Denk aan de UMPC: eerste 7-inch Windows-tablets

De eerste kleine (7-inch 8-inch) tablets met Windows 8 wordt verwacht dat zij binnenkort verschijnen. Liefhebbers zijn enthousiast om hun handen te krijgen op kleine tablets dat de volledige Windows draaien;. Microsoft-voorzitter Bill Gates zei; deze kleine tablets zal helpen gefrustreerde iPad eigenaren die volledige Windows en Office nodig hebben in hun handen. Ik denk dat hij is vergeten dat nog voordat de iPad de scène raakte, waren er kleine tablets met Windows: De bijna vergeten Ultra-Mobile PC (UMPC).

UMPC’s waren 7-inch tablets met volledige Windows XP met een touch-interface. Het meest populaire model was van Samsung, waarvan Q1 verhoogde de lat voor Windows-apparaten op het moment. Samsung had zelfs een model met een solid-state disk (SSD) in plaats van een harde schijf, die duwde de envelop van de tijd (2006).

Ik ben begonnen met betrekking tot de UMPC nog voordat het was in de handel verkrijgbaar op mijn jkOnTheRun blog (door GigaOM overgenomen in 2008). Ik maakte een tocht naar kantoren van Microsoft om een ​​aantal van de UMPC’s in de productie die zou worden binnenkort op de markt te zien. Alle vroege UMPCs waren ongeveer even groot, vrij dik en gewogen onder 2 pond. Ze renden Windows XP of XP Tablet Edition voor gebruik met een pen.

Samsung gerealiseerd op het moment dat een Windows-apparaat, zelfs een compacte design, zou een toetsenbord nodig hebt om Windows succesvol te kunnen opereren, zodat het omvatte een innovatieve thumb keyboard split aan beide zijden van het scherm. Een joystick-achtige controller werd ook opgenomen om volledig te laten werken met de hand. Om latere modellen kleiner te maken, Samsung uiteindelijk viel het toetsenbord uit latere versies Q1.

De UMPC duurde slechts een paar jaar, als consumenten niet enthousiast over hen kreeg. Ze waren duur, zwaar, en had geen reclame om mensen enthousiast te krijgen. Mainstream consumenten waren niet enthousiast over de mogelijkheid om Windows en Office draaien op een kleine tablet.

Dit is behandeld in de komende Windows 8 tablets. Die zal dun en licht zijn, en we kunnen verwachten om te zien advertenties die de voordelen van Windows in een kleine tablet. Het is misschien niet genoeg zijn, maar laten we hopen dat Microsoft en OEM’s geleerd van de mislukte UMPC en zullen deze Windows 8 modellen rollen te krijgen. Het is nog te bepalen of mensen op straat willen Office hebben in hun portemonnee. In weerwil van de verklaring van Gates ‘over Office, denk ik niet ooit gehoord iPad eigenaren klagen over het gebrek aan Office op Apple’s tablet.

 verhalen

Samsung Q1 ultramobiele PC

Kleine Windows tabletten op weg om te voldoen aan geen bestaande markt

Deze iPhones en iPads zal al achterhaald op 13 september

T-Mobile gratis iPhone 7 aanbieding geldt upfront kosten en veel geduld

Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone

Samsung Q1 ultramobiele PC; Kleine Windows tablets op de weg tot geen bestaande markt te voldoen

? M2M markt stuitert terug in Brazilië

Apple; Deze iPhones en iPads zal al achterhaald op 13 september; mobiliteit; gratis iPhone 7 aanbod van T-Mobile vraagt ​​upfront kosten en veel geduld, de iPhone; Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone, innovatie;? M2M-markt stuitert terug in Brazilië