Tassie NBN 2 versieplaatsen bouwen begint

Communicatie Minister Stephen Conroy is de aanvang van de bouw verwelkomd op de tweede release sites in Tasmanië voor vandaag de National Broadband Network (NBN), met de bouw te beginnen vorige maand zoals gepland, volgens NBN Co.

NBN uitrol sites in Tasmanië. (Screenshot van Josh Taylor / de website Australia)

In april werd aangekondigd dat Triabunna, Sorell, Deloraine, St Helens, Kingston Beach, George Town en South Hobart zou de volgende locaties in Tasmanië naar de NBN te ontvangen, met de roll-out van ongeveer 11.150 panden te dekken.

NBN Co zal worden met behulp van een gefaseerde aanpak voor de bouw tussen de vijf sites, die naar verwachting in oktober worden afgerond. Terwijl de bouw is ingesteld om te beginnen aan het einde van mei, Conroy verwelkomde alleen vandaag de start van de bouw in Sorrell.

“De Gillard regering is de omgang met het werk van het leveren van verbeterde breedbanddiensten naar Tasmanië, die van oudsher heeft het laagste percentage huishoudens met toegang tot breedband,” zei Conroy.

De andere fase twee gemeenschappen werden ingesteld op snel te beginnen, met uitzondering van Triabunna, waar NBN Co vertelde de website van Australië, de bouw is al aan de gang.

De bouw is aan de gang in Triabunna na een periode van make-ready werk, “zei NBN Co.” Make-ready werk is aan de gang is in Sorrell voor bepaalde tijd.

NBN Co is trialling een “netwerk vergrotingsproces” in de gebieden rond de tweede introductiegebieden die het mogelijk maken raden buiten de vezel footprint extra kosten vezels uitgerold hen, in plaats van dat ze langs vaste draadloze of satelliet hebben. Echter, CEO Mike Quigley gewaarschuwd dat de kosten voor de uitrol van glasvezel naar die gebieden kunnen onbetaalbaar duur voor de raden zijn.

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

NBN zal Australië in een ‘leidende positie’: Bill Morrow

Telstra zoekt 120 vrijwillige ontslagen als gevolg van SDN omscholing

ACCC zoekt inzendingen op de gevolgen voor de concurrentie van OTT, NBN, mobiele data