Ubuntu Linux hoofden naar smartphones, tablets en smart tv’s.

Mark Shuttleworth, oprichter van Canonical Ubuntu &

Mark Shuttleworth, oprichter van Canonical, het bedrijf achter Ubuntu Linux, zal aankondigen op de Ubuntu Developer Summit in Orlando, Florida, dat ze zal nemen Ubuntu Linux op smartphones, tablets en smart tv’s.

In een interview in een voorschot van de officiële aankondiging, Shuttleworth vertelde me, dat hun op korte termijn plannen zijn om Ubuntu 12.04 te maken, de volgende lange termijn ondersteuning (LTS) van hun Linux distributie, zo stabiel mogelijk en de Unity desktop-interface te geven Het is definitief fit en polish voor zowel thuis en zakelijke Linux-desktop-gebruikers. Daarna echter Canonical zal de uitbreiding van zijn populaire Linux-desktop voor alle computerapparatuur.

Shuttleworth zei: “Dit is een natuurlijke uitbreiding van onze idee Ubuntu Linux voor de mens. Als mensen van desktop tot nieuwe form factors voor het berekenen zijn verhuisd, is het belangrijk voor ons om uit de gemeenschap uit te reiken op deze platforms. Dus hebben we ‘ll omarmen de uitdaging hoe Ubuntu te gebruiken op smartphones, tablets en smart-schermen. ”

Terwijl Canonical nooit had gezegd dat ze van plan waren over het exporteren van Unity, de GNOME-gebaseerde desktop, voorbij de desktop, ik, en anderen, hebben lang gedacht dat Unity Linux desktop Ubuntu’s zag eruit als een natuurlijk voor tablets. Inderdaad, als Eenheid in het najaar van 2010 Jono Bacon, de Ubuntu Community Manager eerste verscheept, vertelde me dat “alle stukjes op hun plaats zitten om een ​​Ubuntu tablet te creëren.”

Het blijkt het was niet alleen de technische stukken. Shuttleworth vertelde me dat ze “waren in gesprek met partners voor anderhalf jaar” tot stand te brengen Ubuntu naar smartphones en tablets. Dat is een reden waarom, hoewel sommige mensen, zoals de website van de eigen Jason Perlow zijn gevuld met woede over sommige Unity design-elementen, zoals de verplaatsbare linker werkbalk, Canonical zal niet worden verplaatst of, zodat gebruikers eenvoudig wijzigen het.

Welkom bij Ubuntu 11.10 en de look van de toekomstige tablet Ubuntu’s. (Fotogallerij)

Shuttleworth verklaarde, “Eenheid heeft een sterke ontwerpvisie en een deel van dat wil coherent schermen bieden verschillende platforms. Hoewel het niet one size geschikt voor alle een gemeenschappelijk ontwerp is van vitaal belang voor het.” Nog steeds, ‘Niets is gegoten in steen. Toch, aangezien de Eenheid op het bureaublad is onderdeel van een groter geheel, kijken we naar de ervaring als geheel. ” Dus, “We willen een consistent platform met een strak gestructureerd gebruikerservaring.

Ubuntu is niet de enige die naar een multi-platform interface te zien op deze manier. Microsoft, met zijn Metro-interface, is het nemen van een vergelijkbare aanpak in Windows 8. Ubuntu, echter, is de scheepvaart haar nieuwe look-interface sinds vorig jaar op desktops

Nog steeds, ook als Windows 8, zult u niet het zien van een productie-versie van multi-device Ubuntu anytime soon. Shuttleworth zei dat hij verwacht dat een volledig gebakken en klaar om Ubuntu te gaan voor alle apparaten verschijnen in Ubuntu 14.04-april 2014. In de tussentijd is er zelfs geen alpha code. Ze nemen hun tijd, want ze willen het goed te krijgen. Shuttleworth zou niet zeggen wanneer de eerste code lijkt.

