RSA: Standalone beveiligingsbedrijven zijn gedoemd

Zo beweerde Art Coviello, voorzitter van RSA Security, op de RSA Conference 2007 hier op dinsdag. Coviello voorspelde het einde van de standalone security-industrie – die bedrijven die alleen beschermende diensten aan te bieden, zoals antivirus-of-encryptie – binnen twee tot drie jaar.

Onze industrie is rijp voor een transformatie. In feite, het is al aan de gang, “verklaarde Coviello.” Met uitzondering van een enkele uitzonderlijke start-ups, zal er geen standalone security bedrijven binnen drie jaar.

In een toespraak dat de security-industrie kritiek op de manier waarop zij heeft gewerkt in de afgelopen jaren, Coviello betoogd dat een meer geïntegreerde aanpak nodig is voor de bestrijding van de omvang van de bedreiging voor Internet-gebruikers en bedrijven vandaag de dag.

Als een industrie van beveiligingsbedrijven, hebben we al te zelfingenomen en zelfvoldaan geweest – meer gericht op onze uitdagingen dan proberen om de veiligheid te perfectioneren. We zijn grotendeels ingegeven door bedreigingen, en we zijn na te jagen hen terwijl kijken over onze schouders en mompelen voor iedereen ‘We waarschuwde je als een stel laatste dagen Cassandras “, zegt Coviello, verwijzend naar de mythische Griekse waarzegger wiens profetieën werden genegeerd.

Coviello wees erop dat 200.000 virussen worden naar verwachting dit jaar, die een enorme uitdaging voor de antivirus-industrie zal opleveren worden vrijgegeven, en dat intrusion-preventie systemen zijn slechts ongeveer 70 procent van de aanvallen te vangen.

De oplossing, Coviello betoogde, is minder zorgen te maken over individuele bedreigingen en zich meer richten op ervoor te zorgen dat de belangrijkste gegevens goed beveiligd wordt gehouden, misschien door middel van sterke encryptie. Dit vereist gegevens goed worden gemerkt en opgeslagen. Patroon-erkenning systemen kunnen ook worden ingebouwd in de infrastructuur van een bedrijf, op te sporen en te reageren op verdacht gedrag.

Een dergelijke aanpak zou solide integratie met storage en networking producten vereisen, Coviello betoogd, en kon niet goed worden uitgevoerd door een security leverancier pure-play. Hij haalde de overname van zijn bedrijf, kondigde op dinsdag, van de Indiase databank opslagbedrijf Valyd.

Echter, met 300 beveiligingsbedrijven exposeren op RSA Conference 2007 — ongeveer 100 meer dan vorig jaar – er zijn aanwijzingen dat de markt in plaats groeit dan het consolideren.

RSA, dat gespecialiseerd is in encryptie en authenticatie methoden, werd vorig jaar overgenomen door de opslag gigantische EMC. De overname werd bekritiseerd door sommige analisten op het moment, die beweerde dat EMC zou moeite hebben om RSA-producten te integreren in de opslag aanbod.

EMC’s chief executive, Joe Tucci, die ook sprak op de conferentie, drong de overname ging goed en zinvol in het huidige klimaat waarin bedrijven nodig hebben om de veiligheid een topprioriteit te maken.

Klanten wilden ons om hun digitale activa die we hadden opgeslagen te nemen en … hen te beschermen op een andere manier, om ervoor te zorgen dat het werd gecodeerd, met echt robuuste gecentraliseerde key management, “Tucci vertelde journalisten en analisten.

De aankoop van RSA stelt EMC dichter concurrentie met Symantec, dat onlangs gekocht opslag provider Veritas Software. Symantec CEO John Thomson vertelde de conferentie dat bedrijven nodig hebben een IT-risk manager, om te gaan met de grotere dreiging als consumenten steeds meer gebruik van mobiele apparatuur voor toegang tot internet.

Wolk, Michael Dell neemt voorzitter zitting in VMware boord; Virtualization; VMware bolsters vSphere, updates Horizon, Workspace ONE producten, opslag, Opslag ziet er naar binnen: actie van vandaag is in de server, niet op de SAN, Storage; EMC Q2 verkoop flat vooruit Dell fusie stemming

Graeme Wearden gemeld voor de website Verenigd Koninkrijk in Londen.

Michael Dell neemt voorzitter zitting in VMware boord

VMware vSphere versterkt, actualiseert Horizon, Workspace ONE producten

Opslag ziet er naar binnen: actie van vandaag is in de server, niet op de SAN

EMC Q2 verkoop platte voorsprong op Dell fusie stemming