Telstra verliest zaak tegen Vocus via prijsstijgingen

De Australische Concurrentie en Consumer Commission (ACCC), samen met een aantal van internet providers, heeft de overwinning tegen Telstra geclaimd.

De zaak werd in eerste instantie bracht uit naar de ACCC door Vocus Communications en diverse iiNet dochterondernemingen, Adam Internet en Chime Communications, voor arbitrage bij Telstra besloot dat het zou gaan om de prijzen die zij in rekening gebracht voor toegang tot de ondergrondse leidingen en telefooncentrales te verhogen. De geschillen werden onder de Telecommunicatiewet 1997 aan de ACCC meegedeeld.

Echter, na de ACCC vastgesteld dat zij niet hebben geen jurisdictie over de zaak op te treden als een scheidsrechter hebben, Telstra ingediend het geschil voor rechterlijke toetsing met het Federale Hof.

Maar het Federale Hof was er snel bij om aanspraken Telstra bij een oordeel hoorzitting op woensdag te ontslaan.

Het is tot de conclusie dat Telstra moet worden afgewezen, “zei Justitie Flick.” Telstra is om de kosten van de respondenten te betalen.

Een woordvoerder Telstra heeft verwezen naar het resultaat als “teleurstellend”, en zei dat het bedrijf zal “de beslissing en de gevolgen ervan” overwegen alvorens te beslissen of er verdere stappen zullen worden genomen.

De uitkomst ook voor de ACCC gecontroleerd dat er was een geschil, die kunnen worden beslecht door de ACCC.

“De ACCC verwelkomt deze verduidelijking van zijn bevoegdheid om de toegang geschillen bij haar aangemelde bemiddelen”, zegt ACCC voorzitter Rod Sims.

De arbitrage van deze geschillen zal nu overgaan in prive.

Geweldige deal: Best Buy is de verkoop van originele Apple horloge voor slechts $ 189

Deze iPhones en iPads zal al achterhaald op 13 september

T-Mobile gratis iPhone 7 aanbieding geldt upfront kosten en veel geduld

Apple; geweldige deal: Best Buy is de verkoop van originele Apple horloge voor slechts $ 189, Apple, Deze iPhones en iPads zal al achterhaald op 13 september, Mobility, T-Mobile gratis iPhone 7 aanbieding geldt upfront kosten en veel geduld, de iPhone; Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone

Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone