Surface Pro en Surface RT moeten verschillende kleuren hebben

Terug in de dag dat ik gebruikt om zelf een Dell Inspiron laptop. Toen nam ik het uit de zak en zet het op het bureau, het logo was de juiste manier voor mij om het te lezen, maar toen ik knipte het deksel was ondersteboven om iedereen;. Op een gegeven moment veranderde dit. Cue het verhaal van hoe in Sex in the City het Apple-logo is de verkeerde weg omhoog. Net als draagtassen van winkels die ook het verhaal adverteren maar ook als nuttig zijn voor het vervoer van goederen, een rechts-way-up logo op uw laptop bouwt het merk. Dat logo op het deksel is niet voor uw persoonlijk genot – het is om uw collega’s te vertellen dat je akkoord van de deivce u gebruikt.

Dus waarom zijn de Surface RT en Surface Pro dezelfde kleur?

Ik ben altijd geïnteresseerd in wat apparaten mensen gebruiken, en ik meestal “device watch” wanneer ik in het openbaar. Zoals ik liep door en afwisselend zaterdag in Amsterdam Schiphol vorige week, zag ik een hele lading iPhones, een flink aantal van de oude school BlackBerry-toestellen, laptops van Dell, ThinkPads, handvol iPads, een iPad mini, en een paar andere generieke apparaten ., het is het “generieke apparaten”, die mij wel zorgen baart. Als iemand die de industrie kijkt heel scherp, zou je denken dat ik zou in staat zijn om een ​​definitieve lijst van wat ik heb gezien te maken. Ik kan het verschil tussen een Dell en een ThinkPad over een behoorlijke afstand terwijl zittend bij de gate te spotten, maar als iemand kan maximaal een zwarte rechthoek dat is niet een iPhone en begint te porren bij het, ik meestal niet weet wat het is .; u zult merken dat ik geen Surfaces, RT of “early release voor Microsoft super-vrienden” Pro heeft spotten. Dat is niet verrassend, maar voorstellen dat ik iemand met een oppervlak tegenover de vertrekhal had gezien. Hoe zou ik kunnen weten of het was een RT of Pro? Ze zijn allebei zwart, en het verschil in dikte kan je niet vertellen zonder nadere inspectie;. Het antwoord, verschillende kleuren. Glance over – of “Mmm, een prachtige groene Surface” Ik zie ik zie een mooie rode Surface, moet een RT worden “, voeg een Pro!

Ik ben geen grafisch ontwerper, maar ook voor uw delectation Ik heb deze mockups van een rode en groene Surface. Ik laat je in een geheime – Ik ben heel trots op hoe dit kwam. Je moet de eerste poging heb gezien. Ook de poorten op de rode niet aan de verkeerde kant, en nee, ik heb niet alleen flip het beeld horizontaal. Nou, OK, ze zijn en ik deed. Echter, het punt is, als je kleuring wist verteld dat één was RT en de andere Pro, op zoek naar die foto je weet dat je een exemplaar van elk type.

Deze aanpak zou helpen om twee dingen. Ten eerste, ik ben geen expert in industrieel ontwerp, maar de meeste new-wave Windows kit komt uit in zwart of zilver dozen. Alleen Lenovo is dapper genoeg geweest om te komen met een schitterende gebrande oranje kleur op de Yoga 11. Microsoft toegevoegd zing met de Touch Cover dekt – extra kleur aan het chassis zou ook goed zijn geweest;. In de tweede plaats, een van de problemen in de ruimte van de consument is dat mensen de neiging om te worden beïnvloed door wat hun collega’s te kopen. En die collega’s kunnen zowel mensen te leren kennen, of mensen die niet bekend is aan hen. Er zijn vormen van directe invloed, die ik heb het niet over hier. Een goed voorbeeld is een groep jonge vrienden die allemaal aan te moedigen elkaar om BlackBerrys te kopen, zodat ze allemaal toegang tot BBM te hebben. Een andere is gewoon te vragen een vriend voor aanbevelingen;. Sommige marketing strategieën zijn ontworpen om te onderbreken wat je doet om je aandacht te krijgen en dienen een bericht. Spam, direct post te sturen, telemarketing, tv-advertenties al dit te doen. De andere vorm is niet-onderbrekende zoals billboards. (Op het web we nu zien meer stuitende marketing via interstitiële advertenties, in tegenstelling tot niet-stuitende advertenties zoals Google AdWords.) Niet-onderbrekende marketing is ontworpen om zich ophopen in de tijd zodanig dat wanneer je op de juiste punt in de koopcyclus , je onbewuste geest heeft reeds gevormde het grootste deel van het arrest. maar eigenlijk zien producten in gebruik door collega’s heeft hetzelfde effect als niet-stuitende marketing, maar geen van de kosten. Een van de dingen die we de neiging om te doen wat de mens is komen samen op gemeenschappelijkheid. Een deel van de psychologie te doen die inhoudt dat het bijhouden van wat onze collega’s doen en het houden van mentale overeenkomt van verschillende facetten. Terug op de vlakten was dit waarschijnlijk allemaal over wat onze collega’s deden om de beste voedingsbodem partners te krijgen. Vandaag de dag, dat de psychologie blijft actief, maar wordt uitgeoefend op een grotere reeks problemen. Hoe dan ook, het punt is dit – als je in de markt voor een tablet, is de kans groot dat onbewust u al het bijhouden van hoeveel iPads, Kindle Fires, Nexus 7s die u ziet wanneer u uit en ongeveer net zo Naast het feit dat meer bewust vragen van vrienden en familie;. het zien van mensen met behulp van oppervlakken in het openbaar zou geen twijfel; hulp verkoop pick-up, want van deze fundamentele ‘tellen’ die we doen, maar ik vraag me af over het gebruik van kleur om een ​​van aanpakken de grootste problemen met tablet strategie van Microsoft, namelijk dat het is gemaakt van twee zeer verschillende producten met dezelfde fundamentele naam.

