SEC klaagt IBM over China, Zuid-Korea vermeende steekpenningen

De Securities and Exchange Commission op vrijdag aangeklaagd IBM voor naar verluidt het omkopen van Zuid-Koreaanse en Chinese functionarissen.

Volgens de SEC klacht, gepost door de Wall Street Journal, IBM eenheden naar verluidt omgekocht deze ambtenaren voor meer dan een decennium. Steekpenningen opgenomen contant geld, cadeaus en reizen.

IBM overeengekomen om $ 10.000.000 betalen aan de burgerlijke lasten, zonder toe te geven of te ontkennen schuld af te wikkelen. De nederzetting is in afwachting van goedkeuring van de rechtbank.

Onder de belangrijke details

Cloud software maker Coupa bestanden voor $ 75.000.000 IPO

? TechnologyOne tekent AU $ 6,2m deal met Landbouw

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Van 1998 tot 2003, medewerkers van IBM Korea en LG IBM PC, een joint venture waarin IBM bezat een meerderheidsbelang, betaalde ambtenaren $ 207.000 aan steekpenningen;. Van 2004 tot begin 2009, meer dan 100 medewerkers in verschillende IBM China units uitgedeeld onjuist geschenken;. IBM miste de interne processen om deze werknemers te controleren. De vermeende steekpenningen werden opgenomen als gewone uitgaven.

Wolk, Cloud software maker Coupa bestanden voor $ 75.000.000 IPO, Enterprise Software;? TechnologyOne tekenen AU $ 6,2m deal met de landbouw; Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek;? Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro