Tech journalistiek is de weg kwijt

Deze week al de tech sites en kranten tech secties zullen vol verhalen over massa geproduceerde consumentenelektronica worden tentoongesteld op de Consumer Electronics Show in Las Vegas.

Sommige sites zullen beweren scoops, omdat ze waren de eersten die een lijst van technische specificaties te publiceren voor een product. Alle sites zullen de kleur, de afmetingen en het gewicht van de producten te melden. Hoe ben tech journalistiek uitgegroeid tot zo’n vervelende product reporting?

Ik ben matig geïnteresseerd in tech-producten omdat ik ze gebruiken, maar het lijkt erop dat er zijn zo veel betere tech verhalen te schrijven dan die wordt geschreven door tech-journalisten.

Onze digitale technologieën zijn ongelooflijk, ze kunnen worden gemaakt in miljoenen gespecialiseerde technologieën in elke branche. We hebben nooit gehad hulpmiddel dat zo flexibel en herconfigureerbare on the fly, die kunnen worden gemaakt in zo veel verschillende soorten gereedschap. Wat kunnen we doen met deze technologieën? We hebben nog maar net krassen op het oppervlak.

Het is een post-technologie wereld in dat de technologieën nu zijn geweven in het kader van onze werkelijkheid, ze helpen bij het creëren van een gemengde realiteit die ons leven, onze gemeenschappen, onze toekomst zal veranderen. Maar de technologie zal geen garantie voor een goede toekomst, tenzij we werken om het te maken.

De media voert een zeer belangrijke rol in het helpen van hun lezers en kijkers de wereld te begrijpen en om de aandacht te verontrustende trends te brengen. Maar onze tech media is vooral geïnteresseerd in de producten wat betekent dat we nog minder waakhonden.

Als we niet oppassen, kunnen we per ongeluk schilderen onszelf in een hoek met ons gebruik van technologieën en belanden in een moderne versie van Noord-Korea of ​​een andere gruwelijke samenleving.

Minder waakhonden in de media is ook een voordeel voor die groepen die zich inzetten voor een toekomst die een bevoorrechte paar gunsten te creëren.

De ‘Internet of Things’ is alledaags in vergelijking met het ‘Internet of Life.’ Producten zijn zonder betekenis, wat wij met hen is hoe we vooruitgang. En hoe technologie ons kan helpen na te streven betekent in het leven is veruit de meest interessante vraag in tech rapportage. Het zal niet worden gevonden op de CES.

Technologie kan een toekomst die is golden voor alle, of gruwelijke voor veel mogelijk te maken. Als je jezelf als een techno-utopische moet u ook een techno-activist zijn. We moeten om te werken voor een toekomst die goed blijkt.

Brandstofcellen gekomen van de leeftijd op de CES 2016

Zakelijke, uitdaging tech leiders: Het vinden van innovatie die zaken

CES; Brandstofcellen gekomen van de leeftijd op de CES 2016; CXO; zakelijke, uitdaging tech leiders: Het vinden van innovatie die zaken; CES; Ed Bott’s Weekly Wrap: CES 2016, Cortana op Cyanogen, meer Windows 10 privacy kerfuffle, Amazon; CES 2016: Amazon Echo’s Alexa speelt een hoofdrol (en ze is zelfs daar niet)

Ed Bott’s Weekly Wrap: CES 2016, Cortana op Cyanogen, meer Windows 10 privacy kerfuffle

CES 2016: Amazon Echo’s Alexa speelt een hoofdrol (en ze is zelfs daar niet)