Ik blijf scherp op het idee dat, Windows RT heeft het potentieel om een ​​goede post-PC besturingssysteem, op een manier die Windows 8 niet. Maar er is nu een probleem. Als mensen beginnen met het kopen oppervlakken in een aantal, en het maakt niet uit welke variant, zal die beginnen om op te vallen. Laten we ons voorstellen dat het een jaar uit en de beide RT en Pro producten een kans te krijgen ingebed in de markt hebben gehad. Iemand denken over het kopen van een iPad zou kunnen denken over het feit dat in de afgelopen paar maanden hebben ze meer oppervlakken gezien wordt gebruikt. . Misschien kunnen ze de eigenaren over hen hebben gevraagd, maar wat ze niet hebben, is geen duidelijk idee welke, want alles wat de individuele ziet zijn discrete zwarte dozen. Het zou kunnen zijn om 50:50 RT Pro, kan 20:80 RT om Pro te zijn, is er geen manier om te weten. Dus als die persoon in de winkel gaat, weten ze niet wat te kopen. Als ze het gevoel dat ze veel meer rode dan groene hebt gezien, en ze hebben dan de mogelijkheid om een ​​bewuste en weloverwogen inzicht in de voors en tegens van elk, die hebben meer kans om een ​​goede keuze te maken toe te passen. Het zou kunnen zijn dat de markt van harte verwerpt Surface RT dan Surface Pro, en dan is hij of zij loopt recht in een winkel en koopt de ene op de markt heeft afgewezen. Dat verhaal is niet goed af. Een andere mogelijkheid is dat de verwarring van de klant is genoeg om ervoor zorgen dat ze de Surface plan van elke aankoop van een concurrerende tablet af te breken;. Er is nog een argument dat beïnvloeders zou worden geholpen met dit als goed. Als een IT-manager wordt zwaar verkocht op het kopen van groene oppervlakken, maar is zich ervan bewust dat elke keer dat hij of zij is uit en over ze alleen maar ziet rood Surfaces, dat is ofwel intrinsiek nuttige informatie of signaleert dat er meer informatie nodig is. Op dezelfde manier zou het mensen die schrijven helpen of opmerking over de toestand van de industrie. Als ik beginnen met het zien meer oppervlakken in het wild, als ze allemaal zwart, ik weet eigenlijk niet weten of mensen kopen Surface RT en Surface Pro;. Dit hele proces, door de manier, gebeurt ook met telefoons. De oude stijl squarish BlackBerry toestellen met de knoppen was een fantastische industriële vormgeving, want het zag er niets als een telefoon en was het gemakkelijk voor mensen om de opbouw van deze mentale beeld dat iedereen had BlackBerrys. Deze versnelde ze naar een omslagpunt. Ik ben dankbaar voor mijn website collega Mary Branscombe voor erop te wijzen dat op de nieuwe BlackBerry smartphones Z10 het logo van onder uw hand wanneer u het bent houdt. Zet het dichter bij de top, en de mensen zouden weten dat je rocken een Z10;. Ook Samsung heeft een zeer kenmerkende witte schelp, mooi gebogen, en met een duidelijke logo “Galaxy” aan de top waar je hand niet zal bedekken . De iPhone heeft altijd direct herkenbaar geweest. Het is geen toeval dat de meest succesvolle telefoons hebben een identiteit die zonder bewuste gedachte kan worden geteld. Je zou ook willen HTC, die begon bouw handsets voor andere mensen te overwegen, nu bouwen hun eigen, maar niet zo’n duidelijke identiteit niet in termen van hun industriële vormgeving. Nu kijken naar hun prestaties op de markt -, het is niet goed,. Maar ik dwaal af – dit gaat over de Surface;. De Surface ziet er goed uit – RT of Pro, het is het enige dat alles eens over – maar het hebben van twee producten die zien er identiek uit, maar in werkelijkheid kon niet meer verschillend in termen van hun capaciteiten doet niets, maar toe te voegen aan de markt verwarring. Een duidelijker signaal waarvan één die, en die zou de markt biologisch percoleren van die populairder vanwege het feit duidelijker dat er meer van hen was, zou een grote hulp bij het bepalen van Microsoft tablet propositie.

Wat denk je? Plaats een reactie, of praten met mij op Twitter: @mbrit.

Amazon brengt Alexa stem assistent naar zijn tabletten met verbeterde Fire HD 8

Xplore Xslate D10, First Take: Een stoere Android tablet voor veeleisende omgevingen

ASUS ZenBook Flip UX360CA, First Take: Een lichtgewicht 13,3-inch 360-graden converteerbare

Huawei MediaPad M3 octa-core tablet

Tabletten; Amazon brengt Alexa stem assistent naar zijn tabletten met verbeterde Fire HD 8; tabletten; Xplore Xslate D10, First Take: Een stoere Android tablet voor veeleisende omgevingen, Laptops; ASUS ZenBook Flip UX360CA, First Take: Een lichtgewicht 13,3-inch 360- graad convertible, tabletten; Huawei MediaPad M3 octa-core tablet