Amerikaanse Huis passeert Bill eindigen binnenlandse NSA verzameling bulk data

Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft gestemd 338 voor en 88 tegen het beëindigen van de NSA sleepnet collectie van telefoon, e-mail en andere online gegevens van miljoenen Amerikanen, een controversieel programma dat in 2013 werd onthuld door oud-security contractor Edward Snowden.

Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone, Apple’s garantie voor waterbestendige iPhone 7 niet vloeibare schade; $ 400 Chinese smartphones? Apple en Samsung afschuiven goedkope rivalen, de prijzen te verhogen in elk geval;? Google’s DeepMind claimt belangrijke mijlpaal in het maken van machines praten als mensen

De Freedom Act VS wordt gezien als een grote overwinning voor de privacy en burgerrechten organisaties. Het Witte Huis steunt de hervormingen, zeggen dat de Bill beschermt de privacy met behoud van wezenlijke nationale veiligheidsautoriteiten.

Na het passeren van het huis, is de maatregel nu op weg naar een stemming in de Senaat, waar de botsing tussen reformisten en aanhangers van de inlichtingendiensten, binnen de context van de waarschuwingen op de toenemende digitale bereik van de Islamitische Staat terreurgroep, overstijgt partijlijnen .

Zowel de liberalen en fervent conservatieven, vaak op gespannen voet op de meeste belangrijke wetgeving, hebben zich verenigd in de oppositie tegen het binnenlandse spioneren door de National Security Agency.

Het wetsvoorstel, dat zich richt op mensen in de VS en niet in het buitenland, zou omstreden delen van de USA Patriot Act, die werd aangenomen in de nasleep van 11 september, 2001 aanvallen en loopt af op 1 juni te wijzigen.

De hervormingen schroot het grootste collectie beschreven in paragraaf 215 van de Patriot Act, te vervangen door een gericht programma waarmee inlichtingendiensten om gegevens van bepaalde personen of groepen te verzamelen, maar alleen met voorafgaande goedkeuring van de nationale veiligheid geheime FISA rechtbank.

De gegevens sleepnet opereerde in volledige geheimhouding na 2001, en sinds 2006. Het werd steeds vernieuwd door de administraties van George W Bush en Barack Obama is onder toezicht van de FISA rechtbank.

Op grond van artikel 215, de overheid opgeslagen van de verkregen gegevens, maar de nieuwe hervormingen zouden telco’s en andere gegevens die bedrijven dwingen om de informatie toegankelijk te inlichtingendiensten te zijn alleen door rechterlijk bevel te houden.

“De stemming van vandaag was een belangrijke overwinning voor surveillance hervorming en een belangrijke berisping voor diegenen die willen de Patriot Act reauthorise zonder verandering,” zei Center for Democracy & Technology president Nuala O’Connor.

Passage door de Tweede Kamer werd verwelkomd door Mozilla, wiens hoofd van de openbare orde Chris Riley riep de Senaat om de wetgeving snel voorbij.

“Deze wetgeving aanzienlijk beknot bulk collectie onder de Patriot Act en andere autoriteiten, en zet ons op een pad naar een meer prive en veilig internet,” aldus Riley.

“We zijn trouw gekant tegen een korte of lange termijn reauthorisation van deze delen van de Patriot Act afwezig zinvolle hervormingen. Nu is niet het moment om te vertragen op deze broodnodige hervormingen.”

De Electronic Frontier Foundation (EFF), zei de Amerikaanse bedrijfsleven wordt gekwetst door de acties van de NSA, en het hoopt dat de Senaat zal wijzigingen in het wetsvoorstel versterking toe te voegen.

De wetgeving is een goede start van het afsluiten backdoors, “zei de EFF.” De tijd om de achterdeur probleem op te lossen is nu.

De stemming kwam net een week nadat een Amerikaanse hof van beroep oordeelde dat het grootste deel het verzamelen van gegevens gaat veel verder dan wat congres toegestaan.

“De tekst van [section 215] kan het gewicht van de overheid vraagt ​​ons om toe te wijzen aan het niet dragen, en dat het niet de telefoon metadata programma niet toestaan”, schreef rechter Gerard E Lynch vorige week.

Eerder deze maand, de Franse Tweede Kamer goedgekeurde wetgeving die instanties te bespioneren vermoedelijke terroristen zonder voorafgaande toestemming van een rechter.

De nieuwe wet, te gaan voor de Franse Senaat later deze maand, laat autoriteiten te bespioneren de digitale en mobiele communicatie van iemand gekoppeld aan een ‘terrorist’ onderzoek zonder rechterlijke toestemming, en krachten internet service providers en telefoon bedrijven om gegevens op te geven verzoek.

Veiligheid, Re-thinking veiligheid fundamentals: Hoe verder te gaan dan de FUD; Innovatie; M2M-markt stuitert terug in Brazilië, veiligheid, FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren, veiligheid, WordPress dringt er bij gebruikers in staat om te werken? nu om kritieke gaten in de beveiliging op te lossen

Inlichtingendiensten hebben het recht om camera’s en opname-apparaten te plaatsen in particuliere woningen en keylogging apparaten te installeren.

Aangezien de VS een aantal van haar data surveillancesystemen beperkt, Australië is in het midden van het opzetten van een eigen data-retentie-regeling.

In de Australische begroting van deze week, AU $ 131 miljoen werd toegewezen door de overheid voor de creatie en het onderhoud van systemen om alle Australiërs ‘telecommunicatie-gegevens op te slaan voor twee jaar voor warrantless toegang van de wetshandhaving.

Echter, wordt het geld van de overheid naar verwachting slechts een derde tot de helft van de kosten te dekken om de regeling uit te voeren.

De Internet Society of Australia CEO Laurie Patton zei dat de overheid moet garanderen ter aanvulling van de financiering als het onvoldoende is voor alle ISP’s.

“De regering oorspronkelijke kostenraming is niet gebaseerd op een algemene industrie overleg, en de Internet Society is bezorgd dat de kosten aanzienlijk zijn onderschat, met name ten aanzien van kleine tot middelgrote ISP’s die niet de middelen hebben om het werk te verrichten in -Huis, en daarom nodig zal zijn om te betalen voor de buitenlandse hulp “, zei hij in een verklaring.

AAP

Re-thinking veiligheid fundamentals: Hoe verder te gaan dan de FUD

? M2M markt stuitert terug in Brazilië

FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren

WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging op te lossen