Reguleren South Brisbane vezels, ACCC: ISP’s

Internodium en iiNet hebben hun krachten gebundeld om een ​​beroep doen op de concurrentie waakhond om een ​​hiaat in de regelgeving die zij geloven maakt Telstra aan de detailhandel op de South Brisbane glasvezelnetwerk afpersen sluiten.

De oproep kwam in antwoord op een discussienota uitgebracht door de Australische Concurrentie en Consumer Commission (ACCC) vorige maand met betrekking tot de definitie van de laag 2 bitstream diensten. De ACCC is op zoek naar een verklaring dat zou vereisen dat ‘laatste mijl’ fiber diensten die geen eigendom zijn van NBN Co onderworpen zijn aan regelgeving via Standard Access Verplichtingen te maken, waarbij ze naar open wholesale toegang te verlenen zoals NBN doet.

In een gezamenlijke indiening (PDF), Internode en iiNet zei dat als Telstra’s South Brisbane Exchange was in het proces worden afgebroken om plaats te maken voor een nieuw ziekenhuis en de gereglementeerde koper werd vervangen door een niet-gereglementeerde glasvezelnetwerk, was het belangrijk voor deze nieuwe netwerk te passen in de ACCC beschrijving van een laag 2 bitstream service.

“Als een kwestie van principe moet volgen, dat als een basis van koper gereguleerde dienst eenzijdig te wijten is onttrokken om de inzet van een FTTP netwerk, toegang tot asielzoekers die in de ontvangst van de gereglementeerde koper service waren recht moeten hebben op een gereguleerde fiber dienst te ontvangen als vervanging voor de gereguleerde koper service “bedrijven vermeld.

De twee telco’s waarschuwde dat Telstra hen had geadviseerd dat het niet geloven dat haar glasvezelnetwerk in Brisbane zou onderlaag 2 bitstream dienst definitie van de ACCC vallen, en zei dat als dat het geval was, dan is de ACCC moeten kijken naar de wijziging van de beschrijving opnemen.

In haar verklaring (PDF) om de discussie echter Telstra zei de ACCC dient af te houden over het uitroepen van layer 2 bitstream diensten. De zittende waarschuwde dat NBN Co nog moest haar layer 2 dienstenaanbod, de afronding van die een licht op NBN layer 2 diensten zou schijnen en zorgen voor duidelijkheid over welke diensten zullen worden geacht te zijn concurreren met de NBN diensten af ​​te ronden.

Telstra voerde ook aan dat als het was heel vroeg in de roll-out van het NBN, waardoor NBN-niveau wholesale-toegang op andere glasvezelnetwerken was geen urgent probleem op dit moment.

Uiteindelijk kan de regulering van de South Brisbane glasvezelnetwerk niet vereist, als NBN Co heeft laten doorschemeren dat dit netwerk van Telstra kan kopen als onderdeel van de $ 11000000000 definitieve overeenkomst met het bedrijf.

In de tussentijd hebben beide iiNet en Internode tegenzin getekend voor de diensten aan te bieden op de South Brisbane glasvezelnetwerk Telstra’s.

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

NBN zal Australië in een ‘leidende positie’: Bill Morrow

Telstra zoekt 120 vrijwillige ontslagen als gevolg van SDN omscholing

ACCC zoekt inzendingen op de gevolgen voor de concurrentie van OTT, NBN, mobiele data