RIM klokken verliezen Heins zet de toon

Research In Motion vierde kwartaal was de trein wrak dat werd verwacht, maar de nieuwe CEO Thorsten Heins maakte de executive suite en verlaagde de verwachtingen voor de toekomst. Met andere woorden, Heins is naar aanleiding van de playbook van vele nieuwe CEO’s en zich te concentreren op de sterke punten van de onderneming.

De bewegingen van de nieuwe CEO playbook (niet te verwarren met de tablet van RIM): reset verwachtingen, schud dingen een beetje en hunker naar beneden voor wat er gaat een hobbelige rit voor de komende kwartalen. Bij Dell begon zijn ommekeer is ook gestopt met het verstrekken van een visie.

Hoe hobbelig? RIM’s bedrijf niet goed uit. Het bedrijf meldde een vierde kwartaal een nettoverlies van US $ 125.000.000, of 24 dollarcent per aandeel, met inbegrip van goodwill en waardeverminderingen op voorraden. De omzet over het vierde kwartaal was US $ 4,2 miljard een daling van 25 procent ten opzichte van een jaar geleden. Exclusief lasten, het vierde kwartaal de winst van RIM waren 80 dollarcent per aandeel. Wall Street was op zoek naar het vierde kwartaal de winst van 81 dollarcent per aandeel op een omzet van US $ 4530000000.

Op een conference call, Heins zei dat RIM heeft een agressieve shake-up en liet de deur open voor meerdere mogelijkheden. “We zijn bezig met een uitgebreid overzicht van strategische kansen, waaronder partnerschappen en joint ventures, licenties en andere manieren om activa van RIM’s benutten en waarde voor onze stakeholders te maximaliseren”, aldus Heins.

Heins voegde eraan toe dat RIM zal zich richten op het beheer van meerdere apparaten en verdubbeling op zijn onderneming sterke punten. “We kunnen niet in slagen zijn alle dingen aan alle mensen”, aldus Heins. RIM zal ook kijken naar de media levering en consument-gerichte inspanningen te verlaten. Heins voegde eraan toe dat het bedrijf is vermoord omdat het ontbrak 4G ondersteuning.

kwartaal van RIM had erger kunnen zijn, maar het bedrijf gestopt met het verstrekken van een visie. Dat zet van Heins zinvol. Zijn voorgangers miste winst projecties door een land mijl na de coming out met een al te optimistische prognoses. nieuwe beleid van RIM is om af te zien van het verstrekken van een visie. RIM zei dat “onderneming verwacht aanhoudende druk op de omzet en winst in heel fiscaal 2013”.

Hoewel Heins zei dat RIM was niet een turnaround verhaal toen hij overnam, alle tekenen wijzen op de vennootschap die een regeneratie project. namelijk

resultaten vierde kwartaal van RIM kwam ook met een beetje van het huis schoonmaken. Jim Balsillie, de voormalige co-CEO, heeft ontslag genomen uit raad van bestuur van RIM. CTO David Yach met pensioen zal gaan. Jim Rowan, chief operating officer van de wereldwijde activiteiten, heeft ontslag genomen om andere belangen na te streven.

RIM zei dat het op zoek gaat naar een operationele leider in het hele bedrijf.

Deze bewegingen – vooral Balsillie het ontslag – zet een definitief einde te maken aan vorige regime van RIM.

Toch zal Heins een doorgewinterde ommekeer team nodig hebben om te concurreren. RIM’s marktaandeel snel erodeert, volgens Nielsen. Ondertussen, analisten er rekening mee dat RIM’s BlackBerry 7 apparaten snel verouderen.

Heins voegde eraan toe dat RIM is op weg om het inhuren van een chief marketing officer. Hij zal ook een overzicht van zijn nieuwe team voor de toekomst.

Het bedrijf verscheept 11,1 miljoen BlackBerry-smartphones, die licht was; RIM noteerde BlackBerry 7 inventaris; 500.000 BlackBerry PlayBooks werden verscheept; Heins zei dat RIM heeft een sterke abonneebestand van 77 miljoen BlackBerry 10 telefoons zijn op schema voor het laatste deel van 2012 ; Maar Heins zei: “de zakelijke uitdagingen waar we voor staan ​​in de komende kwartalen aanzienlijk zijn”.

RIM’s fortuinen grotendeels afhangen van de nieuwe BlackBerry-toestellen aan dek later in 2012. In de tussentijd, Heins zei RIM zal zich richten op het duwen nieuwe BlackBerry 7 apparaten en de vangst van nieuwe smartphone-gebruikers. Heins zei dat het bedrijf moet haar abonnees in tact te houden, zodat het nieuwe diensten voor de onderneming kan ontwikkelen. Heins werd zelfs gedwongen om die veiligheid te erkennen en push e-mail ondersteuning – historische pijlers RIM’s – zijn niet gewaardeerd zo sterk meer.

Heins merkte op dat BlackBerry 10 apparaten zullen op tijd, maar analisten zeiden dat RIM heeft behoefte aan een beter ecosysteem te concurreren. Developer apparaten zullen dit jaar worden geleverd mei met de overbrenging van BlackBerry 10 apparaten later.

De grootste zorg voor RIM toekomst concurrentie. Wedbush analist Scott Sutherland zei in een onderzoek noot

Met de aanhoudende momentum en de wereldwijde uitbreiding van iPhones en Android-gebaseerde telefoons, onze cheques met de industrie contacten en vervoerders aangeven interesse is minimaal voor BlackBerry-telefoons buiten bepaalde opkomende markten. Bovendien, met Window 8 apparaten komt naar de markt met Nokia en anderen, zien we de toegenomen concurrentie.

Veiligheid, BlackBerry’s DTEK50 niet in slaagt om de veiligheid lat, veiligheid, Quadrooter ‘gebreken van invloed zijn meer dan 900 miljoen Android-telefoons, mobiliteit; BlackBerry maakt zijn Hub software beschikbaar op Android-apparaten, veiligheid, BlackBerry’s’ verbeterd ‘crypto brengt dezelfde veiligheid, minder vertrouwen

Sutherland stelde dat RIM niet over de inhoud, ecosysteem en apparaten om te concurreren.

Via de website van US

BlackBerry DTEK50 niet in slaagt om de veiligheid lat hoger

‘Quadrooter’ gebreken van invloed zijn meer dan 900 miljoen Android-telefoons

BlackBerry maakt zijn Hub software beschikbaar op Android-apparaten

BlackBerry ‘verbeterd’ crypto brengt dezelfde veiligheid, minder vertrouwen