Shodan zoeken bloot onveilige SCADA-systemen

Hackers gebruiken de computer Shodan zoekmachine om op internet gerichte SCADA-systemen te vinden met behulp van potentieel onveilige mechanismen voor authenticatie en autorisatie, volgens een waarschuwing van ICS-CERT.

De Industrial Control Systems Cyber ​​Emergency Response Team (ICS-CERT) zei dat de blootgestelde SCADA-systemen omvatten een aantal kritieke infrastructuur sectoren en variëren in hun inzet voetafdrukken.

Vanaf het ICS-CERT waarschuwing (PDF)

Shodan, wat staat voor Sentient Hyper-Optimized Data Access Network, is de “Google voor hackers.” Het is in wezen een zoekmachine voor servers, routers, load saldi en computers. Shodan database bevat inrichtingen geïdentificeerd door het scannen van het internet voor de poorten doorgaans geassocieerd met HTTP, FTP, SSH en Telnet.

Volgens de ICS-CERT, kan Shodan zoekopdrachten worden gefilterd door de haven, hostnaam en / of land. Zoekresultaten informatie bevatten, zoals HTTP-server reacties op verzoeken GET, FTP en Telnet-service banners en client / server-berichten uitgewisseld tijdens inlogpogingen, en SSH banners (met inbegrip van server-versies).

Nu is het duidelijk dat Shodan bloot onveilige SCADA-systemen, de respons groep beveelt de volgende

IBM lanceert nieuwe Linux, Power8, OpenPower systemen

Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia’

Dell Technologies lanceert: Hier is wat te kijken als Dell, EMC, een schare van enterprise bedrijven te combineren

Nvidia biedt tot AI supercomputer voor non-profit onderzoek

Plaats alle besturingssystemen activa achter firewalls, gescheiden van het zakelijke netwerk; implementeren beveiligde toegang op afstand methoden, zoals Virtual Private Networks (VPN’s) voor toegang op afstand, verwijderen, uit te schakelen of te hernoemen enig verzuim systeem accounts (indien mogelijk); Implementeren accountvergrendeling beleid om het risico van brute dwingen pogingen te verminderen; een beleid waarbij het gebruik van sterke wachtwoorden, MINOTOR de creatie van administrator niveau rekeningen door externe leveranciers

Data Centers, IBM lanceert nieuwe Linux, Power8, OpenPower systemen, Cloud, Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia, datacenters, Dell Technologies lanceert: Hier is wat te kijken als Dell, EMC, een schare van enterprise bedrijven te combineren, Kunstmatige Intelligentie, Nvidia biedt tot AI supercomputer voor non-profit onderzoek