Pinterest Acqui-hires mobile publishing startup Hike Labs

Pinterest is het maken van een andere overname zijn mobiele kanalen te versterken, of meer specifiek, het intellect het bouwen van die apps als mobiel verkeer blijft omhoogschieten.

De digitale scrapbooking app’s laatste aankoop is meer een acqui-hire, het inhuren van het team achter mobiele uitgeverij opstarten Hike Labs.

Opgericht minder dan een jaar geleden in juni 2014, het in San Francisco gevestigde startup bracht het grootste deel van zijn tijd als een onafhankelijke entiteit de bouw van een mobiele-first blogging app genaamd Drafty, die maakte het alleen maar zo ver als een beta testing pool.

“Maar we ontmoetten een team langs de weg die onze passie deelden voor het bouwen van belangrijke producten met een focus op de ontdekking en ontwerp,” schreef de twee mede-oprichters van Hike Labs in een blogpost op vrijdagochtend.

CEO Jason Shellen en engineering chief Mike Demers zal toetreden tot de Pinterest product en engineering teams.

Shellen, een van de oprichters van zowel de Blogger en Google Reader teams, heeft veel ervaring in de ontwikkeling van digitale communicatie en online publishing platformen. Shellen ook opgericht Thing Labs, door AOL verworven in 2010, op welk punt hij leidde de relaunch en rebranding van AIM.

Demers nam deel aan het oprichten 9Astronauts, een applicatie ontwikkelplatform, en diende als CTO van YouSaidIt, een visuele blogging site en app-building service voor mensen om hun eigen gemeenschappen te bouwen rond belangen.

Hike Labs markeert de zevende overname Pinterest is sinds de lancering in 2010, na Punchfork, Livestar, Hackermeter, Visual Grafiek, ijsbergen en Kosei.

De financiële voorwaarden van de deal zijn niet bekendgemaakt.

Deze iPhones en iPads zal al achterhaald op 13 september

T-Mobile gratis iPhone 7 aanbieding geldt upfront kosten en veel geduld

Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone

Pinterest hoofd van de techniek schetst platform toekomst, hints over API Facebook zet Wijnstok in crosshairs met video komt naar Instagram; Instagram snijdt meer banden met Twitter; Het is officieel: Twitter heeft een beursgang ingediend, moet u zich richten meer marketing op Pinterest?

? M2M markt stuitert terug in Brazilië

Apple; Deze iPhones en iPads zal al achterhaald op 13 september; mobiliteit; gratis iPhone 7 aanbod van T-Mobile vraagt ​​upfront kosten en veel geduld, de iPhone; Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone, innovatie;? M2M-markt stuitert terug in Brazilië