Thunderbolt: de woning prijs en prestatie leider

Enkele jaren geleden een Intel korter beloofde me $ 50 10Gb Ethernet-poorten. De shocker: de prijzen zijn zeer weinig in de laatste 8 jaar gedaald. Waarom?

Ik kijk niet terug zo vaak als ik zou moeten. Maar deze opmerking van een van de website lezer gevraagd wat terugblik en onderzoek

Ik lees net een heel oud voorwerp (Bouwen van een 10 Gbit thuisnetwerk voor $ 1100) [januari 2008] van jou en ik ben zeer geïnteresseerd in het creëren van een snel netwerk. Kunt u dit artikel updaten of kunt u mij laten zien waar ik kan soortgelijke apparatuur voor hetzelfde bedrag. Ik kan niet vergelijkbare prijzen vinden en ik moet de doorvoersnelheid voor mijn renderfarm en snelle overdracht van andere bestanden op mijn thuisnetwerk.

Dat “zeer oude” artikel bedekt een speciale aanbieding voor een Infiniband netwerk – 2 10Gb adapters, kabels en een 8-poorts switch. Verrassend, het is nog steeds een concurrerende deal, 8 jaar later.

Apple introduceerde zijn eerste GigE systeem in 2000. 15 jaar later GigE is nog steeds standaard op Mac-systemen.

De stijgende getijden van big data, video en cloud computing aan het rijden bent een enorme vraag naar snellere en efficiëntere netwerken. We verdiepen in hoe dingen zoals software-defined netwerken (SDN) en nieuwe draadloze technologieën waarmee business transformatie.

Het is duidelijk dat Apple’s – en iedereen anders – networking investeringen zijn in te gaan op Wi-Fi, Ethernet niet. Mensen zijn bereid om te betalen voor het gemak van een snellere Wi-Fi, niet zozeer voor een snellere Ethernet.

Die laat zien in de prijsstelling. De laagst geprijsde 10gig PCIe adapter online is ongeveer $ 100. Hetzelfde met de laagste kosten Infiniband adapter.

Laagste kosten Thunderbolt adapter: $ 72. Voor 20Gb / s van Asus.

Natuurlijk kan Thunderbolt niet veel van de dingen Ethernet doet, zoals routing of communiceren met tientallen apparaten te doen. Maar voor thuisgebruikers die willen een paar randapparatuur aan te sluiten, Thunderbolt is de duidelijke leider.

Je kunt zelfs fiber optic Thunderbolt-kabel honderden meters lang. De mogelijkheid om verbinding te maken met PCIe randapparatuur is uniek zo goed Thunderbolt.

Thunderbolt is niet schakelbaar, dus daisy-chaining is de enige keuze. Ik heb momenteel 5 – van 6 maximum – apparaten op mijn Thunderbolt installatie en het werkt geweldig.

Opslag; NetApp introduceert mid-tier systeem voor data meren, partners met Zaloni, Cloud, Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia, datacenters, Dell Technologies lanceert: Hier is wat te kijken als Dell, EMC, een schare van enterprise bedrijven te combineren; opslag; Facebook open bronnen ZStandard data compressie-algoritme, is bedoeld om de technologie te vervangen achter Zip

GigE: manier oud.

Wil je meer apparaten? Koop een andere adapter. De Mac Pro 6 Thunderbolt-poorten kan een monster te bouwen.

Gezien alle angst rond prijsstelling Thunderbolt’s vroeg, lijkt het erop dat Intel en Apple zijn iets goed doen in vergelijking met Ethernet. Het is nu de laagste kosten en de hoogste prestaties thuisnetwerk beschikbaar.

Hoffelijk opmerkingen welkom, natuurlijk.

NetApp introduceert mid-tier systeem voor data meren, partners met Zaloni

Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia’

Dell Technologies lanceert: Hier is wat te kijken als Dell, EMC, een schare van enterprise bedrijven te combineren

Facebook open bronnen ZStandard data compressie-algoritme, is bedoeld om de technologie te vervangen achter Zip

De Storage Bits nemen