Windows as a Service: De voors en tegens

De belangrijkste aankondiging van Microsoft’s Windows 10 demo in Redmond de andere dag was niet Windows 10 of Cortana, of zelfs hologrammen. Het waren deze vier woorden: Windows as a Service.

Pros

Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone, Apple’s garantie voor waterbestendige iPhone 7 niet vloeibare schade; $ 400 Chinese smartphones? Apple en Samsung afschuiven goedkope rivalen, de prijzen te verhogen in elk geval;? Google’s DeepMind claimt belangrijke mijlpaal in het maken van machines praten als mensen

Windows as a Service is op de kaarten voor bepaalde tijd. Het idee is dat Windows afstand vindt overgang van een monolithische product dat periodieke grote releases ziet een product dat voortdurend wordt bijgewerkt en aangepast op de achtergrond.

Denk Office 365 en Google’s Chrome of Gmail.

Windows 10 zal het platform dat de weg voor deze verandering effent zijn, maar het is nog maar het begin, en de overgang van Windows monolithische releases om een ​​dienst gaat grote veranderingen binnen de industrie als geheel betekenen. En zoals altijd zijn er gaan worden voor-en nadelen zijn.

1: Microsoft denkt over het apparaat levensduur in plaats van Windows-versies

Microsoft’s aankondiging dat iedereen met Windows 7, Windows 8.1 en Windows Phone 8.1 zou worden gegeven een gratis upgrade naar Windows 10 (voor het eerste jaar na de release) was slechts het begin. Terry Myerson, Executive Vice President van de besturingssystemen van Microsoft, ging op aan te verduidelijken

“Dit is meer dan een eenmalige upgrade: een keer een Windows-apparaat is een upgrade naar Windows 10, zullen we blijven om het huidige voor de ondersteunde levensduur van het apparaat te houden – zonder kosten met Windows 10, zal de ervaring evolueren en te krijgen. .. nog beter in de tijd We zullen nieuwe functies leveren wanneer ze klaar zijn, niet te wachten op de volgende grote release We denken aan Windows as a service – in feite, kon men redelijkerwijs denken aan Windows in de komende paar jaar als één van de grootste Internet-diensten op de planeet. ”

Dit is een monumentale verandering in de manier waarop Microsoft kijkt naar de hardware landschap.

Het betekent dat gebruikers altijd toegang tot de nieuwste besturingssysteem, in de veronderstelling dat hun hardware het aankan, en moet helpen een situatie waarin mensen lopen oude versies van Windows voorkomen. Het is een model vergelijkbaar met hoe iOS, OS X, en in een ideale wereld, Android, werkt, en het is wat de consument nu verwachten.

2: Grote eenwording van Windows

Met Windows 10 Microsoft is eindelijk het verwijderen van het hek dat pc’s scheidt van mobiel. Nooit meer Windows XP Professional, Windows Vista, Windows 8.1, Windows Phone … gewoon Windows.

3: Mensen houden van gratis spullen

Mensen houden van gratis spullen, en de kans om Windows 10 te krijgen voor gratis zal ongetwijfeld genereren buzz en goodwill. Op de top van dat, de aankondiging dat iedereen krijgt een gratis upgrade betekent dat pc-verkoop zal niet geraakt worden als mensen wachten op de nieuwe release.

1: Hoe zit het met de toekomstige kosten?

De Windows 10 uitdaging: Het maken van mensen die de zorg over Windows opnieuw; Waarom Apple Intel zal niet sloot … nog; A $ 10 USB lader met ingebouwde draadloze keylogger betekent meer veiligheid hoofdpijn; Macs kwetsbaar zijn voor vrijwel niet op te sporen virus dat “niet kan worden verwijderd; Gratis antivirus scanners voor Windows-pc’s

Terwijl Windows 10 gratis zal worden aangeboden aan Windows 7, Windows 8.1 en Windows Phone 8.1 voor een jaar, vragen blijven over de lange-termijn model. Zal dit een pay-per-apparaat-model, een jaarcontract of een hybride, afhankelijk van wat de gebruiker wil?

Op dit moment Microsoft is niet bereid om dollars en centen praten.

