Wat een verrassing! 2013 was een slecht jaar voor de pc-verkoop

Volgens IDC’s Worldwide Quarterly PC Tracker, Global PC zendingen in totaal 82.200.000 eenheden in het vierde kwartaal van 2013. Dat betekende dat voor het jaar-op-jaar kwartaal vergelijking was er een krimp van 5,6 procent. Kijk eens op deze manier: Het had erger kunnen zijn; IDC had voorspeld 6,0 ​​procent dalen..

Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone, Apple’s garantie voor waterbestendige iPhone 7 niet vloeibare schade; $ 400 Chinese smartphones? Apple en Samsung afschuiven goedkope rivalen, de prijzen te verhogen in elk geval;? Google’s DeepMind claimt belangrijke mijlpaal in het maken van machines praten als mensen

Voor het volledige jaar 2013, unit zendingen daalde 10,0 procent ten opzichte van 2012, een record daling als gevolg van de veranderingen in de mobiliteit en personal computing invloed zijn op de markt. In december; IDC heeft voorspeld 2013 zou de “meest ernstige jaarlijkse krimp op record” zien voor de PC markt. Ze hadden gelijk.

De enige ‘lichte’ sport was dat commerciële aankopen geholpen om een ​​grotere daling te voorkomen. De consumentenmarkt bleef zwak.

Gartner-analisten, terwijl de etikettering, “2013” de ergste daling van de geschiedenis PC markt, hebben verwachtingen voor 2014. Gartner principal analyst Mikako Kitagawa meldde dat “de markten, zoals de Verenigde Staten, uit zijn dieptepunt en de aanpassing aan de installed base vertraagt . ‘ IDC ziet ook enige hoop voor zo, geen herstel, ten minste een vertraging in de groei van pc-verkoop tarief daalt.

De pc-markt weer kwam heel dicht bij de verwachtingen, maar helaas niet ingrijpend veranderen het traject van de groei “, zegt Loren Loverde, IDC’s Worldwide PC Trackers VP, in een verklaring.” Total zendingen hebben nu gedaald zeven opeenvolgende kwartalen, en zelfs de feestdagen niet in staat was om een ​​bocht van de consumptieve bestedingen te inspireren. Hoewel de groei in de VS gleed een beetje in het vierde kwartaal, andere regio’s verbeterd, de versterking van onze visie dat de groeicijfers zal blijven geleidelijke verbetering in de loop van 2014, ondanks nog in negatief territorium.

HP had een bijzonder slecht jaar. “In de Verenigde Staten, marktleider HP had een moeilijk kwartaal aanbestedende 12,3 procent jaar op jaar als de markt vertraagd als gevolg van een HP stijging in het derde kwartaal. Echter, Aziatische majors zoals Lenovo en Samsung een sterke groei met dubbele cijfers, mede gedreven met een bescheiden commerciële uptick en deels te wijten aan retail acceptatie van hun nieuwe product categorieën, zoals;. Chromebooks Dell en Toshiba ook in geslaagd mid single-digit groei, voornamelijk afkomstig van grote zakelijke verfrist in het enterprise segment “, zegt Rajani Singh, Senior Research Analyst, Personal Computing. “Toch, ondanks een daling in de totale leveringen, de Verenigde Staten markt presteerde beter dan de meeste andere regio’s en de wereldwijde markt als geheel voor het vijfde opeenvolgende kwartaal, als gevolg van een relatieve mate van stabilisatie.

In de VS, met de overbrenging van in totaal 17,1 miljoen pc’s in 4Q 2013, de Amerikaanse markt aangegaan met 1,6 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar geleden. Consumenten bleven een afwachtende-and-see aanpak, wat leidt tot vertraging aankopen naar Windows 8.x. De migratie van XP naar Windows 7 en 8 bleven sommige momentum te rijden in het bedrijfsleven. Consumenten blijven terughoudend te committeren aan Windows upgrades.

De EMEA-markt had ook vierde kwartaal een waardeloze 2013’s. Zoals verwacht, de vraag in het commerciële segment werd gesteund door einde van het jaar begrotingsuitgaven, met XP einde van steun deals die bijdragen aan nog sterker zendingen in de laatste drie maanden van het jaar. Zoals verwacht, de consumentenmarkt bleef veel meer depressief, met zendingen resterende zachte midden van aanhoudende zwakte in de vraag, als tabletten bleef end gebruikers aan te trekken.

De enige computer OEM met iets te breken de champagne was Lenovo. Lenovo breidde zijn voorsprong in de totale wereldwijde verzendingen met een bijzonder sterke groei in EMEA, Japan en Latijns-Amerika. Het bedrijf heeft verder agressief met zijn breedte van de producten, de flexibiliteit om te blijven, en zich richten op channel development. De groei in de VS vertraagd, maar bleef voorsprong op andere marktleiders.

Dell, de nummer drie PC OEM, deden ook relatief goed. De; onlangs besloten vennootschap; zag de groei tot 5,8 procent in 4Q 2013 ten opzichte van het voorgaande jaar. The Americas nog steeds een sterke ruimte voor Dell, terwijl zendingen in Azië / Pacific ook teruggekeerd naar positieve groei.

HP hield de tweede plek, maar de zendingen in de VS daalde met meer dan 12 procent op jaarbasis. Vierde kwartaal zendingen waren ook iets minder dan in het derde kwartaal, hetgeen duidt op een open plek van de inventaris, evenals het vertragen van projecten in Azië / Pacific.

In een dergelijke zwakke markt, en met; Windows 8.x nog bewijzen impopulair, is het geen verrassing dat het, PC OEM’s zijn niet alleen omarmen Chromebooks, maar, HP en Lenovo geven Android-pc’s, een keer te proberen en, AMD en Intel duwen hybride Android-Windows 8 systemen .. in tegenstelling tot de in de afgelopen jaren, de pc-makers kunnen niet zomaar vertrouwen op nieuwe Windows-updates aan klanten in te brengen. het is tijd om radicale veranderingen trachten te winnen, en dat is precies wat ze doen.

 verhalen

Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone

Gartner-analisten vermoeden dat PC malaise heeft ‘dieptepunt’ ondanks Q4 daling, PC zendingen naar verder dalen, geen significant herstel verwacht; Nieuwe Amerikaanse verkoopcijfers tonen aan de veranderende gezicht van de pc en tablet-markt in 2013; Kon een Android-desktop vervanging van uw Windows-pc? , Windows en Android op een PC? Hier is hoe AMD en Intel van plan om het te doen, Low-end laptops: De opkomst van de Chromebook

Hoe veilig veeg je iPhone voor wederverkoop

Nu kunt u een USB-stick die alles vernietigt op zijn pad te kopen

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

iPhone; Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone, iPhone, Hoe veilig veeg je iPhone voor wederverkoop, hardware, Enterprise Software;; Sweet SUSE Nu kunt u een USB-stick die alles vernietigt op zijn pad te kopen! HPE haken en ogen zelf een Linux distro