Yahoo naar devs: Vergeet de browser, mobiel is alles over apps

Tijdens haar jaarlijkse Mobile Developer Conference in New York City op woensdag, Yahoo touting het belang van mobiele apps dan browsers en het verstrekken van een aantal nieuwe hulpmiddelen waarmee programmeurs maken.

Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone, Apple’s garantie voor waterbestendige iPhone 7 niet vloeibare schade; $ 400 Chinese smartphones? Apple en Samsung afschuiven goedkope rivalen, de prijzen te verhogen in elk geval;? Google’s DeepMind claimt belangrijke mijlpaal in het maken van machines praten als mensen

Met behulp van gegevens van haar Flurry analytics platform, vorig jaar overgenomen, Yahoo schetst een beeld van toenemend belang voor mobiele apps.

Het bedrijf zegt tijdens de april-juni van dit jaar, de Amerikaanse consumenten besteed 35 procent meer tijd aan hun mobiele apparaten dan in dezelfde periode vorig jaar, nu tot 3 uur en 40 minuten per dag.

Minder die extra tijd was echter activiteit in een mobiele browser. Yahoo’s gegevens blijkt dat mobiel surfen betrokkenheid tijd eigenlijk daalde met 50 procent. In plaats daarvan hebben telefoon eigenaren meer tijd doorgebracht in mobiele apps, die de grote kans voor ontwikkelaars.

Natuurlijk, Yahoo wil om te helpen met die mogelijkheid. Daarom is het ook vandaag is het updaten van de Yahoo Mobile Developer Suite.

Onder de verschillende updates, is Yahoo waardoor het makkelijker om berichten met andere Tumblr-gebruikers te delen, het sociale netwerk platform is in 2013 gekocht voor $ 1100000000. En het is nu eenvoudiger om de inhoud met andere contactpersonen te delen, zelfs als ze niet op Tumblr: Die zal een naadloze, one-click installatie proces te genereren; een slimme manier voor Yahoo om haar Tumblr user-base uit te breiden.

Ook nieuw voor app makers zijn near-real-time analytics app: Ontwikkelaars kunnen nieuwe informatie elke 15 seconden te krijgen over hun app activiteit kosteloos via het programma van Yahoo’s. En natuurlijk die analytics nuttig zijn voor inkomsten kan zijn: Yahoo introduceert inheemse video-advertenties voor app uitgevers.

Gezien begin van Yahoo als een internet zoekmachine en onroerend goed, kan het vreemd lijken dat het bedrijf naar voren te duwen met de mobiele app ontwikkeling. Het feit is, maar het moet.

dalende aandeel van de zoekmachine van het bedrijf verliet Yahoo geen andere keus dan zich reimagine als een moderne technologie bedrijf. Om de strategie jumpstart, Yahoo miljarden geïnvesteerd in acquisities, zoals Flurry en Tumblr, terwijl ook het creëren van een eigen apps voor iOS en Android. Sommige van deze zijn fantastisch: Yahoo Weer alleen heeft gehouden mensen die geïnteresseerd zijn in het op mobiele apparaten.

Met de nieuwe app gereedschappen dan, is Yahoo blijft zichzelf opnieuw uit te vinden als ontwikkelaar platform met een sterke merknaam en bereik.

Amerikaanse regering: Stop het gebruik van de Samsung Galaxy Note 7 op dit moment

Geweldige deal: Best Buy is de verkoop van originele Apple horloge voor slechts $ 189

Deze iPhones en iPads zal al achterhaald op 13 september

T-Mobile gratis iPhone 7 aanbieding geldt upfront kosten en veel geduld

Smartphones; Amerikaanse regering: Stop het gebruik van de Samsung Galaxy Note 7 op dit moment, Apple, geweldige deal: Best Buy is de verkoop van originele Apple horloge voor slechts $ 189, Apple, Deze iPhones en iPads zal al achterhaald op 13 september, Mobility, T-Mobile gratis iPhone 7 aanbieding geldt upfront kosten en veel geduld