Symantec rapport: Veel medewerkers zijn OK met het stelen van zakelijke gegevens

Symantec heeft een aantal nieuwe cijfers uit een wereldwijde enquête dat veel CIO’s en IT-managers die er misschien unnerve gepubliceerd.

Op basis van het verslag van Symantec, Wat is Yours Is Mine: Hoe Werknemers zetten Uw Intellectual Property at Risk, de bottom line is dat de meeste werknemers niet veel zorgen te maken over de beveiliging van bedrijfsgegevens – en velen van hen zijn prima met stelen .

Hier zijn enkele van de details

Eén van de problemen hier kunnen eenvoudigweg gebrek aan bewustzijn.

Bijvoorbeeld, vonden de onderzoekers dat 62 procent van de werknemers dachten dat het was “aanvaardbaar werkdocumenten over te dragen aan personal computers, tablets, smartphones of online delen van bestanden toepassingen.” Symantec voegde eraan toe dat de meeste van hen niet de moeite het wissen van de data omdat “ze geen kwaad te zien in het houden van het.

Dit zou alle mogelijk vertalen naar BYOD (breng uw eigen apparaat) en het gebruik van andere apparaten voor werkgerelateerde doeleinden op andere momenten.

Dus, net als bij veiligheidsvraagstukken rond sociale media en persoonlijke apparaten op de werkplek, een beetje opleiding zou een lange weg te gaan bij het draaien rond deze bezwaren – althans tot op zekere hoogte.

Samen met meer IT-beleid van onderwijs en opleiding, Symantec stelde voor de implementatie van een data beschermingsbeleid voor het bewaken van IP-gebruik evenals vereisen werknemers om non-disclosure overeenkomsten te ondertekenen.

Ter referentie, de enquête, die werd uitgevoerd door het Ponemon Institute in oktober ondervraagde 3.317 mensen in zes landen: de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Brazilië, China en Zuid-Korea.

Afbeelding via Symantec

Re-thinking veiligheid fundamentals: Hoe verder te gaan dan de FUD

? M2M markt stuitert terug in Brazilië

FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren

WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging op te lossen

50 procent van de werknemers die vertrokken of hun baan verloren in het afgelopen jaar hebben vertrouwelijke bedrijfsgegevens bewaard, en 40 procent van hen zijn toegelaten tot de planning om die inhoud te gebruiken in hun nieuwe banen;. 56 procent van de werknemers niet geloven dat het een misdaad om gebruik maken van de handel geheime informatie van een concurrent;. 44 procent denkt dat een software-ontwikkelaar die source code ontwikkelt voor een bedrijf heeft een aantal eigendom in zijn of haar werk en uitvindingen. 42 procent niet geloven dat het een misdaad om die broncodes hergebruiken, zonder toestemming, in projecten voor andere bedrijven.

Veiligheid, Re-thinking veiligheid fundamentals: Hoe verder te gaan dan de FUD; Innovatie; M2M-markt stuitert terug in Brazilië, veiligheid, FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren, veiligheid, WordPress dringt er bij gebruikers in staat om te werken? nu om kritieke gaten in de beveiliging op te lossen