Wanneer het lijkt, zal het touch-enabled en beschikbaar op alle architecturen die Ubuntu draait momenteel op zijn. Vooral echter Shuttleworth ziet “relatie met ARM kritisch. ‘ Dus, terwijl hij nog niet kan leveren “een product schema, Ubuntu is al bezig met de hardware partners om producten op de markt te brengen. Zoals voortgang wordt gemaakt zal Ubuntu het apparaat-specifieke code, open source te nemen, en rol het in standaard Ubuntu .

Als ik een man wedden, zou ik wed dat we ontwikkelaar tablets en smartphones zou zien met ARM-processors te verschijnen in het tweede kwartaal van 2012. Canonical echt wil de LTS versie van zijn Linux om zaken klaar zijn. Na dat, hoewel, verwacht ik dat Ubuntu om haar energie te richten op andere platformen.

Mobiliteit, T-Mobile gratis iPhone 7 aanbieding geldt upfront kosten en veel geduld, de iPhone; Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone, mobiliteit; $ 400 Chinese smartphones? Apple en Samsung afschuiven goedkope rivalen, de prijzen toch te verhogen, Telco’s;? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en gratis voice

U kunt zich afvragen: “Hoe kan Ubuntu verwachten om marktaandeel te grijpen in een wereld waar Android en Apple’s iOS zijn al zo sterk?” Dus, vroeg ik Shuttleworth. Hij antwoordde: “De wereld apparaat is zeer concurrerend en zeer dynamisch, terwijl Android en iOS domineren handheld apparaten, kan verstorende elementen zelf nog vast te stellen.” Daarom, “Ubuntu en Windows kan nog steeds een echte kracht.

In het bijzonder, Shuttleworth ziet “Android als belangrijkste concurrent. Maar uit de industrie oogpunt, heeft Google overname van Motorola Mobility schudde de hardwareleveranciers, zodat een aantal van hen zijn op zoek naar niet-Android-alternatieven.”

Shuttleworth voegde eraan toe dat Canonical erg sympathiek om de service partners en onafhankelijke softwareleveranciers (ISV) s kan zijn. Met Ubuntu, “er is genoeg ruimte om de inkomsten met de aanbieders. We hebben ook al van mensen die al zijn de scheepvaart tabletten die ze willen Ubuntu op de tablet gehoord te delen.” Bovendien, “Ubuntu heeft al een ontwikkelaar en klantenbestand.

Zoals voor de andere alternatieven, “OEM’s hebben moeilijke keuzes. Ze kunnen hun eigen besturingssysteem, zoals wat HP heeft gedaan voor een tijdje met webOS of werken in een consortium op te bouwen, Consortia [zoals die achter de nu effectief ter ziele MeeGo] kan ‘t winnen. Ze kunnen een krachtig, direct uitzicht op met hun producten niet te gebruiken. De slimste OEM strategie is om mensen uit te spelen tegen elkaar. zo is een aantal OEM’s willen Ubuntu hebben als een storend element. een sterke Ubuntu kunnen zowel meer coöperatieve met OEM’s dan een groter bedrijf en geef ze leverage met Google en Microsoft. ” Ten slotte, en dit vertelt, “Ubuntu heeft aangetoond dat we deadlines kan raken en te innoveren. We kunnen een goed plan en producten te leveren.

Eerlijk gezegd, dit is een pragmatische plan dat ik denk dat kan goed werken. Wat denk je? Wilt u Ubuntu op uw tablet? Jouw telefoon?

 verhalen

Waarom Ubuntu 11.10 vervult me ​​met woede

Ubuntu Linux zal proberen voor de zakelijke desktop

Ubuntu Linux 11.10: Eenheid wordt volwassen (Review)

Ubuntu Linux hoofd naar de wolken

Gallery: Het installeren van de nieuwste Ubuntu Linux: Ubuntu 11.10

T-Mobile gratis iPhone 7 aanbieding geldt upfront kosten en veel geduld

Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone

$ 400 Chinese smartphones? Apple en Samsung afschuiven goedkope rivalen, de prijzen te verhogen in ieder geval

? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en gratis voice