-Gedachte gecontroleerde bionische armen nu beschikbaar off-the-shelf

US Army Sergeant Glen Lehman was op een routine patrouille net buiten Bagdad in november van 2008, toen een explosie scheurde door zijn tank. Het was zijn eerste tour of duty.

De IED scheurde Lehman rechterarm uit boven de elleboog en liet hem met ernstige verwondingen aan zijn linkerdij en onderarm. Na medici hem gestabiliseerd werd hij overgeplaatst naar Walter Reed in Washington DC voor verdere behandeling. Toen begon hij een lange, moeizame herstel.

Ik had extremiteit problemen gepaard, “Lehman vertelt me ​​over de telefoon.” Ik verloor mijn rechterarm en verloor het gebruik van mijn linker arm. Ik heb mijn eerste prothese niet ontvangen voor drie maanden.

Dat apparaat was een myoelektrische aangedreven prothese, dat is een veel voorkomende optie voor de bovenste ledematen geamputeerden. De term “myoelektrische” heeft betrekking op de elektrische eigenschappen van spieren. Een myoelectric prothetische apparaat maakt gebruik van de elektrische signalen gegenereerd tijdens het samentrekken van de spieren aan een extern aangedreven gelede ledematen te controleren.

Het klinkt als science fiction, en myoelectric apparaten zijn een grote stap voorwaarts ten opzichte van unpowered prothesen, maar in de praktijk de meest gebruikte versies van de kunstmatige ledematen zijn grof en omslachtig.

Het team achter de Walk Again Project wilde verlamde patiënten te leren hoe te lopen met behulp van robot been steunen, maar de resultaten waren veel beter dan verwacht.

Ik de arm gecontroleerd door het maken van mijn biceps en triceps flex “, herinnert Lehman.” Ik moest leren om die spieren te isoleren, en toen moest ik ze herhaaldelijk buigen. Afhankelijk van hoe ik gebogen, is de oorzaak van de ledematen te sluiten of te openen, om de hand met de klok mee of tegen de klok te verplaatsen, of om omhoog en omlaag. Het is niet natuurlijk om het te doen voelen en het is niet erg intuïtief.

Het probleem is niet het aangedreven prothese, maar in de controles. Basic myoelectric inrichtingen vertrouwen op eenvoudige elektroden.

Het traditionele systeem werkt door het meten van de amplitude van één of twee signalen “, zegt Blair Lock, managing partner bij CoApt, een in Chicago gevestigde biotech bedrijf dat een betere off-the-shelf controle oplossing voor geamputeerden gemaakt.” Het is heel basic 1950-technologie die is gebaseerd op de gebruikers doet morsecode met hun spieren om door de beschikbare functies. U heeft één of twee signalen te doen vier van de vijf verschillende dingen.

In samenwerking met het Rehabilitation Institute of Chicago, CoApt begonnen met de ontwikkeling van een nieuw soort controlesysteem voor powered prothesen, die inspiratie putte uit de vooruitgang in de spraak- en gezichtsherkenning. “Beiden maken gebruik van algoritmen om sets van elektronische informatie te decoderen,” aldus Lock. “Ons idee was om te proberen om patronen te vinden in de elektronische informatie die de spieren afgeven. Wat betekent dat elektronische patroon uitzien als wanneer de gebruiker is van nature en opzettelijk proberen om zijn hand te sluiten?

De resulterende apparaat, dat CoApt roept de complete Control System, is een kleine zwarte doos die in bestaande aangedreven prothesen kan worden aangesloten. Het met behulp van sensoren de unieke elektrische signalen spieren een geamputeerde produceren bij het uitvoeren intuïtieve functies zoals grijpen met een hand dat er niet meer lezen. Met behulp van drie microprocessoren, algoritmen van het systeem in kaart de signalen te decoderen het voornemen van de gebruiker, en die informatie gebruiken om de actieve ledematen te controleren.

Het resultaat is een intuïtieve ervaring voor de geamputeerde, die niet hoeft te uitgebreide training ondergaan om eenvoudige functies te voltooien.

? Innovatie; M2M-markt stuitert terug in Brazilië, 3D Printing; 3D printing handen op: Houtwerk; Banking; CommBank partners met Barclays voor mobiele betalingen, FinTech innovatie, innovatie, Victoria is gericht op het gebied van dromen voor de lokale tech talent?

meer robotica

Het kostte me een week met de CoApt controller om echt comfortabel met de arm te krijgen “, aldus Lehman,” in vergelijking met ongeveer zes maanden met het oude systeem. Het is natuurlijk en de prothetische voelt alsof het is een deel van jou. Ik kan dingen doen sneller, eenvoudiger en met veel minder vermoeidheid.

CoApt niet aangedreven ledematen te maken. Dankzij zijn relaties met fabrikanten prothese, het systeem is plug-and-play met de ledematen die het meest worden gebruikt vandaag.

Er zijn zo veel grote vooruitgang op de horizon “, zegt Lock,” of het nu worden geïmplanteerd sensoren of brain-machine interfaces. Onze controller-technologie zal werken met deze oplossingen. Maar wat telt is dat het nu beschikbaar en kan worden gebruikt met apparaten die werkelijke geamputeerden vandaag gebruiken. Dat motiveert ons echt.

Eerder deze week, CoApt kreeg een Chicago Innovation Award voor zijn complete Control System. Sergeant Lehman was bij de hand om te laten zien wat een verschil het apparaat heeft hem te helpen zijn leven terug te krijgen.

? M2M markt stuitert terug in Brazilië

3D-printen handen op: Houtwerk

? CommBank partners met Barclays voor mobiele betalingen, FinTech innovatie

Victoria is gericht op het gebied van dromen voor de lokale tech talent