Ompakken: Waarom ben ik terug mijn Microsoft Surface

(Disclaimer:. Ik gebruik Apple hardware voor bijna 30 jaar en het bedrijf hebben afgelegd, waaronder hier bij De Kern van Apple, voor 17 jaar, dus ik heb een duidelijke neiging voor haar producten Deze blogpost is geschreven vanuit het perspectief van een Apple-gebruiker en is een man mening.)

In het weekend was ik in een impasse: de 30-daagse terugkeer venster op mijn Microsoft Surface was sluitingstijd en ik moest een beslissing te nemen – en ik besloten om het terug.

Ik pre-bestelde een Surface met Windows RT bij de introductie, want ik was super enthousiast om Microsoft’s antwoord gebruiken om de iPad. De hype op het oppervlak was ongelooflijk en ik had zeker de intentie van het houden van het. Voor mij het zag eruit als een ideale tweede machine aan mijn MacBook Pro en een manier om wat blootstelling aan Windows en Windows apps te krijgen.

Hoewel het een geloofwaardig apparaat met veel potentie, het voelde een beetje voorbarig en niet klaar voor de grote competities. Hier zijn enkele van de redenen waarom ik terug mijn Surface in plaats van het uit te toughing het en wachten wat er te beter.

1. Het is traag. Het beste voorbeeld van de traagheid van de Surface is bij het overschakelen van portret naar landscape-modus. Het is tergend langzaam, soms het nemen van een paar seconden. Oriëntatie schakelen op de iPad is onmiddellijk en glad, draait het apparaat en het scherm volgt. Dat is de benchmark die Microsoft moet voldoen. (Sommige gebruikers hebben geklaagd over het toetsenbord latency in Word , maar ik merkte het niet en mijn collega Ed Bott merkt op dat het was,. Behandeld in een software-update)

2. Gebrek aan apps. Een van de eerste apps die ik op de Surface geïnstalleerd was Tweetro, de Twitter-client voor Windows 8. Het probleem is dat twee dagen later, Tweetro werd stilgelegd nadat het getroffen Twitter’s 100.000 token limiet. Zeker, dat was een Twitter probleem, maar het grotere probleem is de beperkte pool van apps voor Windows 8 op dit moment.

3. Alleen Wi-Fi. De Surface ontbeert mobiele breedband, dus er is geen 3G of 4G. Dit beperkt de Internet toegang tot Wi-Fi-hotspots, die moeilijk voor iedereen die van plan om te reizen met Surface als primaire / enige computer kan zijn.

4. Het is ruw rond de randen. Letterlijk. Microsoft bouwde een kickstand in de Surface die opmerkelijk goed werkt, maar het compromis komt in de vorm van zijn harde randen. Terwijl de iPad bochten maken het gemakkelijk vast te houden, de Surface industrieel ontwerp is meer als de iPhone met scherpe, vierkante randen. Als gevolg daarvan is het ongemakkelijk om vast te houden in je handen en het voelt onnodig boxy tijdens het lezen op de bank of in bed.

Alles is niet verloren, echter.

Windows 8 meteen de aandacht voor mij, het zeer aanpasbaar en gebruiksvriendelijk. Terwijl de die-hard Windows-gebruikers kunnen niet van de Metro UI, het is eenvoudig, schoon en een totaal vertrek uit alles voor zich. Het is ook de eerste mainstream mobiele OS dat is niet een volledige ripoff van iOS, dat is een leuke afwisseling van tempo. Misschien Apple eindelijk leren dat er voordelen aan het hebben van interactieve live widgets op het startscherm.

De Type Cover was een verrassing voor mij en werkte beter dan verwacht. Het was gemakkelijk aan te passen aan die van de platte, dunne-profile toetsenbord op mijn MacBook Pro en Apple draadloze toetsenborden, en het trackpad werkte goed ook. Het is niet gemakkelijk om te typen op, terwijl op je schoot, maar dat niet wat het is ontworpen voor, ook niet.

De Surface is een sterke eerste poging op het stelen marktaandeel van de drie ‘A’s’ (Apple, Android en Amazon), en met een beetje tijd, apps en poets het zou een geduchte bedreiging vormen. Maar tot een paar van de aanvankelijke kwesties worden aangepakt, is van mij terug te gaan.

Apple; Deze iPhones en iPads zal al achterhaald op 13 september, Mobility, T-Mobile gratis iPhone 7 aanbieding geldt upfront kosten en veel geduld, mobiliteit; $ 400 Chinese smartphones? Apple en Samsung afschuiven goedkope rivalen, de prijzen te verhogen in ieder geval, de iPhone, Apple’s garantie voor waterbestendige iPhone 7 niet vloeistof schade

Wat is jouw mening over de Microsoft Surface?

Deze iPhones en iPads zal al achterhaald op 13 september

T-Mobile gratis iPhone 7 aanbieding geldt upfront kosten en veel geduld

$ 400 Chinese smartphones? Apple en Samsung afschuiven goedkope rivalen, de prijzen te verhogen in ieder geval

Apple’s garantie voor waterbestendige iPhone 7 heeft geen betrekking op vloeibare schade