Het einde van de RAID-tijdperk

Waarom nu?

Architectonisch superieure alternatieven voor nu RAID bestaan. De post-RAID mijlpaal werd jaren geleden overleed.

Hoe wissen codes werken

RAID wissen codering pariteit informatie die een RAID-array van 1 (RAID5) of 2 (RAID6) corrigeerbare leesfouten (URE) beschermt creëren. Maar RAID 5 gestopt met werken 3 jaar geleden als je SATA-schijven gebruiken.

Erasure codes breken een data-segment in n fragmenten, voeg m extra fragmenten, op te slaan n + m op verschillende apparaten, en kunnen de gegevens van elke n van de apparaten terug te krijgen. In een RAID5 8 aandrijving streep, is de oorspronkelijke gegevens verdeeld in 7 fragmenten, 8e fragment wordt berekend – de pariteitsgegevens – en elk van de 8 schijven uitvallen zonder verlies (theoretisch) gegevens.

De RAID5 probleem is dat met grotere schijven te herbouwen de tijden gevaarlijk lang is en dat een URE zal worden gevonden op een andere schijf, het doden van de wederopbouw. Overleven 2 mislukkingen is het minimum vandaag.

In de jaren ’90 een nieuwe vorm van wissen codering ontwikkeld die ontwikkelaars in staat om codes te maken met een willekeurig niveau van redundantie – overleven 4 mislukkingen? 10? Kies een nummer! – Genaamd fontein of rateless wissen codes. Startups waaronder Digital Fontein, Cleversafe en Amplidata sprong op om te profiteren van deze nieuwe codes.

Deze StorageMojo video onderzoekt de voordelen van rateless codes, gebruik Amplidata als voorbeeld. Een belangrijk voordeel: de redundantie die nodig zijn om te overleven 4 mislukkingen is, vertellen ze me, tot 50-60% van de gegevens. Veel beter dan de 3x replicatie dat Amazon en Google te gebruiken in hun infrastructuur, en zeer concurrerend met RAID6.

De Storage Bits nemen Redundant Arrays of Inexpensive Disks schudde een zelfgenoegzame industrie 2 decennia geleden. Maar de tijd en de technologie verder te gaan.

Vergis je niet: RAID is niet van plan om te verdwijnen. Maar het is verhuizen naar de marge als de beperkingen en de kosten duidelijker geworden dankzij nieuwe alternatieven.

Ondanks de investeringen in de industrie in RAID, we hebben nu betere oplossingen. Correct geprijsd en op de markt gebracht, zullen deze oplossingen de volgende grote ronde van opslag groei te stimuleren.

Hoffelijk opmerkingen welkom, natuurlijk. Ik doe het werk voor Amplidata. En voor een snelle en diepere intro te wissen coderen voor opslag, check out Prof. Jim Plank’s Erasure Codes voor Storage Applications (pdf) presentatie.

De auteurs van de 1988 oorspronkelijke RAID-papier (Patterson, Gibson en Katz) al verhuisd lang geleden: Patterson op schaal-out object storage en nog veel meer, Gibson Panasas, een scale-out storage object bedrijf dat hij mede-oprichter en Katz heeft gewerkt aan Hadoop onder vele andere projecten; Wat zijn waarschijnlijk de snelst groeiende grote storage-infrastructuren in de wereld – van Google en Amazon’s – zijn zijn niet gebaseerd op RAID;.. Major storage-leveranciers waaronder NetApp, HP, EMC en Hitachi hebben alle geïnvesteerd in – en verkopen – NORAID systemen; Maar de grootste reden.? De wiskunde achter wissen codes verbeterd na de RAID-papier werd geschreven.

Opslag; NetApp introduceert mid-tier systeem voor data meren, partners met Zaloni, Cloud, Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia, datacenters, Dell Technologies lanceert: Hier is wat te kijken als Dell, EMC, een schare van enterprise bedrijven te combineren; opslag; Facebook open bronnen ZStandard data compressie-algoritme, is bedoeld om de technologie te vervangen achter Zip

NetApp introduceert mid-tier systeem voor data meren, partners met Zaloni

Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia’

Dell Technologies lanceert: Hier is wat te kijken als Dell, EMC, een schare van enterprise bedrijven te combineren

Facebook open bronnen ZStandard data compressie-algoritme, is bedoeld om de technologie te vervangen achter Zip