De technologische verschrikkingen van Tom Clancy

Bij het horen van het passeren van gisteren Tom Clancy’s, voelde ik onmiddellijk verlies. Alsof een oude mentor was gestorven.

Er zijn andere prominente auteurs die gestorven zijn in de afgelopen jaren die enorme invloed op mijn beslissing om een ​​carrière als technoloog en een futuristische kijk op de industrie vast te stellen hebben gehad.

Ik schreef over het passeren van Arthur C. Clarke’s in 2008, kort nadat ik begon te schrijven voor de website.

Clarke, samen met Asimov, Heinlein en andere “Grootmeesters” of Science Fiction waren de opiaten van mijn jeugd – op voorwaarde dat ze eindeloos voer voor dromen van verre futures met exotische technologieën en werelden onvoorstelbaar.

Ik bracht vele uren met elk van hen als een kind, ik secluding tussen de stapels van de Openbare Bibliotheek Great Neck tijdens het schooljaar, of in mijn stapelbed op zomerkamp toen ik zou onvermijdelijk ontvang een “care package” van mijn ouders of grootouders met een paar paperbacks samen met de gebruikelijke snoep en junk food.

Terwijl ik bleef hun boeken te genieten in de volwassenheid, het materiaal was niet vers – Ik heb altijd geweten dat er een beperkt aanbod van content. Er zal nooit meer zijn afkomstig uit deze schrijvers veroudering, met name bij mensen die vele jaren eerder gestorven en er was een harde stop over waar hun verhalen zou eindigen.

Ze werden geschreven in de afgelopen jaren, en veel van de beste van hen werden in een tijd waar ik was nog geboren worden en weerspiegelde de ideologieën en de vooruitzichten van die periodes gepubliceerd. Dus terwijl die werken waren en zijn nog steeds tijdloos, de meeste waren afkomstig uit de jaren 1950 en 1960, niet tijdens de jaren 1980 toen ik het invullen van de middelbare school en het invoeren van de universiteit.

Het was toen ik werd een enorme Tom Clancy fan.

In veel opzichten, zou ik Tom Clancy gezet op hetzelfde voetstuk van de bovengenoemde Grootmeesters in termen van de omvang van zijn visie en de vaardigheid van zijn verhalen.

Tom Clancy zou waarschijnlijk niet als een Science Fiction schrijver wordt genoemd – schreef hij “techno-thrillers” – rippen garens van politieke intriges geïnspireerd door speculaties van de aard van de top-secret militaire technologie, trok rechtstreeks uit de krantenkoppen van de Koude Oorlog.

Het was nog futurisme, maar zo nabije toekomst dat het zou kunnen de levende hel uit je bang te maken, want het was zo geloofwaardig. Clancy heeft de techno-thriller niet maken, dat onderscheid gaat naar de Britse schrijver Craig Thomas, te beginnen met Firefox in 1977.

Maar niemand kon een verhaal als Tom Clancy vertelt.

Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone, Apple’s garantie voor waterbestendige iPhone 7 niet vloeibare schade; $ 400 Chinese smartphones? Apple en Samsung afschuiven goedkope rivalen, de prijzen te verhogen in elk geval;? Google’s DeepMind claimt belangrijke mijlpaal in het maken van machines praten als mensen

? Innovatie; M2M-markt stuitert terug in Brazilië, 3D Printing; 3D printing handen op: Houtwerk; Banking; CommBank partners met Barclays voor mobiele betalingen, FinTech innovatie, innovatie, Victoria is gericht op het gebied van dromen voor de lokale tech talent?

The Hunt for Red October, Clancy’s eerste boek, werd oorspronkelijk gepubliceerd in 1984 door het Amerikaanse Naval Institute Press, zijn eerste fictie titel. Ik heb het niet gelezen tot 1987, toen ik afgestudeerd aan de middelbare school en begon mijn eerste jaar van de universiteit, aan de American University in Washington, DC

Niemand kon een verhaal als Tom Clancy vertelt.

Het verhaal van een Russische nucleaire raket onderzeeër gegaan rogue dat helemaal niet op te sporen was en de missie van een CIA-agent om contact met de kapitein te maken en vast te stellen haar voornemen is nog steeds een van de beste voorbeelden van de techno-thriller genre, ondanks het feit dat gedateerd.

Sindsdien heb ik verslaafd aan Clancy, evenals andere schrijvers die zijn stijl hebben geëmuleerd, zoals Dale Brown, met zijn verschillende merken van de militaire luchtvaart fictie.

Clancy’s materiaal was altijd vers. Tijdens mijn studententijd kwam ik tot de bibliotheken wanneer ik hoorde een nieuw boek kwam uit en voorbehouden mijn plaats in de rij om een ​​hardcover exemplaar lenen. En terwijl zijn materiaal werd geboren uit de Koude Oorlog, was hij niet vast te zitten in die leeftijd.

Bijvoorbeeld, hij griezelig voorspelde de aard van de terreur aanslagen in de lucht zagen we op 11 september 2001, met zijn 1994 roman Debt of Honor. Die roman werd nooit aangepast in film, misschien voor haar “te vroeg” de natuur.

Hij was een zorgvuldige onderzoeker en een fervent lezer, en bleef verhalen over tech dat velen van ons verondersteld te bestaan, of zou bestaan ​​in de zeer nabije toekomst vrij te geven.

Maar wat was het meest schokkende was gewoon hoe accuraat Clancy was. Volgens mijn bronnen, die hem had ontmoet en kende hem, de Amerikaanse marine en het ministerie van Defensie had frequente buitenissig-out sessies wanneer er een nieuwe roman van zijn kwam. The Hunt for Red October, in het bijzonder, was een enorme wake-up call voor het Pentagon.

Hoe kon deze man weet zo veel over top-geheime wapens programma’s, zoals Los Angeles-klasse aanval onderzeeërs en Aegis missile destroyers? Tegenwoordig men slechts het internet naar zulke dingen.

Maar in de jaren 1980 en begin van 1990 Clancy, een voormalige verzekeringsagent, was in staat om zichzelf te begraven in boeken en publiek beschikbare informatie in de regering bibliotheken, evenals gunst zichzelf aan militairen, net genoeg te leren en krijgen ze net genoeg weetjes bekend te maken zijn boeken geloofwaardig en soms buitengewoon accuraat te maken.

Als een inwoner van Baltimore inwoner werd hij een Beltway insider, die hem een ​​uniek inzicht gaf in de werking van onze moderne militaire.

Zelfs zo, dat hij ons land en de noodzaak om de belangrijkste geheimen en haar belangen te beschermen gerespecteerd altijd. Hij was een fervent conservatieve en Reagan-tijdperk Republikeinse en een levenslange NRA-lid en kanonenthousiast, die zelfs een eigen schietbaan in de kelder van zijn huis geïnstalleerd had. Maar hij was ook een zeer uitgesproken criticus van de George W. Bush administratie en Donald Rumsfeld.

Voor degenen die hem kende, had hij een grootmoedige persoonlijkheid, maar ook een opvliegend en egoïstische klootzak zou kunnen zijn.

Hij werd een van de meest productieve en een van de best betaalde schrijvers in de geschiedenis, waarvan de bekendheid is alleen overschaduwd in de afgelopen jaren door J.K. Rowling, de auteur van de Harry Potter-romans.

Achttien van boeken Clancy’s zijn gepubliceerd, waarvan vele zijn voortgebracht in succesvolle film aanpassingen en videogame franchises.

Toen zijn laatste roman, Command Authority is gepubliceerd in december, zal ik één van miljoenen mensen die zullen haasten om het te lezen. Maar ik zal worden overwonnen met verdriet, dat net als de andere grootmeesters van mijn jeugd, zal er niets meer van hem te komen.

Om zijn carrière als schrijver eindigen op de leeftijd van 66 is nog te vroeg.

Bent u een Tom Clancy fan? Welke boeken waren je favorieten? Praat terug en laat me weten.

? M2M markt stuitert terug in Brazilië

3D-printen handen op: Houtwerk

? CommBank partners met Barclays voor mobiele betalingen, FinTech innovatie

Victoria is gericht op het gebied van dromen voor de lokale tech talent