Wat is DevOps en waarom maakt het uit?

Velen van ons hebben gehoord van DevOps, maar veel minder konden definiëren. Dus wat is het?

Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone, Apple’s garantie voor waterbestendige iPhone 7 niet vloeibare schade; $ 400 Chinese smartphones? Apple en Samsung afschuiven goedkope rivalen, de prijzen te verhogen in elk geval;? Google’s DeepMind claimt belangrijke mijlpaal in het maken van machines praten als mensen

Volgens Wikipedia, DevOps is “een samentrekking van ‘ontwikkeling’ en ‘operations'” en is “een software development methode die de communicatie, samenwerking, integratie, automatisering en het meten van de samenwerking tussen de software-ontwikkelaars en andere IT-professionals benadrukt”.

Als dat het niet doet, probeer dan deze: “Een manier om DevOps begrijpen is door middel van de afkorting Vrouwen- Cultuur, automatisering, metingen en Delen.”

Dat komt met dank aan Patrick Debois, een onafhankelijk IT-consultant, die is een van de leiders op het gebied van DevOps vanaf het begin.

Nog steeds te complex voor jou? Sommigen denken dat de complexiteit is een van de meest aansprekende kenmerken van DevOps voor, zoals Debois opgemerkt tijdens een seminar gehouden vorig jaar, de meest populaire T-shirt bij het evenement zei gewoon: “Keep DevOps Weird”.

Er is altijd een zekere mysterie rond concepten die moeilijk te begrijpen zijn, of die moeite afkomstig is van de complexiteit ervan of uit het simpele feit dat de gebruikers, zoals het op die manier. Maar de complexiteit eigenlijk alleen komt van het feit dat DevOps is twee begrippen lopen in elkaar over.

Software ontwikkeling is goed begrepen door de enorme community van ontwikkelaars en hun professionele collega’s – het is allemaal over de code. Het schrijven van code, de uitvoering van code, het testen van code, re-code te schrijven, haaruitval van de stress van codering, en zo-voort.

Operations is alles over het verzorgen van de systemen die die code uit te voeren. Het is de operationele medewerkers die uitrekenen hoeveel rekenkracht zal de software moet lopen, hoe u de software veiliger te maken, hoe je het efficiënt te kunnen werken, en hoe het draaiende te houden.

De problemen beginnen te ontstaan, omdat deze twee groepen mensen te kijken na de dezelfde systemen, maar verder bestaan ​​in twee relatief gescheiden werelden. De manier waarop ontwikkelaars hebben de neiging om te kijken naar het, zij zijn degenen die de software waarmee de operationele medewerkers gaan vervolgens in op te breken creëren. En dan schreeuwen ze naar elkaar.

Misschien is dat overdreven, maar ik vermoed dat is een situatie die veel mensen zullen herkennen.

Nu, introduceren DevOps in die mix en die twee gemeenschappen moeten leren hoe te werken op een nieuwe manier, waar zij met elkaar samenwerken volledig en van ganser harte voor het welzijn van de organisatie.

Het definiëren van DevOps

Er zijn bijna net zo veel definities van DevOps als beoefenaars. De Agile Admin (TAA) website, gerund door een team van ontwikkelaars die kijken naar DevOps academici zou beschrijven het als “de praktijk van de activiteiten en de ontwikkeling van ingenieurs samen deel te nemen, over de gehele service lifecycle [systemen], van ontwerp tot de ontwikkelingsproces om de productie te ondersteunen “.

Ze voeg dan een belangrijk uitvloeisel en wijzen erop dat dit een grote verandering ten opzichte van eerdere methoden.

Wolk, Cloud computing opgroeit, een API in een tijd, Developer, Google koopt Apigee voor $ 625.000.000, hardware, Raspberry Pi vliegt tien miljoen omzet, viert met ‘premium’ bundel; Veiligheid; Adobe reanimeert NPAPI Flash voor Linux na 4-jaar stasis

DevOps wordt ook gekenmerkt door bedieningspersoneel gebruikmaking van veel van dezelfde technieken als ontwikkelaars hun systemen werken. Het idee is dat in plaats van het vermijden van elkaar op de werkplek, exploitatie en ontwikkeling van mensen moeten leren om in onderlinge samenwerking samenwerken.

In sommige opzichten, niets van dit alles is echt nieuw. Zoals Opensource.com wees erop onlangs, DevOpps is een vervanging en de voortzetting van agile, dat is “een groep van software development methoden waarop de eisen en oplossingen ontwikkeld door de samenwerking tussen zelforganiserende, cross-functionele teams”. Het Agile Manifesto stelt u deze in volle in 2001.

Dit alles komt voort uit de overtuiging dat de code is niet genoeg. De code is pas voltooid wanneer deze volledig is getest en werkt in productie gemaakt. Het Agile Manifesto is snel op wijzen dat agile is geen voorwaarde voor de goedkeuring van DevOps “maar een goed uitgangspunt”.

Soms diepste oplossing is om het gehele probleem veranderen.

Dus als DevOps het even wat niet te vervangen, waarom overwegen?

Het antwoord, zoals het manifest opmerkt, is dat DevOps geen vervanging voor alles of niets kunnen zijn, maar in feite is een nuttige aanvulling op veel IT-gebieden. Bijvoorbeeld terwijl sommige zien DevOps als een terugslag voor ITIL (IT Infrastructure Library) of ITSM (IT Service Management), DevOps en ITIL compatibel zijn, zegt Opensource.

ITIL en ITSM “blijven de beste codificaties van de processen die ten grondslag liggen aan IT Operations, en eigenlijk beschrijven veel van de capaciteit die nodig is om IT Operations een DevOps-stijl werk stroom te ondersteunen”.

En terwijl DevOps werd door sommigen gezien als NoOps – een achterdeur methode voor het verwijderen van de gehele IT-operatie, zal het zetten vaak meer verantwoordelijkheid op de ontwikkeling code-implementaties te beheren en onderhouden van service levels.

Waar moet ik heen volgende?

Hoewel DevOps is een relatief nieuw gebied, is het genoeg om zijn eigen bibliotheek van bronmateriaal voor degenen die meer willen leren te ontwikkelen rond lang. Een snelstartgids: Een goede plek om te beginnen zou Paulus Swartout’s korte maar gezaghebbend boek, Continu levering en DevOps zijn.

Als er één organisatie die samenvat DevOps, zou het Amazon Web Services (AWS), die DevOps in zijn DNA heeft. Niet verrassend AWS heeft een eigen gids voor DevOps die hier begint.

Puppet Labs, die samen met chef-kok Software is een leider in de DevOps gemeenschap, wijst op de Liverpool Victoria gebouw de samenleving als een case study in de manier waarop de methodiek organisaties kan helpen. Voor het gebruik van Puppet software, de database administratie teams die Oracle installaties te beheren “kregen bouwt konden ze niet gebruiken zoals het is, dus ze moesten hen [maar] één keer Puppet Enterprise in [ze vonden] werd gebracht konden ze sneller bewegen te wijzigen , en gewoon add-on modules als nodig is “.

In een ander voorbeeld, de makers van gereedschap onderzoek en analyse Splunk gebruikt chef-kok voor het automatiseren van “alles van basisconfiguratie tot voortdurende integratie van applicatie-updates in de Amazon EC2-infrastructuur ter ondersteuning van Splunk Storm”, aldus de bedrijven.

Met chef-kok, Splunk creëerde een pijpleiding waarin elk stadium van het ontwikkelingsproces werd geautomatiseerd en geïntegreerd, “het versnellen van time-to-market en het verhogen van business agility”, zeiden de bedrijven.

Als u werkt in de IT, of als ontwikkelaar, systeemanalist, programmeur, ingenieur, database admin of security expert, op een gegeven moment zul je moet weten over DevOps.

Lees verder

Ubuntu 15.04 hands-on: een grote sprong voor de ontwikkelaars en de cloud, maar een kleine stap voor de desktop

Chef-kok heeft tot doel de geheime recept voor DevOps creëren succes

Puppet Labs en Dell werken samen aan management software

Cloud computing groeit op, een API in een tijd

Google koopt Apigee voor $ 625.000.000

Raspberry Pi raakt tien miljoen omzet, viert met ‘premium’ bundel

Adobe reanimeert NPAPI Flash voor Linux na 4 jaar stasis