Rondetafel gesprek richt zich op draadloze uitdagingen voor Azië

De WIAR, dat is een discussie sessie onder de bedrijfsleiders van de wereldwijde draadloze bedrijven, instellingen en de Info-communicatie Development Authority van Singapore (IDA) werd bijeengeroepen in Singapore dinsdag.

Singapore’s minister van Staat voor Communicatie en IT-Lim Swee Say, die de discussies voorgezeten, vertelde verslaggevers dat de WIAR suggereerde dat sommige steden in de regio de rol van de ‘early adopters’ van draadloze diensten moeten spelen.

Gezien de infrastructuur, het concurrentievermogen en een hoog niveau van het onderwijs in sommige steden, kunnen zij (de steden) een test-bed voor innovatieve toepassingen en diensten zijn … Dus dat de rest van de regio kan (in de tijd) leren van de ervaringen van deze steden “, aldus Lim.

Hij sprak tijdens een persconferentie op de bevindingen van de rondetafelgesprekken te onthullen.

Lim voegde eraan toe dat voor de steden om de rol van early adopters te spelen, de draadloze industrie nodig heeft “om samen te werken aan een gemeenschappelijke (infrastructuur) platform te creëren, zodat de ontwikkeling van baanbrekende toepassingen en diensten plaatsvinden soepel kunnen nemen”.

In een verklaring, Nokia Networks president Sari Baldauf toegevoegd: “Het is erg belangrijk om een ​​gemeenschappelijke dienstverlening en middleware platform voor third-party ontwikkelaars om applicaties en diensten te ontwikkelen.”

Het is niet genoeg voor de exploitanten om samen te werken. Dienstverleners, fabrikanten en content providers moeten ook een deel van deze samenwerking. Het is absoluut noodzakelijk dat de normen openlijk zijn gedefinieerd en niet merkgebonden.

De IDA opgemerkt in de verklaring dat de rondetafel aanbevolen focussen op geselecteerde verticale sectoren, zoals het bankwezen, transport, gezondheidszorg, retail, productie en logistiek, omdat draadloze technologieën deze sectoren kunnen transformeren, het maken van deze toonaangevende Aziatische steden een showcase voor draadloze toepassingen en diensten.

Ondertussen Lim opgemerkt dat ondanks het feit dat een reeks van micro-markten met een digitale kloof en de culturele diversiteit uitdagingen, Azië had de grootste user base in de wereld op het gebied van mobiele communicatie.

Daarnaast noemde hij het voorbeeld van Japan leiden in de vroege ontwikkeling van toepassingen zoals i-mode. “Het goede nieuws is dat de Asia Pacific vandaag nog achterblijft bij de rest van de wereld in zowel mobiele communicatie en draadloze en data services”, aldus Lim.

De rondetafel merkte de immense mogelijkheden van toekomstige draadloze ontwikkelingen. “Technologie alleen zal niet draadloos adoptie rijden,” de IDA toegevoegd in de verklaring. “Integendeel, de nadruk moet liggen op de waarde technologie creëert voor eindgebruikers.

TPG geldt om deel te nemen in Singapore mobiel spectrum veiling

Telco’s, TPG geldt om deel te nemen in Singapore mobiel spectrum veiling, veiligheid, VPN verbod ter bescherming van het auteursrecht discriminerend zijn, zullen de gebruikers ondergronds rijden; Innovatie; Self-rijden taxi’s naar gratis ritten aanbieden in Singapore; Banking; Singapore opent lab voor FinTech experimenten

VPN verbieden ter bescherming van het auteursrecht discriminerend zijn, zal ondergronds rijden gebruikers

Zelf rijden taxi’s naar gratis ritten in Singapore bieden

Singapore opent lab voor FinTech experimenten