Die domme algoritmes: Boek over vliegen geldt voor $ 23.700.000 op Amazon

Wat gebeurt er als twee algoritmes te krijgen in een deathmatch over boek prijsstelling? Je krijgt een boek over de ontwikkelingsbiologie dat je meer dan $ 23.000.000 zal draaien plus verzendkosten natuurlijk vliegen.

Michael Eisen, een evolutionair bioloog aan UC Berkeley, stuitte op een aantal algoritmische prijsstelling gekte. En de man was op zoek naar is een extra exemplaar van Peter Lawrence’s The Making of a Fly voor het lab. Het boek is uitverkocht, maar Amazon heeft 17 exemplaren te koop en twee nieuwe dat je veel van het deeg zal lopen.

Gallery: Amazon’s $ 23.000.000 boek – algoritmen gone wild

Eisen schrijft op zijn blog

Eerst dacht ik dat het een grap was – een afgestudeerde student met te veel tijd op hun handen. Maar er waren twee nieuwe exemplaren te koop, elk voor meer dan een miljoen dollar aan te bieden. En de twee verkopers leek niet alleen legaal, maar vrij big time (meer dan 8.000 en 125.000 ratings in het afgelopen jaar respectievelijk). De prijzen leek willekeurig – suggererend dat ze werden door een computer in te stellen. Maar hoe hebben ze zo in de war?

Verbazingwekkend, toen ik herladen de pagina de volgende dag, zowel geprijsd was gegaan! Elk was nu bijna $ 2.800.000. En terwijl voorheen de prijzen waren $ 400.000 uit elkaar, waren ze nu op $ 5,000 van elkaar. Nu was ik geïntrigeerd, en ik begon naar de pagina onophoudelijk te volgen. Tegen het einde van de dag de duurdere kopie was weer verdwenen. Deze keer tot $ 3,536,675.57. En nu een patroon werd in opkomst.

Het patroon bleek een pissing wedstrijd tussen twee algoritmen prijsstelling zijn. Eisen merkte de patronen als de algoritmen van de twee verkopers — Bordeebook en Profnath — geconfronteerd off. Eisen schreef

Eén keer per dag profnath zetten hun prijs aan de prijs 0,9983 keer bordeebook te zijn. De prijzen zouden dicht voor enkele uren blijven, totdat bordeebook “opgevallen” change profnath en verhoogde de prijs tot een hogere prijs 1.270589 keer profnath’s. Het patroon zette perfect voor de komende week.

Fast forward een beetje en Amazon retailers — net als de e-commerce gigant — gebruik algoritmen om goederen prijs. Elke keer in een tijdje, de algoritmes niet tot een sanity check doen. En dat is hoe je biologie boeken die u miljoenen dollars zal lopen te krijgen. In een industrie die steeds meer afhankelijk van slimme algoritmes is het een beetje eng hoe dom dingen kunnen krijgen.

Tenminste Lawrence’s recensies waren goed. Tip van de hoed om Amazon recensent John Taylor Kesler.

Ik had het geluk om dit te kopen tegen de spotprijs van $ 19.087.354 moet er een verkoop geweest zijn want de volgende dag het was vermeld op $ 23M. Ik was erg blij te vinden bij aankomst dat het boek bevatte zeer nuttige informatie, maar om eerlijk te zijn verwachtte ik een paar foto’s voor de betaalde prijs. Ik beveel dit aan al mijn medewerkers, ik heb veel kennissen met kinderen in alleen de beste particuliere scholen die zal kopen meerdere exemplaren. Als de prijs heeft u zich zorgen maakt, stel jezelf de Amerikaanse vraag: “kan je echt een prijs op goed onderwijs? ‘

Amazon brengt Alexa stem assistent naar zijn tabletten met verbeterde Fire HD 8

Tabletten; Amazon brengt Alexa stem assistent naar zijn tabletten met verbeterde Fire HD 8; Amazon, Amazon duikt dieper in de voedingsindustrie met gratis restaurant leveringen; smartphones; Motorola kondigt $ 149 Moto G4 Play in de VS, nemen nu voorbestellingen; E-commerce; Flipkart en Paytm worden direct rivalen, het instellen van het podium voor de e-commerce battle

Amazon duikt dieper in de voedingsindustrie met gratis restaurant leveringen

Motorola kondigt $ 149 Moto G4 Play in de VS, nemen nu voorbestellingen

Flipkart en Paytm worden direct rivalen, het instellen van het podium voor de e-commerce battle