De webbrowser oorlogen voort te zetten, en nummer 1 is … nou, dat hangt af van wie je het vraagt

In sommige opzichten, is de “winnaar” van de top desktop browser oorlogen niet echt uit. Eindgebruikers, zolang we hebben de keuze uit webbrowser, kunnen we degene wiens interface werkt voor ons op te halen. Maar browser nummers uit veel meer als je een software-ontwikkelaar probeert te begrijpen wie het meest waarschijnlijk aan uw webtoepassing gebruiken – of om te klagen over het niet goed werkt. Dat is vooral het geval, ook wanneer u te ondersteunen zakelijke gebruikers binnen een bedrijf, want er is gewoon zoveel desktopconfiguraties ieder weldenkend systeembeheerder kan handhaven.

Dat maakt deze twee concurrerende desktop webbrowser rapporten marktaandeel des te meer verwarrende.

Als je nummers Net Market Share desktop webbrowser te kopen, dan in december 2012 Internet Explorer (IE) was nog steeds in de eerste met 55% van de markt met Firefox toonaangevende Google Chrome 20% tot 18% voor de tweede plaats. Maar als je je geloof te zetten in browser statistieken StatCounter ‘s, dan is Chrome beëindigde 2012 als de top browser met 36% en IE is nummer twee, 31%, met Firefox achterloopt op 22%. Wat is hier aan de hand?

Ten eerste, terwijl beide bedrijven hebben de zelfde algemene doel het meten van de webbrowser populariteit, ze maken gebruik van verschillende methodieken. Uiteindelijk zijn ze niet echt hetzelfde meten, of zelfs maar te proberen om dit te doen. Net Applications, Net Market Share het moederbedrijf, is meer geïnteresseerd in het tellen van de webbrowser treffers unieke bezoekers ‘, terwijl StatCounter kijkt naar ruwe browser raakt.

Officieel, hier is StatCounter webbrowser volgen methodologie

methode Net Market Share is

Net Marktaandeel ook massages de gegevens door weging door een land webverkeer, in evenwicht uit de globale gegevens. “We vergelijken onze verkeer naar de CIA Internet Traffic per land tafel, en het gewicht van onze data dienovereenkomstig. Bijvoorbeeld, als onze wereldwijde gegevens blijkt dat Brazilië vertegenwoordigt 2% van het verkeer, en de CIA tabel toont Brazilië te vertegenwoordigen 4% van de wereldwijde internet verkeer, zullen we elke unieke bezoeker uit Brazilië twee keer tellen. “hun redenering is dat alle regio’s hebben verschillende markten, en zonder deze correctie zou de globale gegevens ten onrechte worden beïnvloed door deze regio’s. In hun ogen, landenniveau weging verwijdert alle vooroordelen door regio.

Welke methode is “beter” is afhankelijk van uw doel. Als alles wat je wilt is getallen die de enorme hoeveelheid webverkeer te geven, dan is StatCounter is uw bron. Als u meer zorg over unieke bezoekers, net als vele Web adverteerders, zet dan je vertrouwen in Net Market Share.

Google, natuurlijk, denkt Chrome is het de top hond webbrowser en Microsoft, onnodig te zeggen, is van mening IE is de koning van de berg.

De hele vraag welke; desktop webbrowser is op de top kan een beetje oud hat lijken, maar ik denk dat het meer dan ooit belangrijk Wewb webapplicaties beginnen te browser specifieke geworden. Bijvoorbeeld, Google niet langer steunt Google Apps op IE 8; -de nieuwste versie van IE die zal draaien op Windows XP. Dus, als je zowel XP als Google Apps draaien, Chrome is uitgegroeid tot de standaard keuze. Omgekeerd kunt u niet Chrome draaien helemaal op Windows RT.

Dus het is dat ik denk dat de desktop webbrowser oorlogen worden niet afkoelen helemaal in 2013. Sterker nog, ik denk dat ze zullen opwarmen meer dan ooit.

 verhalen

De browser oorlogen lijken te zijn beslecht in een ongemakkelijke wapenstilstand, Chrome en Internet Explorer opgesloten in webbrowser desktop battle; Google zegt dat Chrome wordt slamming het marktaandeel van IE’s

Wolk, Cloud software maker Coupa bestanden voor $ 75.000.000 IPO, Enterprise Software;? TechnologyOne tekenen AU $ 6,2m deal met de landbouw; Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek;? Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Cloud software maker Coupa bestanden voor $ 75.000.000 IPO

? TechnologyOne tekent AU $ 6,2m deal met Landbouw

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro