Verschuiven naar AWS: een verhaal van twee start-ups

Wanneer Sydney gebaseerde interactieve tv-technologie bedrijf iPowow verschoven van een lokale datacenter naar Amazon Web Services drie jaar geleden, de migratie was relatief eenvoudig.

Een overstap van Red Hat Linux op Amazon’s Linux AMI nodig was, maar dat was intern als iPowow beheerd “geleerd als het ging mee”, zei chief technology officer Dave Kierans.

Voor iPowow de bestuurder van verandering was echt bursty gegenereerde verkeer van stemming, interactie en aanbiedingen op live-tv. Real-time stemmen en andere vormen van interactie zijn ook zeer gevoelig voor latency.

Het beheren dat is een “fundamentele ontwerp criteria”, Kierans vertelde de website op een AWS-conferentie in Las Vegas.

Voor Nieuw-Zeeland gevestigde weerman PredictWind echter een soortgelijke migratie van vorig jaar verplicht “een hele investering.”

“Het weer model dat we gebruiken is erg ingewikkeld, met veel stukken van de software”, zegt oprichter Jon Bilger. “Ze worden samengesteld om te draaien op Linux, maar niet de versie van Linux die AWS biedt voor de cloud.

“We moesten veel van deze code opnieuw compileren om ervoor uit te voeren op de cloud.”

Bilger zei dat de cloud is vergelijkbaar, maar heeft een aantal verschillen met het runnen van een oplossing van fysieke hardware.

“We hadden een ontwikkelaar werkt voor zes maanden full-time om de migratie te maken,” zei hij.

klanten IPowow omvatten omroepen in Australië en meer recentelijk in de VS, waaronder giganten als ESPN en NBC.

De iPowow deelname platform helpt om kijkers en merken weer bij elkaar wanneer kijkers zijn tweede-screening. Positioneert ook reclame en sponsor merken als een organisch onderdeel van het programma, zei Kierans.

AWS gedistribueerde datacenters mogelijkheid biedt om zo dicht mogelijk bij de klant gebeuren.

De eisen zijn zo specifiek en veeleisend, iPowow kan Amazon’s load balancing software niet gebruiken, in plaats daarvan te kiezen voor open source Nginx, die Kierans gezegd wordt gebruikt door 20 procent van de high traffic websites in de wereld.

Kierans zei met $ 2 miljoen in de nieuwe financiering van Difference Hoofdstad iPowow maakt zich op om een ​​sterke Amerikaanse sales pipeline te bedienen.

Er zijn ook nieuwe dimensies aan het platform kunnen worden toegevoegd. Kierans zei iPowow bekeek sociale ontwikkeling van de directe communicatie tussen de kijkers met behulp van de apps toe te staan.

waarbij iPowow beheerde sokies en latency, PredictWind live gegaan op AWS in augustus vorig jaar op zoek naar pure computergebruik grunt.

NASA kranen Amazon Web Services op aardwetenschappelijke gegevens naar de cloud te brengen; Amazon Web Services targets ‘legacy’ tech reuzen met werkruimten, Amazon Web Services voegt nieuwe security pijpleiding: CloudTrail; AWS re: Invent roundup: Avere, Skytap, CliQr, GenieDB, Syncsort; Amazon Web Services: Rackspace OpenStack laag op de radar van de klant

Het bedrijf had gekocht servers van Dell en hebben ze gehost door Amerikaanse provider LayeredTech. Het had een server farm van ongeveer 25 machines voor de AWS shift.

“De obers waren drie en een half jaar oud, uit garantie en we hadden een aantal mislukkingen van RAM-geheugen en harde schijven,” zei Bilger. “Het was een echte gedoe om de servers vaste en het nemen van ons weg van onze core business.”

PredictWind, die diensten booteigenaren en andere weer watchers wereldwijd, werd de servers hard werken, ze uit te voeren voor het weer modelleren 22 uur per dag. De beslissing punt, of om nieuwe hardware of shift te kopen om de cloud, was aangekomen.

“We zijn blij dat we de overstap gemaakt.” Zei Bilger. “Wat vroeger 22 uur per dag om de prognose die we nu doen in vijf uur te berekenen.

Star Trek: 50 jaar van positieve futurisme en gedurfde sociaal commentaar, Microsoft’s Surface all-in-one PC zei aan de kop van oktober hardware te lanceren; Hands on met de iPhone 7, nieuwe Apple Watch, en AirPods; Google koopt Apigee voor $ 625.000.000

Wolk, Cloud software maker Coupa bestanden voor $ 75.000.000 IPO, Cloud, Cloud computing opgroeit, een API in een tijd, Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE winkelhaken zelf een Linux-distro, Cloud; Twilio rolt nieuw bedrijfsplan veelbelovende meer behendigheid

Amazon re: Invent

“We starten met een groot deel van de meest krachtige Cluster Compute exemplaren die AWS aanbiedingen, maar ze alleen gebruik maken van vijf uur per dag. Dus we zijn het leveren van onze prognoses sneller naar onze klanten, wat een betere nauwkeurigheid betekent. ”

rekenkracht verviervoudiging PredictWind’s liet ook zijn wereldwijde voorspelling uit te breiden op 100km resolutie van negen dagen tot twaalf dagen en verhoging van de resolutie naar 50km.

Een betere uptime en de en de ramp recovery waren bonussen, samen met de mogelijkheid op te schalen voor zware lasten, zei Bilger.

PredictWind maakt gebruik van Amazon’s EC2, RDS database en Simple Storage Service.

Cloud software maker Coupa bestanden voor $ 75.000.000 IPO

Cloud computing groeit op, een API in een tijd

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Twilio rolt nieuw bedrijfsplan veelbelovende meer behendigheid