Seagate rolt 8 terabyte opslagstations voor het MKB

Seagate heeft zijn Network-Attached Storage (NAS) HDD storage drive line-up uitgebreid met een 8 terabyte model gericht op kleine bedrijven, thuiskantoren en creatieve professionals.

De Cupertino, Californië op basis van harde schijf maker zei dat de NAS HDD is een drop-in vervanging van de bestaande 3,5-inch producten in 1-8 bay tower behuizingen.

Bij gebruik in een acht-bay configuratie kan de aandrijving leveren tot 64 terabytes één bureaublad vormfactor. Terwijl dat cijfer kan worden gezien als overkill voor sommige kleine bedrijven, Seagate stelt dat een dergelijke opslag vereiste is onvermijdelijk, ook voor het MKB, als data volumes zullen naar verwachting toenemen “dramatisch” over de komende jaren.

Seagate werft ook de NAS-drives voor hun kostenefficiëntie en het gemak-of-gebruik, met name op het gebied van back-up en herstel na een ramp multimedia storage, archivering, het delen van bestanden en virtualisatie.

De NAS HDD vrijlating volgt op een reeks van soortgelijke product uitrol in heel 2015, met inbegrip van een high-performance enterprise versie. Seagate verwacht dat op grote schaal beschikbaar voor de nieuwe line-up aan het einde van het lopende kwartaal.

Meer

NetApp introduceert mid-tier systeem voor data meren, partners met Zaloni

Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia’

Dell Technologies lanceert: Hier is wat te kijken als Dell, EMC, een schare van enterprise bedrijven te combineren

Facebook open bronnen ZStandard data compressie-algoritme, is bedoeld om de technologie te vervangen achter Zip

Star Trek: 50 jaar van positieve futurisme en gedurfde sociaal commentaar, Microsoft’s Surface all-in-one PC zei aan de kop van oktober hardware te lanceren; Hands on met de iPhone 7, nieuwe Apple Watch, en AirPods; Google koopt Apigee voor $ 625.000.000

Seagate verstevigt IBM, HP high performance computing partnerschappen; Seagate revamps backup oplossing voor hybride cloud data bescherming te nemen; Seagate NABS opslag maker Dot Hill Systems voor $ 694.000.000

Opslag; NetApp introduceert mid-tier systeem voor data meren, partners met Zaloni, Cloud, Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia, datacenters, Dell Technologies lanceert: Hier is wat te kijken als Dell, EMC, een schare van enterprise bedrijven te combineren; opslag; Facebook open bronnen ZStandard data compressie-algoritme, is bedoeld om de technologie te vervangen achter Zip