Onverwachte tech geleerde lessen op een camping trip

Technologie prestatie is niet altijd zo mooi als het landschap als je op de openbare weg;. Visuall2; Ik heb onlangs terug van een 10-daagse reis in een camper, in Noord-Italië en Südtirol. Voordat ik in de discussie van de technologie gaan, zou ik willen aanbevelen dat gebied als je geïnteresseerd bent in de natuurlijke schoonheid zijn. Het is fantastisch. Ik woon in het midden van de Alpen, maar dit was mijn eerste reis naar de Dolomieten, en ik vond het helemaal.

Als ik op reis, zowel voor zaken of plezier, neem ik altijd een laptop en / of netbook mee. Ik weet dat een heleboel mensen die zijn veel jonger dan ik in staat zijn om te reizen met slechts een smartphone, maar je moet je realiseren dat als een dinosaurus, mijn zeer korte armen maken het moeilijk om een ​​mobiele telefoon te gebruiken voor veel meer dan het maken van een telefoongesprek.

Ik neem aan dat er een soort van een tablet een redelijke reis optie zou kunnen zijn, maar ik ben hopeloos bevooroordeeld tegen hen. Ik heb ze een paar keer geprobeerd, en ik ben altijd op zoek naar de combinatie van beperkte opslagruimte en crappy / onbestaande toetsenbord maakt ze onbruikbaar voor mij.

Combineer deze punten met het feit dat ik eigenlijk zou kunnen hebben aan te sluiten en in te loggen om te werken terwijl ik op reis ben, en ik vrij veel moet je een ‘echte’ computer meenemen. In feite is de trieste waarheid is dat ik vaak twee, maar dat is vooral te wijten aan paranoia. Op deze meest recente reis, hoewel, met twee laptops langs gaf me de gelegenheid om een ​​aantal vergelijkingen te maken, en misschien leren een paar nuttige dingen die ik nu kan delen.

Een smartphone of een tablet niet helemaal alles wat je nodig hebt om te werken op de weg, dit zijn enkele van de nuttige gadgets en accessoires die we hebben gereisd met recentelijk

De twee computers die ik nam langs deze keer waren mijn twee favorieten: een Acer Aspire E11 en een Acer Aspire V3. De E11 is bijzonder klein en licht, en heeft geen CPU-fan, dus het is zeer rustig, terwijl de V3 heeft een groter (13 “vs 11”) scherm en grotere schijf.

Beide zijn geladen met mijn gebruikelijke verscheidenheid van Linux-distributies, en terwijl de E11 heeft ook Windows 10, de V3 nog steeds niet eens Windows is geïnstalleerd.

De eerste kwestie die ik wil bespreken is Wi-Fi-connectiviteit. Het lijkt erop dat de wi-fi dekking wordt steeds zo vaak als praktisch te vanzelfsprekend deze dagen. Hotels, restaurants, coffeeshops, en zelfs campings bieden nu gratis of goedkope toegang, maar het aanbieden van dekking en eigenlijk in staat om verbinding te maken kunnen twee verschillende dingen. Aan het begin van de reis waren er meerdere malen toen mijn reisgenoot in staat om verbinding te maken en te gebruiken haar smartphone was, maar ik kon een stabiele verbinding op de Aspire E11 niet krijgen.

Dit heeft me nieuwsgierig. Hoe kan een mager klein ding als een mobiele telefoon te krijgen een betere verbinding dan een laptop? De E11 heeft een Broadcom draadloze adapter, die bekend is om een ​​pijn in de achterkant zijn, maar het kan ook zwak of onbetrouwbaar zijn? Ik stapte uit de V3, en zag dat de wi-fi signaalsterkte gemeld was beduidend beter dan de E11. En ja hoor, was ik in staat om verbinding te maken met geen probleem, en verbonden te blijven zonder veel drop-outs of opnieuw verbinding, en de doorvoersnelheid was veel beter dan bij de E11.

Dus, les nummer één: Er zijn significante verschillen in wi-fi prestaties tussen systemen. Ik weet niet of dit is helemaal naar beneden naar de Broadcom draadloze adapter, maar ik vermoed dat niet. Er zijn zeker verschillen in de antenne-ontwerp en kwaliteit.

Het volgende punt dat ik wil om naar te kijken is aansluiting van randapparatuur. Ten eerste, uiteraard, als één van de redenen waarom u het nemen van een laptop mee te offload / foto’s te redden van een digitale camera, zorg ervoor dat de laptop heeft de juiste camera-kaartsleuf. Ik weet dat dit verdient een zeer groot ‘DUH’, maar nog steeds, met SD-kaarten van verschillende grootte, de dichtheid en de capaciteit (SD / SDHC / SDXC, standaard / mini / micro), en Memory Stick op dezelfde manier (MS / Pro / Duo / Micro / M2 / XC) en CompactFlash (CF / CF + / CFast) … nou ja, het kan behoorlijk behaard.

Les nummer twee: Zorg ervoor dat je eigenlijk de specifieke geheugenkaart te testen, uit de specifieke camera, in de specifieke computer en het uitvoeren van het specifieke besturingssysteem dat u verwacht dat met u te hebben op de reis.

