Stalker app Girls Around Me jaagt vrouwen via Facebook, Foursquare

De app Girls Around Me wordt het label “een wake-up call” voor Facebook privacy.

Het is de natte droom van een seksueel roofdier.

Girls Around Me is een app die Facebook en Foursquare gegevens en lagen het over Google Maps met real-time GPS locatiegegevens fuseert aan de gebruiker waar de dichtstbijzijnde vrouwen laten zien.

UPDATE 04.01.12: The Girls Around Me ontwikkelaar beweert dat de aandacht is het maken van hem een ​​”privacy zondebok.” Inmiddels is de app is getrokken uit de app store (door de ontwikkelaar) en in het licht van de gevaarlijke potentieel van deze app Foursquare heeft API-toegang app gesloten voor de Girls Around Me, zeggend dat het in strijd is met hun API beleid. Facebook heeft niet gemaakt een verklaring of genomen enige actie. Een Foursquare woordvoerder reageerders op Hacker News, “We verbieden het gebruik van onze API op een manier die bedreigend, inbreukmakend op iemands privacy, of anderszins ongepast.” /bijwerken

De app spoort gebruikers (de standaard aanname is een mannelijke gebruiker op zoek naar vrouwen) te vinden in de persoon en het bericht in de buurt meisjes met informatie over hen getrokken uit de meisjes ‘Facebook-profielen, met inbegrip van hun fotogalerijen.

De beoogde mensen zijn zich niet bewust dat ze worden gevolgd en hebben niet de mogelijkheid om opt-in – of opt-out.

Het doet wat veel geo-locatie en gaming apps te doen, al was het slechts een kwestie van tijd voordat een app zoals Girls Around Me (iTunes) ingelijst zich als een stalking tool: de app is nadrukkelijk voor de gebruiker om “te vinden meisjes “tot nu toe.

Seksualiseren het doel: onwetende vrouwen

Terwijl gebruikers waarschijnlijk door middel van stalking gerund moet worden en zedendelinquent databases van de gratis app vereist slechts de gebruiker om Foursquare te gebruiken en een iPhone.

Girls Around me wordt gemaakt door de in Moskou gevestigde bedrijf i-Free.

Gebruikers kies een geslacht (meestal gebruiker male / target female). Een radar-stijl kaart komt uit op meisjes in de buurt.

Girls Around Me is een revolutionaire nieuwe stad scanner app dan maakt van uw gemeente in een dating paradijs!

Gebruik hem om te zien waar hete meisjes en jongens die zijn opknoping in uw omgeving, bekijk hun foto’s en contact te maken!

De meisjes hebben geen idee dat ze worden gescand of dat hun publiek beschikbaar Facebook en Foursquare gegevens worden in een aantal dude’s telefoon app geladen.

De vrouwen weten ook niet dat de gebruiker zijn foto’s gelaagd over hun huidige locatie ziet (als ze in recent hebben ingecheckt).

Zoals velen van ons weten, als je niet beschikt over een Facebook-instellingen naar beneden genageld dan je vrienden kunt u controleren in locaties. Yay.

: Hier is hoe het vermogen vrienden ‘om u te controleren in Facebook Places uit te schakelen

Wat de beoogde meisjes zouden waarschijnlijk ook niet op prijs stellen, is dat ze elk zijn vertegenwoordigd met foxy-lady stijliconen, zoals rondborstige strippers ingesteld op een obscene swing op de pole te pakken.

Dat de pictogrammen eruit vrouwelijk geslacht werknemer pictogrammen, of enige vorm van erotische uitnodiging, is voorbij problematisch.

De app niet uitdrukkelijk zegt “stalking” op het.

Maar na Cult of Mac’s John Brownlee zag het in actie, had hij geen twijfel in zijn geest dat de app was het engste, meest potentieel schadelijke gebruik van API’s en gegevens die hij in de iTunes store tot nu toe had gezien.

Lees ook: Stalqer mobiele sociale app vindt vrienden op nieuwe manieren, zie: Stalqer iPhone App herdefinieert Creepy (PC World)

Wolk, Cloud computing opgroeit, een API in een tijd, Developer, Google koopt Apigee voor $ 625.000.000, hardware, Raspberry Pi vliegt tien miljoen omzet, viert met ‘premium’ bundel; Veiligheid; Adobe reanimeert NPAPI Flash voor Linux na 4-jaar stasis

Ik drukte op de knop … Girls Around Me ging in radarmodus, en na een paar seconden, werd de kaart om ons heen gevuld met foto’s van meisjes die in de buurt waren.

(…) Ik klopte op Zoe. Girls Around Me snel geladen een fullscreen render van haar Facebook-profiel foto. De app vertelde me waar Zoe was laatst gezien (The Independent) en wanneer (15 minuten geleden).

Een grote groene knop aan de onderkant het lezen van “Foto’s & Messaging” alleen maar smeekte om te worden aangeboord, en toen ik dat deed, was ik weg om Zoe’s Facebook-profiel meegetroond.

(…) Ik weet nu haar volledige naam. Ik kan in een oogopslag zien dat ze single, dat ze 24, dat ze ging naar Stoneham High School en Bunker Hill Community College, dat ze houdt van reizen, dat haar favoriete boek is Gone With The Wind en haar favoriete muzikant is Tori Amos , en dat ze een liberaal.

Ik kan de namen van haar familie en vrienden te zien. Ik kan haar verjaardag te zien.

De gegevens oogst is geen tweerichtingsverkeer, Mr. Brownlee de informatie niet wordt verstrekt aan de vrouwen die hij was experimenteel app-stalking.

De vrouwen hebben geen meldingen van welke aard dan krijgen – laat staan ​​gelijk informatie over wie hen volgen, gebruik te maken van de app een onbetwiste macht-over situatie.

Het is niet moeilijk om deze app te bedenken in de verkeerde handen.

Girls Around Me noemt zichzelf een dating app, maar toch lijkt gericht op de “pick-up artist” markt – jongens die te lezen “The Game” en maak sport van het gebruik van gewetenloze methoden om genomen te worden.

U maakte het in de eerste plaats het publiek: de hedendaagse “ze was om te vragen”?

Het is gemakkelijk om een ​​vergelijking te Grindr te maken, maar dat is een vergissing.

Gay mannelijke app Grindr verkoopt zichzelf als een aansluiting app – met succes – maar de app is een two-way handshake van informed consent over de uitwisseling van persoonlijke gegevens en locatie. Groot verschil.

Het argument dat zou kunnen maken Girls Around Me lijken legit is gebaseerd op de publieke API’s en de informatie sociale netwerken – de gebruikers – worden openbaar te maken.

In tegenstelling tot ons paranoïde privacy tech mensen, de meeste gewone mensen zijn zich niet bewust dat dit kan worden gedaan met hun online activiteiten, te combineren, te verpakken voor iedereen in real time.

Laat staan ​​dat iemand een app die persoonlijke informatie als een manier om een ​​voordeel ten opzichte van iemand anders voor seksuele veroveringen exploits zouden creëren.

Onnodig te zeggen, het is een verschrikkelijk idee om dit te gebruiken om vrouwen te ontmoeten. Niet alleen vanuit ethisch oogpunt: geen verstandig meisje gaat opwarmen tot een vreemde man, die haar benadert weten veel te veel over haar in de eerste plaats.

Maakt niet uit hoe deze app zelf verkoopt, kan ik u beloven dat vrouwen denk niet dat stalking is hot.

Locatiegebaseerde creepiness is niet nieuw

Ja, de gegevens die er zijn, en Girls Around Me is niet de eerste in zijn soort.

Apps doen dit al sinds tenminste 2009, toen Stalqer werd gelanceerd.

Stalqer was een location-based startup die in wezen schraapte alle openbare gegevens die hij kon vinden met behulp van een aantal open API’s, vervolgens gecombineerd tot één grote, zeer actueel en scarily accurate, beangstigend profiel over jou.

Like Girls Around Me, hij leunde zwaar op Facebook en Foursquare. Echter, het heeft zich niet verkopen als een manier om genomen te worden.

Ik ontmoette met CEO Mick Johnson in 2010 op Lezen Schrijven Web Mobile Summit 2010, en gegrilde hem over Stalqer en toestemming.

Johnson verklaarde dat Stalqer’s punt was dat mensen onbewust zijn ze meer informatie in de algemeen beschikbare sfeer dan ze zich realiseren.

Door het verpakken van Stalqer als een “vind uw vrienden” geolocatie app en te benoemen Stalqer ( “Stalker”) Het ogenschijnlijk gebruikers onmiddellijk op de hoogte van de situatie zou zijn ze op dit moment met hun gegevens.

Het had benadering van een hacker aan de bewustwording over het oogsten van uw openbare gegevens: onderzocht de lijn in Toegestane dat wordt doorkruist wanneer uw openbare gegevens wordt verpakt en overgedragen aan iemand anders zonder uw expliciete opt-in (Stalqer werd overgenomen, en gesloten in 2011).

Gebruikers privacy en veiligheid moeten hand in hand werken met informed consent

Gemaakt door privacy-geobsedeerd tech geeks, Stalqer subversief bedoeld om de vinger op de grote bedrijven die door hun business-modellen maken het mogelijk voor vrijwel iedereen om toegang te krijgen tot bepaalde vormen van persoonlijke gegevens wijzen.

Girls Around Me exploiteert simpelweg uw openbare gegevens openlijk. En geseksualiseerd het.

Ik vroeg Johnson over het krijgen van iemands gegevens off van Stalqer – vooral omdat de informatie werd verzameld over mensen, ongeacht vrijwillige deelname (herinneren me over problemen rond bij het bijhouden van mensen die geen Facebook-gebruikers zijn).

Opt-out, zou eerst moet ik te krijgen en te controleren of de data footprint was van mij. Maar dan, legde hij uit, de grote bedrijven nog steeds te verzamelen het en het beschikbaar maken voor opnieuw worden samengesteld door wie dan ook, laat staan ​​zijn bedrijf.

Dus voor alle – gegrond – protest en verontwaardiging over Girls Around Me nu, het dient om te weten dat applicaties zoals deze zijn beschouwd als een potentiële business model al jaren, en zal waarschijnlijk blijven voor de komende jaren.

De vraag is: waar komt de verantwoordelijkheid liggen voor individuele veiligheid met een app zoals Girls Around Me?

En – als zijn bedrijven die gegevens die gevaarlijk kunnen zijn in de verkeerde handen te behandelen gaan realiseren dat de privacy van gebruikers en veiligheid moeten hand in hand werken met informed consent?

Ik hoop dat we nooit te weten komen op de harde manier.

Cloud computing groeit op, een API in een tijd

Google koopt Apigee voor $ 625.000.000

Raspberry Pi raakt tien miljoen omzet, viert met ‘premium’ bundel

Adobe reanimeert NPAPI Flash voor Linux na 4 jaar stasis