Herbestemming van een oude iMac als monitor en server

In een recente post op zijn Tech Field Day blog, IT-consultant Stephen Foskett naar beneden loopt een groot aantal tips en lessen over herbestemming van zijn 4-jaar-oude iMac naar een monitor voor zijn MacBook Pro Retina Display en in een eenvoudige file server.

Ik heb geconstateerd dat een aantal iMac-gebruikers – in het bijzonder de voormalige Windows-gebruikers – niet bewust van de iMac is gemakkelijk A / V-uitbreiding via ondersteuning voor DisplayPort kan zijn of dat een Mac een andere Mac kan opstarten als het tweede vak was een externe harde schijf. Deze laatste mogelijkheid is afkomstig van voortdurende ondersteuning van Apple voor Target Disk Mode, dat is een al lang bestaande technologie op de Mac en overspant SCSI, FireWire, USB en nu Thunderbolt aansluitingen.

Foskett biedt een heleboel goede tips voor het gebruik van de iMac als een laptop scherm en het dagelijks gebruik van deze nuttige-maar-een-beetje-kludgy non-KVM setup. Zo biedt hij suggesties over waar de extra, maar nog steeds nodig iMac-toetsenbord en muis te houden, en waarschuwt dat gebruikers zorg moet nemen aansluiten en loskoppelen van apparaten.

Merk op dat, als je gewoon de stekker van de Mini DisplayPort-kabel van een gesloten deksel MacBook, zal het onmiddellijk gaan slapen. Dit zal alles wat je aan het doen bent verstoren en kan een zeer slechte zaak. Om dit te voorkomen, opent u het deksel eerst, dan de stekker uit het video-kabel.

Check Out, nieuwe maatje Mountain Lion’s: Redundant Array of Independent Servers

Op de server front, Foskett zei dat het eenvoudig in te stellen OS X als een kale server zonder dat OS X Server zelf. Hij biedt ook dat “een echte iTunes bijvoorbeeld is veel betrouwbaarder dan een alternatieve media server, en hetzelfde geldt voor een echte Mac OS X AFP service.”

Een handige tip voor het gebruik van een iMac als server is om de schermresolutie in het regelpaneel te verminderen. Een lagere-res scherm is een enorme hulp, omdat ik meestal zult gebruiken het via VNC (met schermdeling van de MacBook Pro of Wyse PocketCloud Remote Desktop Pro op de iPad en iPhone). Ik liet het tot 1600 × 900, maar kon verder gaan. Het ziet er nog steeds prima als het draait panel van de iMac, maar is veel beter voor het gebruik in VNC! Plus, het is erg “Inception” naar een scherm deelsessie aan lef van de iMac te tonen op zijn eigen panel via de MacBook Pro!

Check dit artikel Tech Field Day, evenals de rest van Foskett serie op het uitbreiden van iMacs.

Snelle en eenvoudige manier om te voorkomen laptop netsnoeren rafelen

Razer Blade verfrist, Blade Stealth laptops met Intel Kaby Lake CPU, Nvidia Pascal graphics

Getac S410, First Take: Een stoere, outdoor-vriendelijke 14-inch laptop

ASUS ZenBook Flip UX360CA, First Take: Een lichtgewicht 13,3-inch 360-graden converteerbare

Laptops, Snelle en eenvoudige manier om te voorkomen laptop netsnoeren rafels, mobiliteit; Razer verfrist Blade, Blade Stealth laptops met Intel Kaby Lake CPU, Nvidia Pascal graphics, laptops, Getac S410, First Take: Een stoere, outdoor-vriendelijke 14-inch laptop , Laptops; ASUS ZenBook Flip UX360CA, First Take: Een lichtgewicht 13,3-inch 360-graden converteerbare