VMware vSphere 4 Herziening

Gelanceerd in april, VMware vSphere 4 is de laatste grote release van het bedrijf ESX server virtualisatie platform. Hoogtepunten van de nieuwe suite zijn Thin Provisioning, Data Recovery, Fault Tolerance en Distributed Power Management, die allemaal zullen we kijken in meer detail in deze review.

Welke versie;? We vonden vSphere eenvoudig te implementeren en nog gemakkelijker te gebruiken. Maar het kiezen van de versie die geschikt is voor u zou kunnen lastig zijn. De vSphere hypervisor kan worden gekocht in vier verschillende versies (Standard, Advanced, Enterprise en Enterprise Plus), is er ook een gratis downloadbare versie, genaamd ESXi. Elke versie kunt u meerdere virtuele machines (VM’s) te hosten op een enkele server, zodat de gratis ESXi voldoende voor kleine organisaties en voor sommige test- en ontwikkelomgevingen zou kunnen zijn. Echter, de betaalde versies worden geleverd met diverse extra functies, zoals de mogelijkheid om pool groepen van VM’s samen en plaats beperkingen op de server middelen die elke pool kunnen gebruiken.

In aanvulling op vSphere, één exemplaar van VMware’s management suite, vCenter Server, is een essentiële voorwaarde voor veel van de geavanceerde functies en moet apart worden aangeschaft. De logica is hier dat de meeste klanten hebben veel vSphere servers, maar slechts één of enkele, vCenter Servers. Dus de meeste mensen nodig hebben om meerdere vSphere licenties en slechts een paar vCenter server licenties te kopen. Houd in gedachten, maar dat het de vSphere-licenties die de geavanceerde functionaliteit te dekken, zoals vMotion en Data Recovery.

Als dit klinkt een beetje verwarrend dan ben je niet alleen bent, en zorg nodig zullen zijn om ervoor te zorgen u alle componenten die nodig zullen zijn aan te schaffen. Zo werden onze tests vastgelopen voor een paar weken, want we hadden vSphere Enterprise Plus-licenties, maar geen licentie voor vCenter Server. Gelukkig VMware biedt een online aankoop Advisor vragenlijst die moeten helpen om u te wijzen in de goede richting.

Deze complicaties terzijde, we waren blij om te zien de suite is sterk geëvolueerd sinds de vorige versie. De meest opvallende veranderingen zijn een aantal nieuwe functies die zijn ontworpen om bedrijven te helpen IT-afdelingen houden hun systemen met wat er ook gebeurt, en de meeste van hun middelen.

Thin Provisioning; De nieuwe optie vStorage Thin Provisioning kunt u VM configureren dat alleen de hoeveelheid opslagruimte die nodig zijn door hun Virtual Machine Disk-bestanden (VMDKs) te gebruiken. U stelt een maximale grootte van de VMDK op de gebruikelijke manier, maar met thin provisioning op zijn plaats, als de maximale limiet is 10 GB, maar het VM gebruikt 4,5 GB voor zijn OS, applicaties en data, dan is de VMDK zal gebruik maken van 4,5 GB aan opslagruimte op uw server. De hoeveelheid serveropslag dynamisch groeien naarmate er meer gegevens toegevoegd aan de VMDK tot de geconfigureerde maximale. Dit is in tegenstelling tot de eerdere aanpak, waarbij de beheerders definieerde de maximale grootte van de VMDK toen de VM is gemaakt, en de VMDK altijd bezet dat bedrag van de opslag op de server, ongeacht hoeveel data het eigenlijk bevatte.

We testten dit door het creëren van een nieuwe VM geconfigureerd met een 8GB virtuele VMDK en de optie Thin Provisioning. Vóór het opstarten van de VM voor de eerste keer de VMDK bezette slechts een paar bytes aan schijfruimte op de server. We keken dit groeien naar ongeveer 800MB als we een kopie van Ubuntu Linux in onze VM geïnstalleerd. Thin provisioning is een uitstekende manier om het meeste uit uw bestaande opslagruimte te maken, en kan gemakkelijk helpen organisaties uit te stellen het kopen van extra schijven voor hun vSphere servers. Het zal ook tijd besparen voor beheerders, die nu kan voorkomen dat u handmatig de grootte van een VMDK die is opgevuld, omdat het gemaakt zonder voldoende hoofdruimte uit te breiden – een veel voorkomend probleem voor thin provisioning. Beheerders kunnen een VM nu configureren met veel VMDK stahoogte, veilig in de wetenschap dat het alleen de schijfruimte die daadwerkelijk is vereist zal gebruiken. Helaas vStorage Thin Provisioning werkt slechts in één richting, wordt dus de vrije ruimte normaal gesproken niet teruggewonnen uit de opslag op de server als de gegevens wordt verwijderd uit een VMDK. Echter, in onze tests teruggewonnen we ruimte door het op nul zetten partities op onze VMDK en het gebruik van vSphere’s Migrate optie om de VMDK te verplaatsen naar een ander opslagapparaat. Dit zou kunnen gebeuren zonder VM downtime, mits u de optie Storage VMotion hebt gekocht.

Data Recovery, Thin provisioning is een geweldige aanvulling op het VMware arsenaal, maar boven aan de lijst van nieuwe functies is waarschijnlijk Data Recovery, die uitgebreide tools toevoegt aan back-up en herstel van VM’s, terwijl ook het minimaliseren van de hoeveelheid opslagruimte die wordt verbruikt door de back-upgegevens. In onze tests vonden we dat deze functie was verrassend snel en gemakkelijk te gebruiken. We genavigeerd naar het tabblad Data Recovery in de vSphere Client en geklikt op een VM naar het menu Data Recovery, wat ons toeliet om back-ups die al werden gedefinieerd lopen, en om nieuwe banen te definiëren te krijgen. Typisch zou een back-up werk van een groep van verwante VM’s die samen moeten worden back-up te nemen. We zouden ook een backup een individuele VM met behulp van de back-up optie Nu, en kon individuele VM’s te herstellen in vrijwel dezelfde manier.

Het herstellen van een back-up van virtuele machine (VM) van de vSphere Client.

Het hebben van back-up voorzieningen geïntegreerd in de vSphere Client in plaats van te hoeven een apart programma te starten is uiteraard zeer handig. Maar het belangrijkste voordeel van de functie Data Recovery is de data de-duplicatie (deduplicatie) vermogen. Dit betekent dat als u back-up van een VM twee keer en het enige verschil tussen de eerste back-up en de tweede was een paar bytes definieert het IP-adres, zou de tweede back-up slechts een paar bytes aan opslagruimte te gebruiken. Beter nog, deduplicatie werkt in meerdere VM’s, zodat u denkbaar back-up van een groot aantal VM’s met behulp van slechts een zeer kleine hoeveelheid opslagruimte.

De belangrijkste beperking van de Data Recovery is dat het alleen werkt met disk-gebaseerde storage, zodat je nodig hebt om extra back-up producten te gebruiken om uw back-ups op een tape library of andere offline opslag te zetten.

Fault Tolerance; Een andere baanbrekende toevoeging is de Fault Tolerance functie, die een gekloonde kopie van de geselecteerde VM’s op een tweede server draait. De gekloonde kopie loopt in het slot stap met de originele, dus als de eerste server uitvalt de kloon is klaar om direct over te nemen.

VMware Fault Tolerance werkt met elk besturingssysteem en de toepassing, maar de VM moet worden geconfigureerd met een dikke-Eager-Zero (TEZ) -type virtuele harde schijf. In tegenstelling tot de Dunne Voorziening harde schijven, is de hoeveelheid opslagruimte gebruikt door een TEZ disk gespecificeerd wanneer het gemaakt, en niet dynamisch veranderen, afhankelijk van de hoeveelheid gegevens die het bevat. Dus als je een 10GB TEZ schijf te maken, het zal altijd gebruik maken van 10GB aan opslagruimte. Er is een marginale prestatiewinst gebruiken TEZ format opzichte Thin Provisioning schijven, maar in de meeste gevallen is dit niet voldoende om de kosten voordeel van laatstgenoemde compenseren. De meeste VMs zal daarom Thin Voorziening opslag. Echter, kunnen beheerders opgeven welke indeling ze willen bij het creëren van een VM, en kan converteren tussen de formaten als ze van gedachten veranderen.

In onze tests hebben we een VM met Windows Server 2008 en ingesteld met een TEZ schijf en geconfigureerd voor fouttolerantie door met de rechtermuisknop te klikken op de muis op het pictogram van de VM’s in de belangrijkste inventaris hiërarchie en het selecteren van Turn On Fault Tolerance. Het duurde maar een paar seconden om dit te doen met de muis, en vSphere duurde 45 seconden om de kloon te maken en te laten werken. De VM hoefde niet te worden uitgeschakeld of opnieuw opgestart.

Als de VM een TEZ-formaat virtuele schijf niet over het moet worden uitgeschakeld zodat de VMDK kan worden omgezet. Afgezien van dit, wordt dezelfde procedure gebruikt om fouttolerantie mogelijk te maken – net klik rechts op de VM en selecteer de optie fouttolerantie. Wanneer we dit getest met een andere VM, vSphere net nam drie minuten maken en activeren van de kloon, inclusief de tijd nodig om de 6 GB VMDK converteren naar het gewenste formaat. Het lijkt erop dat er een kleine bug in de huidige versie die het proces zorgt ervoor dat te mislukken als je probeert om een ​​falut-tolerante kloon van een niet-TEZ formaat VM creëren zonder eerst de stekker eruit trekken. VMware vertelde ons dat het op de hoogte was van deze.

We testten fouttolerantie door het openen van een console op beide VMs. vSphere gaf een pop-up ons te vertellen dat de gekloonde VM scherm was een alleen-lezen-display, dus we konden geen wijzigingen aan de kloon met behulp van de muis of het toetsenbord te maken. Echter, het display van de kloon was altijd identiek aan de bron VM – als we verhuisden de muisaanwijzer op de bron, de muisaanwijzer ook bewogen op het gekloneerde scherm VM’s. vSphere biedt ook een optie om de kloon te testen door daadwerkelijk overschakelen naar het.

Samengevat Fault Tolerance is zeer eenvoudig te gebruiken – veel meer dan het bereiken van soortgelijke resultaten met behulp van Windows Server Clustering Services. vSphere Fault Tolerance heeft het extra voordeel dat ze volledig OS onafhankelijk, dus u kunt elk besturingssysteem en applicatie-fouttolerante te maken. Ook is het u niet nodig om extra licenties te kopen voor de kloon VM. Fault Tolerance en Data Recovery komen beiden in de top drie vSphere versies (Advanced, Enterprise en Enterprise Plus).

Distributed power management; Een andere opvallende toevoeging aan vSphere is Distributed Power Management (DPM), die uw vSphere-omgeving bewaakt en voortdurend probeert het aantal vSphere servers nodig zijn om uw VM’s te hosten te minimaliseren. Waar mogelijk is vMotion zal gebruiken om VM’s te migreren naar het kleinste aantal vSphere gastheren en vervolgens uit te schakelen ongebruikte degenen. Bijvoorbeeld, misschien heb je vijf vSphere servers hosten van 50 VM’s, elk met een Windows XP desktop voor een externe werker. Gedurende de dag dat de 50 VM’s gebruiken allemaal een eerlijk bedrag van server resources, zodat DPM verspreidt ze over vijf vSphere servers. Maar ‘s nachts of tijdens het weekend, als niemand werkt, de VM’s zitten inactief, dus DPM ze allemaal op één server zal bewegen en schakel de andere vier. De VM’s worden gehouden running te allen tijde, zodat gebruikers verbinding kunnen maken wanneer ze maar willen. Nogmaals, deze functie werkt onafhankelijk van het VM besturingssysteem en applicaties, maar in dit geval de vSphere-servers nodig ofwel een Wake-On LAN-functionaliteit of Lights-Out Management kaart, zodat ze kunnen automatisch worden ingeschakeld wanneer dat nodig is. DPM is alleen beschikbaar in de twee high-end vSphere versies (Enterprise en Enterprise Plus).

Usability, vergunningen en prestatie; In onze laboratoriumtests, vonden we VMware’s nieuwe virtualisatie suite gemakkelijker te installeren en te gebruiken dan de vorige versie. Dergelijke verbeteringen lijkt misschien cosmetisch, maar als ze helpen om de productiviteit te verhogen dan hebben ze ook helpen om het meeste uit uw bestaande middelen te krijgen.

Voor zover licenties betreft, wordt vSphere 4 gelicentieerd per processor, waarbij elke ‘processor’ wordt gedefinieerd als een bevolkt CPU socket met maximaal zes fysieke cores in het geval van de Standard en Enterprise-versies, of 12 cores voor de Advanced en Enterprise plus edities. Volgens VMware’s online winkel, zou onze test installatie van vSphere 4 Enterprise Plus kost £ 3345 (ex. BTW) met één jaar Platinum (24×7) te ondersteunen. Om dat, dan moet je naar een ander £ 4.795 (ex. BTW) toe te voegen voor vCenter Server 4 Standard (inclusief Orchestrator en Linked-modus) met dezelfde ondersteuning deal. Eindtotaal: een flinke £ 8.140 (excl. Btw). Je zou de kosten te verlagen enigszins door te kiezen voor een goedkopere Gold ondersteuningsplan.

Hoewel we waren niet in staat om dit te verifiëren in onze tests, VMware zegt netwerk- en storage prestaties zijn verbeterd met 300 procent ten opzichte van de vorige versie van ESX Server. Je kan nu rekenen op een VM te kunnen verschuiven 30GB / s via een netwerk, en 300.000 I / O-bewerkingen per seconde (IOPS) op een SAN – het verstrekken van uw LAN- en SAN-kit zijn tot de behandeling van de lading.

vSphere bevat ook een reeks andere prestatieverbeteringen en versterkt features. Zo heeft het maximum aantal virtuele CPU’s die naar een VM kan worden toegewezen verdubbeld tot 8 (alleen beschikbaar in Enterprise Plus), terwijl de maximale hoeveelheid RAM dat een VM kan worden toegerekend viervoudig gestegen tot 255GB (alle vSphere versies). Alle versies van vSphere servers kunnen nu worden uitgerust met maximaal 64 logische CPUs en 1TB RAM en elke vShpere server kan verwerken 256 ingeschakelde VM. VMware heeft ook getweaked de RAM Over Commit functie. Bijvoorbeeld kan de som van de RAM alle VM die op een server 8 GB RAM nu 16 GB. In feite is er een enorme lijst van indrukwekkende grenzen en mogelijkheden van deze aard, en het kan de moeite waard zijn te vergelijken VMware lijst aan de wedstrijd als je een grootschalige implementatie van plan bent.

Microsoft Sprightly, Take Ten eerste: Maak boeiende content op uw smartphone

Xplore Xslate D10, First Take: Een stoere Android tablet voor veeleisende omgevingen

Kobo Aura ONE, First Take: Groot-screen e-reader met 8GB opslagruimte

Getac S410, First Take: Een stoere, outdoor-vriendelijke 14-inch laptop