Er is meer dan één manier om Microsoft server virtualisatie app te krijgen

Er gaat meer dan een manier voor klanten om te profiteren van de server van Microsoft Application Virtualization (Server App-V) technologie te nemen wanneer het wordt in de handel verkrijgbaar later dit jaar.

Ik begreep dit niet, totdat ik zag een nieuwe blog post op 25 maart op de Microsoft Virtualization Team Blog.

Ik wist wel dat Microsoft ambtenaren inzetten afgelopen zomer aan het leveren van server virtualisatie app via de Microsoft System Center Virtual Machine Manager (SCVMM) 2012 product, dat is te wijten aan het schip in de tweede helft van 2011 (Microsoft geleverd vorige week Beta 2 van SCVMM 2012 , die Beta 2 van Server App-V inbegrepen) Dit is slechts de helft van het verhaal -. de private cloud half – echter.

Microsoft gaat ook Server App-V beschikbaar in de openbare cloud vorm via Windows Azure te maken. De Community Technology Preview (CTP)-test build van Server App-V dat Microsoft uitgerold op de laatste dag van december 2010 is de publieke cloud-versie. De Azure Server App-v functie zal de Windows Azure VM rol te vullen, biedt gebruikers een manier om bepaalde bestaande applicaties te migreren naar Azure. Net als de private cloud-versie, de Azure Server App-V-technologie is te wijten aan de handel worden uitgebracht in de tweede helft van 2011.

In het kort: Server App V beschikbaar via ofwel SCVMM 2012 of als onderdeel van een komende update voor Windows Azure. Het is dezelfde technologie, maar verpakt in twee verschillende manieren.

Server App-V-technologie is van belang voor de huidige en potentiële private en public cloud-klanten, omdat het zou kunnen helpen bij het verplaatsen van legacy applicaties naar de cloud. Server applicatie virtualisatie zou zijn als Microsoft’s bestaande client-side App-V product, het zou kunnen klanten applicaties in virtuele containers, die elk kan worden opgeslagen en onderhouden als een self-contained staatloze milieu zou zijn te verpakken. Microsoft execs praten al het potentieel voor Server App V voor de afgelopen jaren.

Het is vermeldenswaard dat Microsoft specificeert welke soorten toepassingen virtualiseerbaar zal zijn (is dat een woord?) Met SCVMM 2012. Vanaf afgelopen vrijdag Virtualization Team blog post

Microsoft prioriteren business applicaties zoals ERP-toepassingen. Net als bij Microsoft Application Virtualization voor de desktop is er geen lijst met toepassingen die Server Application Virtualization zal steunen. Er zijn echter een aantal architecturale kenmerken die de eerste versie van deze technologie is geoptimaliseerd voor.

De eerste groep van toepassingen die worden ondersteund zijn die met de volgende kenmerken, volgens de post: Staat bleef aan lokale schijf, Windows Services, IIS toepassingen, Registry, COM + / DCOM, Text-gebaseerde configuratie-bestanden, WMI Providers, SQL Server Reporting Services, Lokale gebruikers en groepen, Java. Applicaties zonder deze attributen “kan” worden ondersteund in latere versies van SCVMM, de post gezegd. Toepassingen en architectonische kenmerken die niet in eerste instantie zal worden ondersteund zijn onder meer: ​​Virtualisatie van Windows kernonderdeel (IIS, DHCP, DNS, etc), J2EE Application Servers, SQL Server en Exchange Server, zei Microsoft ambtenaren.

Cloud software maker Coupa bestanden voor $ 75.000.000 IPO

Cloud computing groeit op, een API in een tijd

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Wolk, Cloud software maker Coupa bestanden voor $ 75.000.000 IPO, Cloud, Cloud computing opgroeit, een API in een tijd, Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE winkelhaken zelf een Linux-distro, Cloud; Twilio rolt nieuw bedrijfsplan veelbelovende meer behendigheid

Twilio rolt nieuw bedrijfsplan veelbelovende meer behendigheid