Gestoken door de 3Par bieden oorlog, Dell gaat om geld op te halen

Dell op dinsdag zei dat het zal obligaties drijven als het geld inzamelt potentieel voor nieuwe acquisities. Hewlett-Packard sterkere balans in staat stelde om troef Dell en win storage vendor 3Par.

Gestoken door die ervaring, Dell is op zoek naar haar cash reserves versterken in het geval van een ander bieden oorlog. HP won 3Par met een $ 2400000000 bod. Dell oorspronkelijk aangeboden $ 1150000000 en vervolgens het bieden oorlog met HP begonnen.

In een filing bij de Securities and Exchange Commission, Dell zei dat het zal obligaties bieden in drie delen. prospectus Dell heeft niet tot in detail een exact bedrag te worden verhoogd, maar analisten zeggen dat het bedrag is ongeveer $ 1,5 miljard. Een analist haalde een rapport Bloomberg over de $ 1500000000 figuur. Andere tech reuzen zoals Cisco, IBM, Microsoft en Oracle hebben obligaties gedreven voor een deel aan het fonds acquisities.

Dell zei in een prospectus dat het $ 3,3 miljard aan schulden. Dell verwacht dat de opbrengst van de obligatie aanbod voor algemene bedrijfsdoeleinden, waarbij acquisities omvat. Dell toegevoegd in zijn depot

Als onderdeel van onze groeistrategie, hebben we strategische acquisities afgerond met het openbaar vervoer van ons bedrijf te breiden met meer producten, diensten en technologie. Onze recente acquisitie van Kace Networks, Inc, Scalent Systems Inc., en Ocarina Networks Inc., en onze voortdurende integratie van Perot Systems Corporation, hebben ons in staat om onze services business en een betere positie van ons bedrijf voor groei onmiddellijke en lange-termijn door te breiden de verkoop van aanvullende bedrijfsoplossingen.

ISI analist Abhey Lamba zei in een onderzoek noot

Wij geloven dat het bedrijf niet het offer nodig hebt om de huidige verplichtingen te betalen naar beneden en het zal waarschijnlijk gebruik maken van de opbrengst agressiever in M ​​& A te zijn. Vorige week, Dell trok zich terug uit het bieden voor 3PAR na enkele weken van te concurreren met HP voor de opslag bedrijf. Voorafgaand aan 3PAR, Dell gekocht Scalent Systems op 1 juli en Ocarina Networks op 20 juli. We blijven geloven overnames zijn de sleutel tot de toekomstige groeiperspectieven van Dell.

Dell had ongeveer $ 7800000000 in netto liquide middelen.

Michael Dell neemt voorzitter zitting in VMware boord

Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia’

Dell Technologies berichten Q2 resultaten

Dell Technologies lanceert: Hier is wat te kijken als Dell, EMC, een schare van enterprise bedrijven te combineren

Dell streeft ernaar de buurt van pc’s te diversifiëren, maar hoe, Dell te verwerven Ocarina Networks om data management aanbod (datamanagement) te stimuleren, de verwerving van KACE Dell: Een slimme zet (systemen voor het beheer van apparaten), Dell: Perot Systems te kopen een ‘anker’ acquisitie, meer deals waarschijnlijk (diensten); Dell krijgt meer religie kanaal Buys EqualLogic voor $ 1.4B (opslag)

Wolk, Michael Dell neemt voorzitter zitting in VMware boord; wolk, Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia, Dell, Dell Technologies berichten Q2 resultaten, Data Centers, Dell Technologies lanceert: Hier is wat te kijken als Dell, EMC, een schare van enterprise bedrijven te combineren