De minimalistische gids voor zomer reizen tech, 5 tips om te reizen slim met mobiele toestel; Vijf handige reis gadgets; Essentiele zakenreizen tech: Speakers, macht cellen en back-up

Hands-On: Kaos Linux 2015,10; Zo versus Calamares: Vergelijking Manjaro 15.09 installateurs; upgraden van mijn Linux-Windows multi-boot systeem om Windows 10; Hands-On: Linux UEFI multi-boot, op mijn manier, Hands-On: Linux UEFI Multi -Boot, deel twee, De bouw van een pre-release Linux testbed openSUSE, Fedora, Ubuntu, en nog veel meer

iPhone; Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone, iPhone, Hoe veilig veeg je iPhone voor wederverkoop, hardware, Enterprise Software;; Sweet SUSE Nu kunt u een USB-stick die alles vernietigt op zijn pad te kopen! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Ook in de categorie van perifere connectiviteit, het aantal en de plaatsing van de USB-poorten op de computer kan een probleem zijn. Je denkt misschien dat je alleen gaat om eenvoudige dingen te doen, zoals het kopiëren van digitale foto’s naar een USB-stick voor de veiligheid, dus gewoon één USB-poort lijkt misschien genoeg. Ik heb nog nooit een netbook zonder USB-aansluiting helemaal gezien, maar ik weet dat er een aantal tabletten die niemand hebben, of die behoefte aan een adapter aan op een USB-apparaat aan te sluiten.

De plaats waar deze onverwachts zou struikelen u up is de plaatsing van de poorten. Ten eerste, als de USB poorten aan de achterzijde van de computer, kunnen lastig te bereiken. Dat klinkt triviaal, maar geloof me, het wordt oud vrij snel. Een andere situatie die u zou kunnen verrassen, is echter als u al een USB-poort gebruikt voor iets als een muis-ontvanger, of een wif-fi of Cellular / 3G / 4G-adapter. Als er slechts één poort, heb je natuurlijk een probleem, maar zelfs als er twee poorten die je misschien nog een probleem hebt, als de poorten direct naast elkaar op de laptop, met een minimale scheiding, en wilt u gebruik maken van een USB-stick of adapter die een volumineus lichaam heeft.

Het zou cool of grappig zijn om een ​​USB-stick in de vorm van de camera, of voetbal, of wat dan ook, maar die dingen altijd blokkeren een aangrenzende poort, dus let op.

Dit is niet alleen een probleem met de ‘nieuwheid’ sticks, hetzij. Er zijn nogal wat stokken in mijn zak, die normaal uit, maar zijn eigenlijk omvangrijk genoeg dat ik twee van hen niet kan aansluiten in de side-by-side.

Tot slot, stroomaansluitingen. Er lijken twee verschillende benaderingen van de laptop / netbook voedingsadapters, hetzij met de stekker geïntegreerd in de macht baksteen, of met een aansluiting op de bakstenen voor een afzonderlijke elektrische snoer.

Een van de meest voor de hand liggende en de meest voorkomende manieren van omgaan met verschillende nationale stekkers is om een ​​universele stroomadapter dragen – en deze kunnen ook nuttig zijn als de boot ankers, en defensieve wapens zijn in geval van een wild dier aanval. In het bijzonder zou hun omvang en bulk een probleem zijn als je stopcontacten zijn in krappe plaatsen, omdat ze vaak in een camper of caravan.

Hetzelfde zou gelden voor de geïntegreerde plug macht baksteen, sommige van hen zijn zeer groot, en zou het lichaam van de baksteen gaan af in een richting hebben die lastig of welke blokken andere pluggen. Aan de andere kant, voor de afzonderlijke snoer stenen kun je een landspecifieke koord die een veel kleiner en gemakkelijker stekker heeft hebben. Als u reist naar meerdere landen, met een heleboel verschillende snoeren kan vervelend zijn, dat wel.

Een andere oplossing die ik heb gevonden erg handig te zijn is de universele laptop voeding, waarvan de beste zal multiple input en output opties. De beste van deze zal zelfs hun ingangsvermogen van het energiebedrijf plug in een voertuig (dinosaurussen noemen dit de “sigarettenaansteker”), dus als je toevallig in een camper of caravan die geen 110v / 220v verkooppunten, of je bent niet in een plek waar je kunt aansluiten, kunt u nog steeds de macht en laad uw laptop.

Les nummer 4: Besteed aandacht aan de macht behoeften, zowel het elektrische gedeelte (220V / 110V / 12V bron), maar ook het fysieke deel (grootte, vorm, plaatsing van de stekkers en macht bakstenen).

Zo, dat zijn de dingen die ik te maken gehad met op deze reis – en geloof me, elk van deze vier thema’s ontstonden op een bepaald punt in de tien dagen. Ik weet zeker dat er anderen zijn die ik niet heb lopen in (nog) niet, of nog niet aan gedacht, dus als u één kent, voel je vrij om het te vermelden in de commentaren.

Lees meer van mijn blog

Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone

Hoe veilig veeg je iPhone voor wederverkoop

Nu kunt u een USB-stick die alles vernietigt op zijn pad te kopen

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro