Waarom SSD’s niet uit te voeren

SSD’s zijn een nieuwe en evoluerende (en de SATA-versies zijn al achterhaald) technologie. Het is niet verwonderlijk dat we nog aan het leren hoe en waar ze te gebruiken.

Geef elke VM zijn eigen partitie op de SSD;. Leeftijd SSD’s voor het testen van hun prestaties;. Verwacht lange staart latencies als gevolg van garbage collection.

In dit artikel laten we zien door middel van empirische evaluatie die de prestaties SLO niet tevreden met de huidige commerciële SSD’s kunnen zijn.

Een van de meest populaire toepassingen van SSD in servers die virtuele machines. De geaggregeerde VMs maken van de I / O-blender effect, dat SSD’s omgaan met een stuk beter dan schijven te doen.

De opkomst van big data en de vraag naar real-time informatie zet meer druk dan ooit op de enterprise storage.

Maar ze zijn verre van perfect, als een Usenix FAST 15 papier Towards SLO voldoen SSDs Through OPS Isolation door Jaeho Kim en Donghee Lee van de Universiteit van Seoul en Sam H. Noh van Hongik University wijst erop

Dat is een groot statement. Hier is wat er achter zit.

De onderzoekers gebruikten een 128GB commerciële MLC SSD gekocht off-the-shelf en getest ofwel schoon of ouder. Veroudering wordt geproduceerd door de uitgifte van willekeurige schrijfacties variërend van 4KB tot 32KB voor een totaal schrijven dat de SSD capaciteit overschrijdt, waardoor garbage collection.

Ze vervolgens getest prestaties in elke modus met behulp van sporen uit de Umass Trace Repository. De sporen werden “overgespeeld” het genereren van echte I / O naar de SSD voor drie workloads: financiële, MSN, en Exchange.

Naast het reinigen en de leeftijd van SSD prestaties, ze getest elke VM met zijn eigen partitie op een schone SSD en het uitvoeren van de workloads gelijktijdig op een enkele partitie op een schone SSD.They de tests herhaald met behulp van een oude SSD, tot opmerkelijk effect

IO bandbreedte met individuele en gelijktijdige uitvoering van VM’s.

De auteurs toeschrijven deze enorme prestatie dalingen op de flitser proces van garbage collection. Flash vereist hele blokken worden geschreven. Zodra het aantal ongeldige pagina’s in een blok een drempel bereikt, wordt de resterende goede gegevens herschreven om een ​​nieuw blok – samen met andere geldige gegevens – terwijl de ongeldige gegevens is gespoeld.

Maar, zoals ze er rekening mee dat het niet mogelijk is om precies te weten wat er gaande is in een SSD, omdat de besturingslogica – de flitser vertaling laag (FTL) – is een eigen zwarte doos. We zien de gegevens in de FTL kom en zie het geschreven, maar het interne proces is niet zichtbaar.

Flash-opslag heeft een revolutie teweeggebracht enterprise data-opslag. Bij schijven, I / O’s zijn kostbaar. Met flits, luidt zijn vrijwel gratis – maar schrijft blijven duur.

Goed advies

Star Trek: 50 jaar van positieve futurisme en gedurfde sociaal commentaar, Microsoft’s Surface all-in-one PC zei aan de kop van oktober hardware te lanceren; Hands on met de iPhone 7, nieuwe Apple Watch, en AirPods; Google koopt Apigee voor $ 625.000.000

Als het papier laat zien, met behulp van een SSD slecht kan het grootste deel van de mogelijke prestatie te verspillen. En tot leveranciers geven gebruikers de juiste controles – de mogelijkheid om garbage collection pauzeren nuttig zou zijn – SSD’s zal onvermijdelijk niet aan hun volledige potentieel te bereiken.

Reacties welkom, zoals altijd. Het papier heeft betrekking op een stuk grond. Ik ben van plan een langer duren later deze week op StorageMojo.

NetApp introduceert mid-tier systeem voor data meren, partners met Zaloni

Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia’

Opslag; NetApp introduceert mid-tier systeem voor data meren, partners met Zaloni, Cloud, Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia, datacenters, Dell Technologies lanceert: Hier is wat te kijken als Dell, EMC, een schare van enterprise bedrijven te combineren; opslag; Facebook open bronnen ZStandard data compressie-algoritme, is bedoeld om de technologie te vervangen achter Zip

Dell Technologies lanceert: Hier is wat te kijken als Dell, EMC, een schare van enterprise bedrijven te combineren

Facebook open bronnen ZStandard data compressie-algoritme, is bedoeld om de technologie te vervangen achter Zip

de experimenten

Variabelen

De Storage Bits nemen