Singapore GMO’s krijgen meer te zeggen in IT-beslissingen

Meer C-level executives in Singapore, met name chief marketing officers (GMO’s), hebben meer invloed in IT koopbeslissingen hun bedrijven ten koste van de CIO. Sommige bedrijven zijn zelfs begonnen om hybride CxO rolverdeling tussen marketing te maken en IT om deze veranderingen te voldoen.

“Het is niet minder van een stem in het koopproces per se, [maar] het is een verlies van controle,” zei Drew Graham, directeur van Singapore gevestigde adviesbureau eVantage Technology. Hij wees erop dat IT-afdelingen van oudsher niet houden van te veranderen en willen de status quo te handhaven.

Echter, de, wisseling van IT, van het conventionele model van centraal aangekocht, centraal beheerde en centraal-ingezet om grotendeels verdeeld, dankzij trends zoals cloud computing en bring-your-own-device (BYOD), is zeer geweest snel. Dit laat de CIO uit het proces verwijderd als eindgebruikers en teammanagers beginnen product selectie en inkoop beslissingen te nemen, Graham opgemerkt.

De; afname van de invloed, in het koopproces is grotendeels omdat [CIO’s] niet snel genoeg zijn verhuisd relevant te blijven aan het gesprek, “voegde hij eraan toe.

Volgens Gavin Tay, research director bij Gartner, zal marketingorganisaties 80 procent bron van hun technologie moet extern en het uitsnijden van de middelste man – in dit geval, de interne IT-afdeling – in 2016. Dit komt omdat een belangrijk deel van Singapore zakelijke landschap bestaat uit multinationale ondernemingen (MNO’s), voegde hij eraan toe.

Zoals, digitale marketing en digitale handel nemen een strategische rol in het mogelijk maken de groei, meer reclame en search campagnes, merk meting, analytics, social en mobile projecten – en natuurlijk, websites – zal extern worden ingekocht, “voegde Tay.

Digitale marketing zou dan worden beschouwd als een topprioriteit op alle Singapore CEO agenda’s, en dit valt onder de bevoegdheid van de GMO, legde hij uit. Hij voegde eraan toe de meeste marketing managers zullen hun eigen kapitaal en kosten budget voor de aanschaf van digitale marketing gerelateerde technologie en technologie-enabled diensten.

GMO’s zijn comfortabel met behulp van externe bronnen, alles van, crowdsourcing, digitale agentschappen, “wijst hij erop In januari, Gartner voorspelt dat in 2017;. GMO’s zullen meer geld uitgeven aan IT, dan CIO’s.

Aan de veranderende behoeften van de organisatie en de veranderingen te vergemakkelijken, hebben bedrijven het equivalent van een chief marketing technoloog aan de GMO te melden bemand, zei Tay.

Benjamin Yang, CEO van Singapore gevestigde Balanced Consultancy, merkte de GMO wordt steeds meer betrokken te raken bij investeringsbeslissingen van een bedrijf.

Waar in het verleden, kan een verkooppraatje zijn geweest over de productiviteit winsten en supply chain optimalisatie, deze dagen, is dat gesprek uitgebreid tot het verhogen van de omzet, de ervaring van de consument en zelfs aanpassing aan branding van het bedrijf voor extern gerichte systemen, -. Benjamin Yang; CEO, Balanced Consultancy

Een factor is de trend waar de consumer insights en big data een steeds belangrijke rol bij het toestaan ​​van bedrijven om hun concurrentievoordeel te vestigen spelen geweest, legde hij uit.

“Waar in het verleden, kan een enterprise resource planning (ERP) systeem in het domein van de CIO, tegenwoordig zitten, GMO’s zijn meer betrokken bij het beheer van de verkoop, productontwikkeling en distributie channel management, die allemaal dat ze worden betrokken bij het vergt de IT-koopproces, “zei Yang.

Hij voegde eraan toe dat het belangrijk is digitale en social media marketing ook betekenen dat de GMO zou de CIO moeten partner in IT aanschaf en implementatie.

De implicatie is dat IT-bedrijven niet meer inhoud kan worden het bereiken van de IT-afdeling van de bedrijven, merkte Yang. “In plaats daarvan, inspanningen moeten worden gedaan om uit te reiken naar de marketing mensen evenals de CEO en andere belangrijke beslissers van de organisatie. Waar in het verleden, een verkooppraatje zou kunnen hebben over de productiviteit winsten en supply chain optimalisatie geweest, deze dagen, heeft dat gesprek uitgebreid tot het verhogen van de omzet, de ervaring van de consument en zelfs aanpassing aan het; branding vennootschap; externe gerichte systemen, “zei hij.

Akkoord, Graham zei dat de veranderingen hebben een heroverweging van de manier waarop zijn adviesbureau gecommuniceerd met klanten in de verkoop of het ontwerpen van oplossingen betekende.

Intelligent Singapore, Singapore e-gov diensten ontbreekt nog steeds integratie, intelligente Singapore, Training is de remedie om Singapore falende iN2015 job doelen; Intelligent Singapore, Infrastructuur, connectiviteit houden S’pore vooruit in Aziatische hub ras, Intelligent Singapore, Singapore in 2013: Startups glinsteren, maar breedband moet boost

“Historisch gezien hadden we alleen de CIO of de technische mensen van een oplossing te overtuigen. Het is nu een bedrijf is dan een technische verkoop, en de andere belanghebbenden, zoals de GMO of CEO gecombineerd, en soms individueel, hebben een grotere zwaaien dan de CIO” hij legde uit.

Hij voegde eraan toe dat dit een cruciale “omslagpunt” voor IT-afdelingen om zichzelf opnieuw uit te vinden van een op innovatie verstikt cost center naar een innovatiegedreven toonaangevende productiviteit, en dus winst, center.

Het is belangrijk voor IT om het hefboomeffect; groei van de software-as-a-service (SaaS) en cloud-technologieën om een ​​enabler en een stuwende kracht voor innovatie in het bedrijf in plaats van de historische tegengewicht te veranderen, “zei Graham.

Bijvoorbeeld, als bedrijven te beperken medewerkers van externe toegang tot bestanden, mensen kunnen uiteindelijk het installeren van virtuele storage diensten, zoals; Dropbox, zonder goedkeuring. Bedrijven moeten in plaats daarvan pro-actief in het aanbieden van gelijkaardige oplossingen met enterprise-class beveiliging, zoals zijn; Egnyte, die centraal kunnen worden gecontroleerd door IT, stelde hij.

Digitale marketing rijden verandering

Singapore e-gov diensten ontbreekt nog steeds de integratie

Training is de remedie om Singapore falende iN2015 job doelen

Infrastructuur, connectiviteit houden S’pore vooruit in Aziatische hub-race

Singapore in 2013: Startups glinsteren, maar breedband moet boost

Gevolgen voor de verkooppraatjes

IT-afdelingen moeten evolueren