2: Zal ​​Windows zijn in een constante staat van verandering?

Een ander ding dat me zorgen over Windows as a Service is dat het betekent dat het Windows-platform zal worden in een constante staat van flux. Het kopen van een Windows-licentie gebruikt in de betekenis kopen in een levenscyclus van een product dat de weg in kaart gebracht van tevoren was.

Windows 10, Microsoft’s Surface all-in-one PC zei aan de kop van oktober hardware te lanceren, Windows 10, Windows 10 tip: Maak een perfecte achtergrond voor uw desktop of lock screen, Cloud, Windows 10 Enterprise nu beschikbaar op abonnement van Microsoft’s cloud-partners; Enterprise Software, nieuwe business model van Microsoft voor Windows 10: betalen om te spelen

Windows as a Service maakt de weg vrij voor nieuwe functies worden shoehorned in als en wanneer dat nodig is, en terwijl sommige zal ongetwijfeld genieten van dat, zou het een nachtmerrie voor zakelijke gebruikers. Ik kan alleen maar hopen dat Microsoft biedt een manier voor gebruikers om essentiële updates van het systeem te scheiden van niet-essentiële updates. De tijd zal het leren.

3: OEM’s zijn opgenomen in de kou

Windows as a Service betekent dat er geen meer grote monolithische upgrade cycli, die op zijn beurt betekent dat de hardware OEMs niet krijgen om te genieten van de oogsttijd die volgt. Pc-verkopen zijn al onderworpen en nieuwe versies van Windows lijken niet te doen die veel voor hen toch boei, dus het effect moet niet katastrofisch voor OEM’s, maar het kan nog steeds betekenen problemen vooruit, vooral voor de kleinere spelers.

Soms diepste oplossing is om het gehele probleem veranderen.

4: Upgrading kan hel

Microsoft hoopt dat het aanbieden van gratis Windows 10 upgrades mensen niet afhouden het kopen van nieuwe pc’s in de aanloop naar de release. Echter, slimme kopers weten dat besturingssysteem updates hel kan zijn, vooral wanneer je te maken met OEM-gebouwde systemen.

Wordt aangeboden een gratis upgrade betekent niet dat de toekomst niet zal worden geplaveid met stuurprogramma’s en software onverenigbaarheden.

5: Gratis af te halen is nog vrij

Het maakt niet uit hoe goed Windows 10 is, waardoor het gratis weg is een indicatie van hoeveel het landschap is veranderd in de afgelopen paar decennia. De dagen van de mensen het kopen van nieuwe pc’s of dure upgrades zijn voorbij. Met zo veel glimmende spullen die er zijn voor mensen om hun geld te besteden aan, mensen zijn niet langer bereid om $ 100 laten vallen op een nieuw OS.

1: bottom line van Microsoft

Geen idee wat deze verandering in de manier waarop Windows is zowel ontwikkeld en uitgebracht zal hebben op de inkomsten. Maar van oudsher Microsoft heeft genoten van hogere inkomsten rond de tijd dat de nieuwe versies van Windows.

Als Windows as a Service eindigt als een eenmalige vergoeding wanneer het apparaat wordt gekocht, dan inkomsten zijn overgeleverd aan de genade van de omzet. Echter, als het een pay-to-play scenario waar iedereen ‘huurt’ Windows voor een bepaalde periode dan kan dit helpen verspreiden inkomsten en glad uit de pieken en dalen.

2: Onzekerheid

Op dit moment is het idee van een gratis upgrade naar Windows 10 lijkt overtuigend genoeg, maar verder dan dat er onzekerheid. Enterprise-gebruikers zullen vooral gevoelig voor elke licentie veranderingen die zullen leiden tot hogere kosten.

Microsoft’s Surface all-in-one PC zei aan de kop van oktober hardware te lanceren

Windows 10 tip: Maak een perfecte achtergrond voor uw bureaublad of lock-scherm

Windows 10 Enterprise nu beschikbaar op abonnement van Microsoft’s cloud-partners

nieuw business model van Microsoft voor Windows 10: betalen om te spelen

Cons

de onbekenden