RIM’s tweede kwartaal de omzet licht is de vooruitzichten

Research in Motion’s tweede kwartaal de omzet en het derde kwartaal vooruitzichten niet voldeden aan de verwachtingen.

RIM meldde het tweede kwartaal de winst van $ 475.600.000, of 83 dollarcent per aandeel, een daling van $ 643.000.000, of $ 1,12 per aandeel, een jaar geleden (statement). Aangepast netto-inkomen voor het tweede kwartaal bedroeg $ 1,03 per aandeel als gevolg van een belastingtarief van 28,5 procent en exclusief een last van $ 112.800.000 naar een octrooigeschillen met Visto beslechten. Wall Street verwachtte winst van $ 1 per aandeel. RIM gedetailleerd de kosten in verband met Visto in juli.

Echter, de verkoop waren de grote probleem voor RIM. Het bedrijf zei dat het tweede kwartaal was de omzet $ 3530000000, een stijging van 3 procent ten opzichte van een jaar geleden. Wringt de schoen: Wall Street verwachtte een omzet van $ 3630000000. RIM deed het schip 3,8 miljoen apparaten in het tweede kwartaal.

De vooruitzichten was ook teleurstellend. Voor het fiscale derde kwartaal, eindigend op 28 november, RIM zei dat het verwacht dat de omzet op tussen de $ 3600000000 en 3850000000 $. Wall Street had verwacht verkoopprognoses van $ 3950000000. Ondertussen derde kwartaal de winst per aandeel naar verwachting tussen de $ 1 per aandeel en $ 1,08 per aandeel. Wall Street was op zoek naar $ 1,08 per aandeel. RIM zei ook dat het verwacht dat tussen de 4 miljoen en 4,3 miljoen netto-abonnees in het derde kwartaal toe te voegen.

Op een conference call, Balsillie zei RIM toont enige groei in internationale verkoop bedrijf en de uitbreiding van de consument in de VS RIM zei dat het zal het schip 9200000-9.900.000 apparaten in het derde kwartaal. De gemiddelde verkoopprijzen zullen $ 320 in het derde kwartaal.

Hier is hoe RIM lijn met Cowen & Co. en consensus schattingen met probleemzones gemarkeerd

De reactie was voorspelbaar als aandelen werden geschift in na uren handel. In feite, hoe meer Balsillie sprak over de conferentie bellen met de meer RIM aandelen daalden

Onder andere punten van RIM

Jim Balsillie, co-CEO van RIM, was vrolijk op de vakantie kopen seizoen te merken dat het bedrijf had een sterke portfolio. Echter, zijn de brutomarges is afgenomen. Voor de zes maanden eindigend op 29 augustus, de brutomarge RIM’s was 43,8 procent, een daling van 50,7 procent een jaar geleden.

? TechnologyOne tekent AU $ 6,2m deal met Landbouw

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Het bedrijf verscheept 8,3 miljoen apparaten;. Zij voegde daaraan toe 3,8 miljoen netto BlackBerry abonnees goed voor een totaal van 32 miljoen. 81 procent van de omzet van RIM in het derde kwartaal kwam uit apparaten met 14 procent ten opzichte van dienst;. Balsillie zei RIM zal lanceren van nieuwe producten en applicaties met Verizon “in de komende maanden.” Hij sprak ook het succes van de BlackBerry Tour;. En het bedrijf sloot het kwartaal af met $ 2,5 miljard in contanten, equivalenten, op korte en lange termijn investeringen.

Apple vrij te geven iOS 10 op 13 september, MacOS Sierra op 20 september

Enterprise Software;? TechnologyOne tekenen AU $ 6,2m deal met de landbouw; Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek;? Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro, Enterprise Software, Apple vrij te geven iOS 10 op 13 september, MacOS Sierra op 20 september