? Google updates Password Alert aan te vallen dat phishing waarschuwingen dempt blokkeren

De ongeveer 30.000 Chrome-gebruikers die Google’s nieuwe phishing-waarschuwing uitbreiding Password Alert geïnstalleerd moeten nu een security update te installeren.

Google pas vrijgegeven Password Alert op woensdag en het is al gedwongen om het product te repareren nadat Paul Moore, een informatie-security consultant bij Britse bedrijf Urity Group, bedacht een paar regels code die door iedereen gebruikt kan worden om het gereedschap te omzeilen.

Google liet de gratis Chrome-extensie voor Gmail-gebruikers extra bescherming tegen malafide websites die proberen om ze te lokken in het weggeven van hun geloofsbrieven met behulp van phishing-technieken geven. De uitbreiding is ook bedoeld om Google te beschermen op het werk en rijden op het werk accounts van phishing-aanvallen.

De omzet van Google Chromebooks om bedrijven kon raken acht miljoen per jaar in 2018, volgens Gartner.

Password Alert slaat een hashed versie van het wachtwoord van de gebruiker en als de gebruiker hun Gmail-wachtwoord in te voeren in een niet-Google-site, zal de vlag van een waarschuwing die hen vertelt om het wachtwoord opnieuw in te stellen.

Maar Moore al snel ontdekte een manier om de waarschuwing uit te schakelen en de gisteren vrijgegeven van een proof-of-concept exploit die eruit ziet, zoals phishing-pagina’s te doen, precies zoals Google’s login pagina. Ars Technica vestigde de aandacht op het exploiteren op donderdag en als het merkt, is het waarschijnlijk niet verstandig voor gebruikers om hun wachtwoord typen in de pagina. Google momenteel vlaggen pagina Moore’s als een phishing-site.

Moore gepost de relevante regels code gisteren en legde uit dat de functie “kan worden verslagen met een functie die de waarschuwing banner van de DOM met een setInterval verwijdert.”

Google security engineer Drew Hintz gisteren zei dat het bedrijf heeft nu vast de fout, waardoor het instrument tot versie 1.4. “Om snel te werken, gaat u naar chrome: // extensions /, mogelijk te maken developer mode, klik updaten extensies nu,” zei hij.

Maar Moore vertelde de website die versie 1.4 is nu ook overbrugd met een even korte maar zo simpel stukje code.

“Dus we zijn weer terug bij af”, zei hij in een e-mail.

Met andere woorden, verwacht dat Google een update te geven in de komende dagen.

Hoewel Moore Google’s inspanningen om de bewustwording over phishing geprezen, zei hij Password Alert is niet klaar voor prime time nog en kan dus het risico in te voeren door het geven van gebruikers een vals gevoel van veiligheid.

“Ik ben er helemaal voor bewustmaking, maar gebruikers zullen natuurlijk aannemen dat dit uitbreiding vermindert het risico en zal waarschijnlijk nooit op te geven het een tweede gedachte. Het is een geweldig idee in principe, maar in de huidige staat, het is meer een proof of concept dan een levensvatbare, betrouwbaar product “, aldus Moore.

De uitbreiding is geïnstalleerd vanuit de Chrome Web Store met bijna 28.000 gebruikers, volgens de cijfers van Google.

Ondanks de bypass, heeft Google’s hoofd van de webspamteam Matt Cutts het product verdedigd als een waardevolle inspanning. “Een wereld waarin elke phisher in de wereld heeft om te spelen catchup / tegenaanval is een betere wereld dan nu,” zei hij.

Google breidt Chrome ondersteuning voor ‘miljoenen’ nog op Windows XP; Google lanceert Chrome-extensie te dwarsbomen phishing op de boekhouding; Google Chrome verdrievoudigt bug bounty beloningen voor $ 15.000

Veiligheid; FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren, veiligheid, WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging vast te stellen; beveiliging; Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer, veiligheid, Pentagon bekritiseerd voor cyber -emergency reactie van de overheid waakhond

Chrome security

FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren

WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging op te lossen

Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer

Pentagon bekritiseerd voor cyber-rampenbestrijding door de overheid waakhond