Het Amerikaanse Gov’t bestanden aanklachten tegen Snowden via NSA lek

Het is inmiddels al een paar weken, nieuws eerst brak over, de National Security Agency ‘s inmiddels zeer omstreden PRISM programma.

Hoe veilig zijn de National Security Agency spion lijnen, Facebook en Microsoft mee oproep om FISA verzoeken bekend te maken; Prism:? Claims over GCHQ zijn ongegrond, aldus Hague; ACLU klaagt Amerikaanse Gov’t via NSA-Verizon dataverzamelingsmethoden

Nu heeft de Amerikaanse regering een aanklacht tegen Edward Snowden, de voormalige Booz Allen Hamilton aannemer die informatie over de data mining regeling The Guardian uitgelekte ingediend, volgens The Washington Post.

; Edward Snowden saga werpt regelgeving dilemma’s

De Post meldde de klacht wordt afgesloten, en het ministerie van Justitie heeft nog niet voor iedereen ook nog niet gereageerd op de kwestie.

Snowden, die wordt verondersteld om nog uit te kampeerden in Hong Kong, is beschuldigd van spionage, diefstal en de omzetting van de overheid eigendom.

De South China Morning Post, dat de exclusieve eerste interview met Snowden in Hong Kong was, publiceerde een gedetailleerd overzicht van vorige week met betrekking tot de meerdere paden dit geval zou kunnen nemen.

De lang verhaal kort is dat dit jaar zal duren voor de Verenigde Staten om daadwerkelijk te krijgen Hong Kong en de Chinese regering om daadwerkelijk te leveren Snowden – indien ooit.

Afgezien van meerdere politieke complicaties die onvermijdelijk zal optreden tussen Peking en Washington, de SCMP deed een uitgebreide job specificeren hoeveel stappen (en maanden) gemiddeld zijn er langs het juridisch proces.

De nieuwsdienst bevatte ook een aantal scenario’s waarin de uitkomst is dat Snowden vrij is ingesteld, hetzij in Hong Kong te blijven of te proberen om te reizen naar elders.

De laatste optie is ook lastig, omdat het Snowden zou vereisen om te vliegen naar andere bestemming die niet kruisen Amerikaanse luchtruim, noch heeft een uitleveringsverdrag met Washington.

Er zijn meldingen dat Wikileaks is in onderhandeling om Snowden verhuizen naar IJsland om asiel aan te vragen, hoewel dat een prive-jet zou nodig geweest. Het is niet bekend wie zou de voorkant van de kosten voor de dure reis.

FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren

Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer

US rechtshandhaving te gooien online oplichters achter de tralies

Veiligheid; FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren; beveiliging; Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer, veiligheid, de Verenigde Staten de rechtshandhaving te gooien online oplichters achter de tralies, veiligheid, FBI detecteert inbreuken in de Amerikaanse staat stemsystemen

FBI detecteert inbreuken in de Amerikaanse staat stemsystemen