De toekomst van IT-onderwijs: met dalende studentenaantallen, kan Estland overtuigen jongeren tech studeren?

In de afgelopen jaren is het aantal studenten in het hoger onderwijs in Estland aanzienlijk is gedaald – van 67.600 in 2011 tot 55.200 in 2014, volgens de statistieken van Estland. De daling is grotendeels te wijten aan daling van het aantal jonge volwassenen in het land – na de geboorte boom in het midden tot eind jaren 1980, het geboortecijfer sterk gedaald in de vroege jaren 1990.

De verandering heeft druk uitgeoefend op universiteiten in het hele land, met de concurrentie te intensiveren voor de krimpende studentenpopulatie. ICT, echter, is een van de winnaars in de strijd om nieuwe studenten aan te trekken.

In 2010 waren er onder 4500 studenten informatica – minder dan zeven procent van alle mensen in het hoger onderwijs. Hoewel het totale aantal studenten in het land toonde een gestage daling in de komende vier jaar, degenen die computer sciences steeg tot 4722 – goed voor bijna negen procent van alle studenten in 2014.

Estland ProgeTiiger project is gericht op het land van de IT-vaardigheden tekort verslechtering in de toekomst te voorkomen door het onderwijs van een aantal van haar jongste burgers hoe grip te krijgen op tech en code. Het initiatief is zo populair gebleken, het is te hopen lokale IT-bedrijven zullen ingrijpen om het te financieren.

De groei in populariteit ICT is tot een aantal factoren. De door de internationale succesverhalen zoals Skype of TransferWise en de lokale startup hausse van de afgelopen jaren te stellen positieve voorbeelden hebben zeker een rol gespeeld, maar private en publieke sector van Estland zijn zwaar bevorderen STEM onderwerpen in de afgelopen jaren ook.

Aan het einde van 2011, de Estse regering heeft een speciale ICT hoger onderwijs en onderzoeks- en ontwikkelingsprogramma bekend als IKTP, welke doelen voor het verbeteren van ICT-onderwijs tot 2015 in te stellen.

Het programma gericht aan een daling van het aantal ICT-studenten wordt veroorzaakt door het veranderen van de demografie van Estland een minimum te beperken, en om het aandeel van de studenten het beëindigen van hun studie op alle niveaus van het hoger onderwijs met ten minste 10 procent te verbeteren. De laatste was, en is nog steeds een groot probleem in Estland. Een rapport van 2011 beweerde dat meer dan de helft van de informatica studenten hun studie niet afgemaakt, voornamelijk om economische redenen – na het begin van het werk in de IT tijdens hun studie, zij later viel uit van hun opleiding.

Het programma had twee doelen: het aantal buitenlandse studenten ICT ten opzichte van 2010 te verdubbelen en om de aantrekkelijkheid van ICT-docent en onderzoeker posities te verhogen tot grote internationale wedstrijd voor ze te maken.

Jaak Vilo, het hoofd van het Instituut voor Informatica aan de oudste universiteit in Estland, de Universiteit van Tartu, is tevreden met de recente ontwikkelingen op het gebied van IT-onderwijs en met de resultaten van het IKTP programma.

“In de afgelopen zeven jaar hebben we bijna een verdubbeling van het aantal IT-studenten aan de Universiteit van Tartu. In 2007 waren er misschien twee internationale studenten, maar er zijn nu meer dan 100. En al onze MSc-programma’s worden in het Engels gegeven, en open te stellen voor internationale toelating het PhD-programma is een stroomversnelling -. we hebben het tempo verhoogd van één naar twee promoties per jaar tot vijf of zes gemiddeld, “zei hij, eraan toevoegend dat het aandeel van de studie-uitval is gedaald, terwijl de kwaliteit van het onderwijs is toegenomen.

In de afgelopen drie jaar, heeft het IKTP programma gedekt tot 25 procent van de kosten van het Instituut. Deze fondsen hebben geholpen om studenten te voorzien van nieuwe beurzen en gratis laptops voor school gebruik, onder andere extraatjes aan te trekken. Belangrijker nog, heeft het instituut om meer personeel in dienst en betalen hogere lonen voor de docenten, op zijn beurt leidt tot een aanzienlijke positieve invloed op de kwaliteit van het onderwijs ingeschakeld.

We zijn erin geslaagd om de internationale personeel in te huren, hoewel sommige posities ongevuld ging. We openden een positie in de data science / big data gebied, met een internationaal concurrerende jaarsalaris van € 60.000. Ik denk dat er zijn twee zaken – zoals praktijkgerichte posities zijn in hoge vraag overal in de wereld, en ten tweede, misschien onze locatie is niet de meest bekende.

Australië STEM onderwijs niveaus achteruit gaan, Hoe zal het internet van alles veranderen onderwijs tegen 2018; Onderwijs komst herstructurering:? Hoeveel zal het echt helpen?

Tech industrie; Zuckerberg onder vuur: ‘Facebook verkeerd om beroemde Vietnam pic van napalm kind censureren; Big Data Analytics; MapR oprichter John Schroeder treden naar beneden, COO te vervangen; After Hours, Star Trek: 50 jaar van positieve futurisme en gedurfde sociale commentaar; tech industrie, British Airways passagiers geconfronteerd met chaos als gevolg van IT-uitval

“Onder de hogere personeel, zoals hoogleraren en universitair hoofddocenten, meer dan de helft zijn internationaal nu ingehuurd. Het zou geweldig zijn om meer binnenlandse aanvragers net zo goed zijn, natuurlijk,” zei Vilo.

De private sector is ook gebleken steun voor het initiatief overheid. Een van de grootste IT werkgevers in het land, Skype Estland, is een € 100.000 per jaar beursfonds een paar jaar geleden, het geven van 15 masters-niveau studenten aan de Universiteit van Tartu’s Informatica curriculum en Tallinn University of Technology’s Cyber ​​Defence and Computer Systems curriculum € 6.500 per jaar per stuk.

“Het is mogelijk het hoger onderwijs zeer goed te krijgen in Estland, vooral in technische vakken. Bijna elke universiteit in Estland biedt ICT graden, net als vele instellingen voor beroepsonderwijs. Het belangrijkste is dat we kunnen zien hoe ICT-kennis wordt steeds geïntegreerd in de verschillende gebieden en waarom IT knowhow wordt steeds iets meer interdisciplinaire dan ooit tevoren, “Andrus Järg, de managing director van Skype Estland, vertelde de website.

Hoewel de afgelopen jaren zeker een succes zijn geweest, zijn er enkele donkere wolken aan de horizon voor Estland IT-onderwijs.

Onderwijs doelen

Het IKTP programma, dat werd gefinancierd met miljoenen euro’s van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling geld, eindigde deze zomer, wat betekent dat het voortgezet onderwijs providers hebben gehad om een ​​aantal belangrijke bezuinigingen op hun uitgaven te maken. Hoeveel deze bezuinigingen zullen gevolgen hebben voor de kwaliteit van de IT-onderwijs zal duidelijk worden in de nabije toekomst.

Het einde van het programma betekent ook dat de aanvullende financiering uit de particuliere sector gaat om ten minste een bepaalde hoeveelheid lijden ook. Skype Estland mag zijn € 100.000 beursfonds voor het lopende schooljaar voort te zetten, nadat het IKTP programma eindigde in juni.

“We zullen zeker blijven Estse IT-ondersteuning van het onderwijs en samenwerken met HITSA [Information Technology Foundation for Education, waar de IKTP programma gecoördineerd],” zei Järg.

Vilo zei dat het einde van het programma IKTP een 25 procent gesneden om de begroting van het instituut zal betekenen, en hij hoopt dat een aantal vervangingen schoppen.

Toekomstige politieke beslissingen over de verdere eduction sector Estland zullen waarschijnlijk worden beïnvloed door het rapport van de overheid onderzoek en ontwikkeling gemeenteraad, gepubliceerd in augustus van dit jaar, in potentiële cursussen van de actie voor de netwerken van universiteiten, academische centra en universiteiten van het land.

Het rapport, dat werd geschreven door raadslid en vice-president van de Noordse Investeringsbank Gunnar Okk, stelde een aantal radicale veranderingen in het hoger onderwijs, zoals het samenvoegen van verschillende academische en wetenschappelijke instellingen om onnodige verdubbeling-up te stoppen, en het draaien van het hoger onderwijs – nu gratis in Estland – in een lening gebaseerd systeem. De laatste zou de staat bieden leerlingen een lening aan hun studie, die niet zou hebben om terug door studenten die hun studie achteraf eindigen in een bepaalde hoeveelheid tijd en werk in Estland voor een bepaalde periode worden betaald te financieren.

Ondanks de bezorgdheid over de veiligheid, is de provincie Gauteng in de hoop een regeling voor alle studenten tablets zal leiden tot een papierloze klaslokalen en besparingen op de boeken te geven.

De privé-sector

De politiek van het onderwijs

Het is niet duidelijk op dit moment in welke mate het rapport toekomstige besluiten van de regering van invloed zal zijn, als gevolg van politieke oppositie om een ​​aantal van de kern ideeën, zoals het afschaffen van het gratis onderwijs systeem. Het rapport is ook ook bekritiseerd voor te veel gericht op de kwantitatieve resultaten in plaats van de kwalitatieve resultaten, maar het heeft zeker begonnen met een discussie over de noodzaak van een hervorming van het hoger onderwijs in Estland.

Ondanks deze problemen, Vilo blijft positief over de vooruitzichten voor ICT-onderwijs. Volgens hem is de grootste uitdaging op het gebied van het vinden van voldoende hoogwaardig personeel en studenten voor de universiteit om het momentum te gaan, en te zorgen voor academische instellingen kan de kwaliteit van het internationaal bekende startups Estland overeen te houden.

“IT-onderwijs providers hebben in te halen met het succes van de #estonianmafia,” zei hij.

De toekomst

samenwerking van de universiteit met de lokale IT-industrie is sterk in heel verschillende domeinen. “Bijvoorbeeld, meer dan 50 mensen uit verschillende bedrijven zijn les aan onze cursussen per jaar in verschillende rollen en capaciteiten. Er zijn verschillende beurzenprogramma’s met bedrijven als Fortumo en Playtech. We hebben de succesverhalen met onze promovendi oprichters succes ZeroTurnaround en Plumbr gezien , “zei Vilo.

De Universiteit van Tartu heeft ook besloten om een ​​nieuw ICT competence center, waar het wil informatica beter te integreren met de computer engineering en robotica te bouwen.

“Samen, is het makkelijker om de volgende generatie van studenten op te leiden en te werken aan het internet van de dingen, bijvoorbeeld,” zei hij.

Daarnaast worden interdisciplinaire samenwerking ingesteld om te worden verhoogd, in het bijzonder met een focus op gezondheid en genomics.

“Het belangrijkste aspect van dit nieuwe centrum is echter de focus op ondernemerschap opleiding en kansen creëren, met een spotlight op het mogelijk maken versnellers en het opstarten van de ontwikkeling. Dat centrum moet plaats aan maximaal 1.500 tot 2.000 studenten. Naast het centrum, zijn wij ook van plan een ander gebouw voor bedrijven -.. R & D-eenheden en ontwikkelingscentra Dat moet worden gebouwd met behulp van een aantal PPP [publiek-private samenwerking] regeling We hebben nog niet de financiële verplichtingen, maar het momentum is hoog en de plannen zijn tijdige, ” zei Vilo.

onderwijs

Zuckerberg onder vuur: ‘Facebook verkeerd om beroemde Vietnam pic van napalm kind censureren’

MapR oprichter John Schroeder treden naar beneden, COO te vervangen

Star Trek: 50 jaar van positieve futurisme en gedurfde sociale commentaar

British Airways passagiers geconfronteerd met chaos als gevolg van IT-uitval