Review: Tegel Bluetooth tag (verdict: Great)

Tegel (@ TheTileApp) is een klein vierkant Bluetooth-LE-apparaat dat de sleutels kan worden bevestigd (of bijna alles) en worden geplaatst via Bluetooth als je dicht genoeg bent, en via een crowdsourced gemeenschap van gebruikers en mensen die de app te installeren. Het use case is het bevestigen van de vierkante apparaat aan je sleutelbos en het gebruik van de gratis iOS app Tile vinden wanneer u uw sleutels kwijt.

Voor achtergrondinformatie, adviseer ik dat je leest; mijn originele Tile artikel; (van een jaar geleden) en, mijn follow-up interview; (van 15 mei 2014) met tegel Mede-oprichter Mike Farley.

Ik gesteund Tile op 21 juni 2013, ontving mijn adres bevestigings e-mail van 22 mei 2014 en mijn tegels geleverd op 2 juni 2014 (ik kreeg ook een tegel pers eenheid op 31 mei, 2014), dus het duurde iets minder dan een jaar tot mijn tegels, dat is een lange tijd door elke standaard te krijgen, maar niet helemaal ongehoord voor een startup.

Tegel heeft verscheept meer dan 20.000 eenheden tot begin achterban, maar wanneer krijg je de jouwe? Tegel heeft de volgende vaarschema gepubliceerd

Dus, hoe goed werkt tegelwerk? In ongeveer een week van het testen van mijn eenheden, ik ben comfortabel zeggen dat de tegel werkt zoals geadverteerd. Het is vrij eenvoudig, echt: een tegel activeren door ingedrukt houden van de “e” en vervolgens te koppelen aan uw iPhone via de Tile app (gratis, App Store), bevestig vervolgens de Tile aan je sleutelhanger, MacBook of kind en vergeet het .

Wanneer je onvermijdelijk je sleutels kwijt of MacBook (maar hopelijk niet uw kind!) Gewoon lancering van de Tegel app en gebruik deze om de ontbrekende Tile vinden. Omdat het is gebaseerd op Bluetooth 4.0 (alias Bluetooth LE) je nodig hebt om binnen 50-150 voeten van de tegel. Als je niet binnen bereik is, zal de Tile app weer te geven wanneer het voor het laatst werd gezien op een kaart. De app maakt gebruik van een proximity-indicator om aan te geven wanneer je dichter bij de Tile bent. Door op de knop “Zoeken” in app maakt uw tegels spelen een deuntje dat helpt om het te vinden. Sommigen hebben geklaagd over het volume van het geluid zoeken, maar het is niet een probleem voor mij.

U kunt een video demo van de Tile iOS-app hier bekijken.

Waar Tile wordt het interessant is in zijn gemeenschap functies voor het bijhouden. Net als andere Bluetooth-trackers op de markt Tile maakt gebruik van een crowdsourced model te helpen bij het vinden van uw tegels als je niet binnen bereik. Elke telefoon draait de tegel app kan oppakken van de locatie van elke tegel, ongeacht de eigenaar. Tegel kunnen andere leden van de gemeenschap om anoniem en zonder het te weten het verslag van de locatie van een verloren voorwerp. Bijvoorbeeld, als u uw fiets verliezen en andere Tile gebruiker toevallig in het gebied van de tegel op de fiets, die gebruiker zal anoniem en veilig de locatie bij te werken.

Mijn vrouw en ik nam onlangs een nachtelijke reis naar Philadelphia om onze trouwdag te vieren. Tot mijn acht Tiles te testen, ik gehecht twee tot onze sleutels, twee om onze tassen, twee om een ​​paar MacBooks, en ik gaf twee van onze kinderen. Via de app die ik ben in staat om gemakkelijk bijhouden alle acht Tegels en zien hun locatie op een bepaald moment. Als ik wil een Tile exacte locatie weet ik raak gewoon op een pictogram om het op een kaart te zien, en ik kan de knop Zoeken te gebruiken in geval van verlies.

Tegel heeft zijn “Mark as verloren” nog niet geïmplementeerd functie noch bent u in staat om tegels te delen met familieleden (nog) niet, maar het bedrijf zegt mij dat de verloren functie komt “in de toekomst” en dat de familie te delen zal aankomen in ” de volgende versie. ” Evenmin is een deal breaker voor mij als iedereen met de Tile app geïnstalleerd is effectief altijd op zoek naar uw tegels. Sprekend over de omvang van de gemeenschap, zou iedereen lezen van dit bericht een grote dienst aan de gemeenschap Tile doen door het installeren van de app tegels en het creëren van een account.

Zoals ik in, mijn follow-up interview, met tegel Mede-oprichter Mike Farley, hebben klanten backer nummers naderen 200.000 Tweeted, dus het is veilig om te zeggen publiek dat Tile groeit snel. Tegel is niet het delen van de werkelijke cijfers, maar door de val – wanneer de meeste tegels worden geleverd – de grootte van de gemeenschap zal aanzienlijk zijn. Op dit moment, heb je waarschijnlijk de beste kans op het vinden van een verloren tegel in San Francisco en New York, maar uw beste verdediging is om familie, vrienden en collega’s installeren van de Tegel app, omdat ze de neiging om te draaien in dezelfde kringen die je doet.

Terwijl sommige kritiek van verzegelde accu Tile zijn geweest, het bedrijf beweert dat de batterijen een jaar zal duren en het bedrijf zal de klant op de hoogte van het ene jaar merk en zorgen voor recycling. Het bedrijf heeft niet afgerond haar vervanging opties en is niet gebonden aan een korting op vervanging Tegels voor bestaande klanten. Hoewel de tegel wordt geleverd met een sticker zodat u om het te installeren op een vlakke ondergrond, het komt niet met enige vorm van lanyard, loop of ring, een vergissing in mijn mening.

Bestelde geplaatst vóór 18 juli – zal het schip in juni 2014; besteld geplaatst tussen 19 juli en 31 – zal in juli 2014; Bestelde geplaatst tussen 1 augustus en 23 september – zal het schip in augustus 2014; besteld geplaatst tussen 24 september en 3 juni, 2014 – zal het schip in september 2014

Hoewel de tegel is al beladen met vertragingen, ik ben blij dat ik vast te zitten met hen. Ze hebben een gelikte product dat werkt zoals geadverteerd geleverd en het zal alleen maar beter worden naarmate er meer mogelijkheden komen om de app en als meer gebruikers komen online. Hoewel de tegel niet heeft gedeeld precieze aantal gebruikers (concurrent TrackR beweert te hebben ‘s werelds grootste Crowd GPS-netwerk, “) de tracking tag ruimte zal gedomineerd worden door het bedrijf met de grootste gemeenschap.

Bent u geïnteresseerd in het kopen van een tegel, kunt u pre-order ze voor $ 19,95 voor levering in september, of u kunt tegels kopen van gebruikers de verkoop van hun extra’s op eBay voor ongeveer $ 25 per stuk (maar zorg ervoor dat ze niet geactiveerd voordat kopen).

$ 400 Chinese smartphones? Apple en Samsung afschuiven goedkope rivalen, de prijzen te verhogen in ieder geval

Apple’s garantie voor waterbestendige iPhone 7 heeft geen betrekking op vloeibare schade

Mobiliteit; $ 400 Chinese smartphones? Apple en Samsung afschuiven goedkope rivalen, de prijzen te verhogen in ieder geval, de iPhone, Apple’s garantie voor waterbestendige iPhone 7 heeft geen betrekking op vloeibare schade; mobiliteit; Australische luchtvaartmaatschappijen verbieden Samsung Galaxy Note 7; telecombedrijven, Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk-test

Australische luchtvaartmaatschappijen verbieden Samsung Galaxy Note 7

Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk-test