sommige echt willen dat je “pwned” get), veiligheid, Re-thinking veiligheid fundamentals: Hoe verder te gaan dan de FUD; Innovatie; M2M-markt stuitert terug in Brazilië, veiligheid;? FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS gov’t ambtenaren

Een ongevraagd U2 album is slechts de laatste in wat is uitgegroeid tot een reeks misstappen voor Apple na de recente iCloud, celebrity foto en; Apple ID-aanvallen. Het is bijna alsof Apple is niet de prachtige specimen van onfeilbaarheid dat velen zijn gaan geloven is.

Een beetje te veel van het gordijn is teruggetrokken en een beetje te veel van de worst is gezien in de afgelopen tijd. Apple zou er goed aan doen om terug te keren naar zijn anders welwillende stand van zaken voordat het als terug te vallen op de verpakking wordt gezien. We hebben al genoeg om te gaan met zonder te proberen om haar verschrikkelijke muzieksmaak te verzoenen.

Hoe het niet om een ​​data-inbreuk te controleren (en waarom sommige echt willen dat je “pwned” get)

Re-thinking veiligheid fundamentals: Hoe verder te gaan dan de FUD

? M2M markt stuitert terug in Brazilië

FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren