TweetDeck XSS worm gaat viraal

Als u de TweetDeck-client voor Twitter te gebruiken, hebt u waarschijnlijk kreeg een onbeleefd en verwarrende reeks tweets vandaag rond 11:45 Oost. Het resulteerde in een pop-up bericht van de ene in de buurt.

“XSS” staat voor cross-site scripting. Iemand bedacht hoe een tweet die, wanneer gelezen in de TweetDeck-client, zelf retweeted als code te schrijven. Het resultaat is een worm, zoals die in de afgelopen jaren relatief schaars zijn geworden.

Ik lijken te hebben gekregen van enkele Duitse jongen die ik niet eens volgen, dus ik ben niet zeker hoe dat gebeurd is, tenzij hij begon het allemaal.

In alle eerlijkheid naar Twitter, vaste ze de bug vrij snel, hoewel de gebruikers had om uit te loggen en weer aanmelden bij de fix krachtdadige te maken. De code voor de aanval hieronder

Ik neem twee lessen uit deze: Zoals ik in mijn recente genoemd; 10 online aanvallen we gemakkelijk kunnen voorkomen, XSS soms pooh-poohed als een klein probleem met geen significante gevolgen, maar ik weet zeker dat de TweetDeck mensen denken dat dit was significant . Het verspilde een beetje van mijn tijd en zorgde ervoor dat ik de verlegenheid van het doorgeven aan anderen.

Trey Ford, Global Security Strategist bij Rapid7 herinnerde me eraan dat er historisch precedent voor deze: “Deze worm hearkens terug naar de MySpace ‘Samy Worm’ in 2006, met uitzondering van een belangrijke stap – deze worm lijkt niet de mogelijkheid te dwingen uw account om de aanvaller te volgen. ”

Ik had met behulp van TweetDeck voor vele jaren, sinds lang vóór Twitter verworven en stopte doen van een werkelijke ontwikkeling op. Dat was niet genoeg voor Twitter wel. Ze moesten iedereen stop ontwikkeling te maken, dus bijna twee jaar geleden, ze aangescherpt de regels voor het gebruik van hun API, snelheidsbeperkende het gebruik van de API van specifieke klanten. Veel van de betere Twitter-client ontwikkelaars hebben handdoek in de ring gegooid en stopte met werken op hun software.

Als het gebeurt, ik had, maar een paar dagen geleden, besloten dat ik had genoeg van wat ik zie als vreemde scrollen gedrag in TweetDeck en gevraagd suggesties voor een nieuwe client-programma. Ik heb nog niet gevonden een die werkt voor mij, want er zijn niet veel dat nog steeds laat nieuwe gebruikers te registreren. Thanks Twitter.

Heeft u suggesties voor mij, ik moet Windows 7 en Windows 8, dus Ed Bott en James Kendricks favoriet; Tweetium for Windows 8.1, is geen optie. Hulp! Ik ben al vallen ver achter.

Re-thinking veiligheid fundamentals: Hoe verder te gaan dan de FUD

? M2M markt stuitert terug in Brazilië

FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren

Veiligheid, Re-thinking veiligheid fundamentals: Hoe verder te gaan dan de FUD; Innovatie; M2M-markt stuitert terug in Brazilië, veiligheid, FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren, veiligheid, WordPress dringt er bij gebruikers in staat om te werken? nu om kritieke gaten in de beveiliging op te lossen

WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging op te lossen